TFF 1. LİG PLAY-OFf FİNAlLERİNDE İLGİNÇ İSTATİSTİK

SPOR 05.06.2017 - 14:11, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 1277+ kez okundu.
 

TFF 1. LİG PLAY-OFf FİNAlLERİNDE İLGİNÇ İSTATİSTİK

  TFF 1.Lig Play-Off final maçında Göztepe normal süresi ve uzatmaları 1-1 biten mücadelede Eskişehirspor'u seri penaltı vuruşları sonucu 3-2 geçip Süper Lig'e yükselen taraf oldu. Göztepe böylece 14 yıl aradan sonra Süper Lig'e yükselirken ilginç bir istatistiği de devam ettirdi. TFF 1.Lig Play-Off aşamasında özellikle normal sezonu 3. sırada bitiren ekipler başarısız oldu. Geride kalan 12 sezonda sadece 1 kez 3. sırada normal sezonu tamamlayan takım Süper Lig'e yükseldi. 2015-16 sezonunda Aytemiz Alanyaspor normal sezonu 3. sırada tamamlamış, Play-Off final maçında Adana Demirspor'u geçip Süper Lig'e yükselmişti. İlginçtir bu maçta Adana Demirspor takımının başında da Yılmaz Vural yer almıştı. Bu sezon ise Yılmaz Vural yönetimindeki takım normal sezonu 5. sırada tamamladı ve Play-Off sonucu Süper Lig'e yükseldi.  TFF 1. Lig Play-Off geçmişinde 4. sırada normal sezonu bitirenler 4 kez, 5. sırada normal sezonu bitirenler 4 kez, 6. sırada normal sezonu bitirenler 3 kez Süper Lig'e yükseldi.     

 

TFF 1.Lig Play-Off final maçında Göztepe normal süresi ve uzatmaları 1-1 biten mücadelede Eskişehirspor'u seri penaltı vuruşları sonucu 3-2 geçip Süper Lig'e yükselen taraf oldu. Göztepe böylece 14 yıl aradan sonra Süper Lig'e yükselirken ilginç bir istatistiği de devam ettirdi.

TFF 1.Lig Play-Off aşamasında özellikle normal sezonu 3. sırada bitiren ekipler başarısız oldu. Geride kalan 12 sezonda sadece 1 kez 3. sırada normal sezonu tamamlayan takım Süper Lig'e yükseldi. 2015-16 sezonunda Aytemiz Alanyaspor normal sezonu 3. sırada tamamlamış, Play-Off final maçında Adana Demirspor'u geçip Süper Lig'e yükselmişti. İlginçtir bu maçta Adana Demirspor takımının başında da Yılmaz Vural yer almıştı. Bu sezon ise Yılmaz Vural yönetimindeki takım normal sezonu 5. sırada tamamladı ve Play-Off sonucu Süper Lig'e yükseldi. 

TFF 1. Lig Play-Off geçmişinde 4. sırada normal sezonu bitirenler 4 kez, 5. sırada normal sezonu bitirenler 4 kez, 6. sırada normal sezonu bitirenler 3 kez Süper Lig'e yükseldi. 

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.