AKADEMİSYEN ŞAİR HALUK GÖKALP CUMARTESİ GÜNÜ SEVENLERİ İLE BULUŞUYOR…

25.05.2017 - 07:44, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 1942+ kez okundu.
 

AKADEMİSYEN ŞAİR HALUK GÖKALP CUMARTESİ GÜNÜ SEVENLERİ İLE BULUŞUYOR…

Akademisyen Şair Prof. Dr. Haluk Gökalp yeni şiir kitabı Rüya Sığınağıyla şiir severlerle buluşacak. 27 Mayıs Cumartesi günü Saat 16.00’da Karahan Kitapevi’nde sevenleri ile bir araya gelecek olan Gökalp, akademisyenlik tecrübesi ile edebiyat aşkını bu kitapta bir araya getirdiğini dile getirdi. Şiir’in bambaşka dünyalara açılan eşsiz bir kapı olduğunu söyleyen Gökalp, Rüya Sığınağı kitabında herkesin kendinden bir hikaye bulacağının altını çizdi.   Prof. Dr. Haluk Gökalp yeni bir şiir kitabı çıkarıyor. Daha önce akademik çalışmalar içeren birçok kitaba imza atan Gökalp, bu kez sevenlerinin karşısına Rüya Sığınağı isimli şiir kitabı ile çıkıyor. Akademik çevreler tarafından ilgi ile takip edilen Gökalp, yeni kitabı için büyük bir heyecan yaşadığını ifade etti. 27 Mayıs Cumartesi günü Karahan Kitapevi’nden çıkacak olan kitap, düşler diyarına güzel bir yolculuk vaat ediyor. Kitabın çıkacağı gün bir de imza töreni yapacağını açıklayan Gökalp, sevenlerini imza gününe davet etti. Ömrünü Edebiyata Adadı 10 Kasım 1975’te Mersin’de doğan Haluk Gökalp, lise eğitimini Mersin’de, üniversite eğitimini 1998 yılında Karadeniz Teknik Üniversitesi Fatih Eğitim Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Eğitimi Bölümünde tamamladı. Bir süre öğretmenlik ve araştırma görevliliği yaptı. Lisansüstü eğitimini Çukurova Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümünde tamamlayan Gökalp, 2006 yılında Doktor unvanı aldı. Çeşitli dergilerde akademik ve edebi yazılar yayımlayan Haluk Gökalp, 2010 yılında doçent, 2015 yılında profesör oldu. Halen Çukurova Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı bölümünde öğretim üyeliği görevini sürdürmektedir. Yazarın yayımlanmış kitapları: Eski Türk Edebiyatında Manzum Sergüzeşt-nameler, Mevlana Methiyeleri, Divan Şiirinde Hasbihaller ve Muyi’nin Nalan u Handan’ı ve Başlangıçtan Günümüze Türk Edebiyatında Tür ve Şekil Bilgisi, Türk Edebiyatında Manzum Tevhidler  

Akademisyen Şair Prof. Dr. Haluk Gökalp yeni şiir kitabı Rüya Sığınağıyla şiir severlerle buluşacak. 27 Mayıs Cumartesi günü Saat 16.00’da Karahan Kitapevi’nde sevenleri ile bir araya gelecek olan Gökalp, akademisyenlik tecrübesi ile edebiyat aşkını bu kitapta bir araya getirdiğini dile getirdi. Şiir’in bambaşka dünyalara açılan eşsiz bir kapı olduğunu söyleyen Gökalp, Rüya Sığınağı kitabında herkesin kendinden bir hikaye bulacağının altını çizdi.

 

Prof. Dr. Haluk Gökalp yeni bir şiir kitabı çıkarıyor. Daha önce akademik çalışmalar içeren birçok kitaba imza atan Gökalp, bu kez sevenlerinin karşısına Rüya Sığınağı isimli şiir kitabı ile çıkıyor. Akademik çevreler tarafından ilgi ile takip edilen Gökalp, yeni kitabı için büyük bir heyecan yaşadığını ifade etti. 27 Mayıs Cumartesi günü Karahan Kitapevi’nden çıkacak olan kitap, düşler diyarına güzel bir yolculuk vaat ediyor. Kitabın çıkacağı gün bir de imza töreni yapacağını açıklayan Gökalp, sevenlerini imza gününe davet etti.

Ömrünü Edebiyata Adadı

10 Kasım 1975’te Mersin’de doğan Haluk Gökalp, lise eğitimini Mersin’de, üniversite eğitimini 1998 yılında Karadeniz Teknik Üniversitesi Fatih Eğitim Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Eğitimi Bölümünde tamamladı. Bir süre öğretmenlik ve araştırma görevliliği yaptı. Lisansüstü eğitimini Çukurova Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümünde tamamlayan Gökalp, 2006 yılında Doktor unvanı aldı. Çeşitli dergilerde akademik ve edebi yazılar yayımlayan Haluk Gökalp, 2010 yılında doçent, 2015 yılında profesör oldu. Halen Çukurova Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı bölümünde öğretim üyeliği görevini sürdürmektedir.

Yazarın yayımlanmış kitapları: Eski Türk Edebiyatında Manzum Sergüzeşt-nameler, Mevlana Methiyeleri, Divan Şiirinde Hasbihaller ve Muyi’nin Nalan u Handan’ı ve Başlangıçtan Günümüze Türk Edebiyatında Tür ve Şekil Bilgisi, Türk Edebiyatında Manzum Tevhidler

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.