BSTM'DEN SÖZÜTEK'E "DÜNYA METROLOJİ GÜNÜ" ZİYARETİ…

GÜNDEM 24.05.2017 - 12:45, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 1842+ kez okundu.
 

BSTM'DEN SÖZÜTEK'E "DÜNYA METROLOJİ GÜNÜ" ZİYARETİ…

  ADANA - Adana ESOB Başkanı Nihat Sözütek'i ziyaret eden İl Bilim, Sanayi ve Teknoloji (BST) Müdürü Remzi Özdoğan, KOSGEB Müdürü Hüseyin Şen,  metroloji konusunda bilinç ve farkındalığın artırılması amacıyla kutlanan "Dünya Metroloji Günü" hakkında bilgi verdiler… İl Bilim, Sanayi ve Teknoloji Müdürlüğü’nden Şube Müdürü Ahmet Umut, Ölçü Ayar Memur Avni Şahin'in de yer aldığı ziyarette, Başkan Nihat Sözütek ile TESK Toplantısı için Ankara'ya birlikte giden Osmaniye ESOB Başkanı Mehmet Çapar da yer aldı. İl Bilim, Sanayi ve Teknoloji Müdürü Remzi Özdoğan, ziyarette “Dünya Metroloji Günü” ile ilgili Başkan Sözütek'e bilgi vererek, ölçüm birimi anlamına gelen “Metroloji”nin binlerce yıl öncesine dayanan tarihi olduğunu söyledi. BST İL Müdürü Özdoğan, yıllar içerisinde ticaretin insan hayatında daha fazla yer almasıyla ülkeler arası ilişkilerin de artmaya başladığını, ülkeler arasında farklı ölçüm birimleri ve yöntemlerinin kullanılması dolayı da ticarette büyük sorunlar yaşanmaya başladığını ifade ederek,"Bunun neticesi olarak özellikle ağırlık ve uzunluk birimlerini karşılaştıracak, bu konuda birliği sağlayacak bir ölçme sistemine ihtiyaç duyulmuştur. Sonuçta, Osmanlı İmparatorluğu'nun da aralarında bulunduğu 17 ülke tarafından 20 Mayıs 1875'te Paris'te Metre Konvansiyonu imzalanmıştır. Böylece, bu tarih günümüzde 80'den fazla ülkede olduğu gibi Türkiye'mizde de 'Dünya Metroloji Günü' olarak kutlanmaktadır"dedi. Hafta nedeniyle esnaf ve okul ziyaretleri de yapacaklarını belirten Özdoğan, ayrıca eski ve yeni ölçü aletlerini sergilemek amacıyla BSTM'de bir köşe oluşturduklarını da ifade etti. ESOB Başkanı Nihat Sözütek de, ölçü ve ayar kontrol hizmetlerinin BSTM'nin faaliyetleri arasında bulunduğu belirterek, "Ölçü, doğumdan ölüme her zaman kullanılan bir değerlendirme birimidir. Ölçüm de ister tartı, ister uzunluk, ister hacim anlamında olsun her zaman doğruluk, dürüstlük, hakkaniyet isteyen ahlaki bir durumdur. Hile yapmak, haramdır, kul hakkıdır, Allah katında da önemi çok büyüktür. Esnaf ve sanatkarlarımız için müşteri velinimettir. Güven, esnaflığın temelidir. Ahilik ahlak ve felsefesiyle yetişen esnafımız da bunu iyi bilir. Bizim için değeri büyük olan Dünya Metroloji Günü'nüz kutlu olsun. Başarılarınız daim olsun"diyerek ziyaretlerinden dolayı Özdoğan, Şen ve ekibine teşekkür etti.

 

ADANA - Adana ESOB Başkanı Nihat Sözütek'i ziyaret eden İl Bilim, Sanayi ve Teknoloji (BST) Müdürü Remzi Özdoğan, KOSGEB Müdürü Hüseyin Şen,  metroloji konusunda bilinç ve farkındalığın artırılması amacıyla kutlanan "Dünya Metroloji Günü" hakkında bilgi verdiler…

İl Bilim, Sanayi ve Teknoloji Müdürlüğü’nden Şube Müdürü Ahmet Umut, Ölçü Ayar Memur Avni Şahin'in de yer aldığı ziyarette, Başkan Nihat Sözütek ile TESK Toplantısı için Ankara'ya birlikte giden Osmaniye ESOB Başkanı Mehmet Çapar da yer aldı.

İl Bilim, Sanayi ve Teknoloji Müdürü Remzi Özdoğan, ziyarette “Dünya Metroloji Günü” ile ilgili Başkan Sözütek'e bilgi vererek, ölçüm birimi anlamına gelen “Metroloji”nin binlerce yıl öncesine dayanan tarihi olduğunu söyledi.

BST İL Müdürü Özdoğan, yıllar içerisinde ticaretin insan hayatında daha fazla yer almasıyla ülkeler arası ilişkilerin de artmaya başladığını, ülkeler arasında farklı ölçüm birimleri ve yöntemlerinin kullanılması dolayı da ticarette büyük sorunlar yaşanmaya başladığını ifade ederek,"Bunun neticesi olarak özellikle ağırlık ve uzunluk birimlerini karşılaştıracak, bu konuda birliği sağlayacak bir ölçme sistemine ihtiyaç duyulmuştur. Sonuçta, Osmanlı İmparatorluğu'nun da aralarında bulunduğu 17 ülke tarafından 20 Mayıs 1875'te Paris'te Metre Konvansiyonu imzalanmıştır. Böylece, bu tarih günümüzde 80'den fazla ülkede olduğu gibi Türkiye'mizde de 'Dünya Metroloji Günü' olarak kutlanmaktadır"dedi.

Hafta nedeniyle esnaf ve okul ziyaretleri de yapacaklarını belirten Özdoğan, ayrıca eski ve yeni ölçü aletlerini sergilemek amacıyla BSTM'de bir köşe oluşturduklarını da ifade etti.

ESOB Başkanı Nihat Sözütek de, ölçü ve ayar kontrol hizmetlerinin BSTM'nin faaliyetleri arasında bulunduğu belirterek, "Ölçü, doğumdan ölüme her zaman kullanılan bir değerlendirme birimidir. Ölçüm de ister tartı, ister uzunluk, ister hacim anlamında olsun her zaman doğruluk, dürüstlük, hakkaniyet isteyen ahlaki bir durumdur. Hile yapmak, haramdır, kul hakkıdır, Allah katında da önemi çok büyüktür. Esnaf ve sanatkarlarımız için müşteri velinimettir. Güven, esnaflığın temelidir. Ahilik ahlak ve felsefesiyle yetişen esnafımız da bunu iyi bilir. Bizim için değeri büyük olan Dünya Metroloji Günü'nüz kutlu olsun. Başarılarınız daim olsun"diyerek ziyaretlerinden dolayı Özdoğan, Şen ve ekibine teşekkür etti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.