BERAAT YOK YENİDEN YARGILANACAK

SİYASET 08.06.2017 - 10:07, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 1610+ kez okundu.
 

BERAAT YOK YENİDEN YARGILANACAK

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü hakkında verilen 5 yıl hapis cezasıyla ilgili Gaziantep Bölge İstinaf Mahkemesinde görülen temyiz davası, Adana’da karara bağlanacak. Ceza onanırsa Sözlü’nün başkanlığı düşecek ve siyasi hayatı sona erecek.
GAZİANTEP’TEN DOSYA GELDİ Sözlü’nün Ceyhan Belediye Başkanlığı döneminde parke taşı ihalesinde iş tamamlanmamasına rağmen tüm ödemeleri yaptığı ve eksik kalan işi de Büyükşehir Belediye Başkanı olduktan sonra ASKİ ‘ye tamamlattığı iddiasıyla ’Edimin ifasına fesat karıştırmak ‘ suçlamalarıyla 5 yıl ceza aldığı dava  Gaziantep Bölge İstinaf Mahkemesinetaşınmıştı. Gaziantep istinaf mahkemesi dosyayı tek celsede karar bağlanması için tekrar Adana’ya gönderdi.   HAKKINDA BERAAT KARARI YOK Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, yargılandığı davayla ilgili çıkan karara tepki göstermiş, adliye çıkışı yaptığı açıklamada Cumhuriyet Başsavcısı Ali Yeldan ile mahkeme başkanına ağır suçlama ve hakaretlerde bulunmuştu. Sözlü'ye, başsavcı ve mahkeme başkanına hakaretten 75 bin 600 lira para cezası verilmişti.  Sözlü’ye yakın isimlerin ise ortada bir beraat kararı olmadığı halde, böyle bir karar varmış gibi sosyal medyadan algı yaratmaya yönelik paylaşımlarda bulunmaları dikkat çekti.   ONANIRSA BAŞKANLIĞI DÜŞECEK Büyükşehir Belediye Başkanı  Hüseyin Sözlü, Ceyhan Belediye Başkanlığı döneminde bazı sokak ve caddelerin parke taşı ihalesinde yolsuzluk yapmakla suçlanıyordu. Davada, bilirkişi heyeti yaklaşık 3 milyon liralık kamu zararının oluştuğuna yönelik rapor hazırladı. Mahkeme, Hüseyin Sözlü'ye ihale usulsüzlüğünden 5 yıl hapis cezası verdi. Adana’da görülecek ve tek celsede sonuçlanacak  davada Sözlü’nün cezası onanırsa başkanlığı düşecek.
Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü hakkında verilen 5 yıl hapis cezasıyla ilgili Gaziantep Bölge İstinaf Mahkemesinde görülen temyiz davası, Adana’da karara bağlanacak. Ceza onanırsa Sözlü’nün başkanlığı düşecek ve siyasi hayatı sona erecek.

GAZİANTEP’TEN DOSYA GELDİ

Sözlü’nün Ceyhan Belediye Başkanlığı döneminde parke taşı ihalesinde iş tamamlanmamasına rağmen tüm ödemeleri yaptığı ve eksik kalan işi de Büyükşehir Belediye Başkanı olduktan sonra ASKİ ‘ye tamamlattığı iddiasıyla ’Edimin ifasına fesat karıştırmak ‘ suçlamalarıyla 5 yıl ceza aldığı dava  Gaziantep Bölge İstinaf Mahkemesinetaşınmıştı. Gaziantep istinaf mahkemesi dosyayı tek celsede karar bağlanması için tekrar Adana’ya gönderdi.

 

HAKKINDA BERAAT KARARI YOK

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, yargılandığı davayla ilgili çıkan karara tepki göstermiş, adliye çıkışı yaptığı açıklamada Cumhuriyet Başsavcısı Ali Yeldan ile mahkeme başkanına ağır suçlama ve hakaretlerde bulunmuştu. Sözlü'ye, başsavcı ve mahkeme başkanına hakaretten 75 bin 600 lira para cezası verilmişti.  Sözlü’ye yakın isimlerin ise ortada bir beraat kararı olmadığı halde, böyle bir karar varmış gibi sosyal medyadan algı yaratmaya yönelik paylaşımlarda bulunmaları dikkat çekti.

 

ONANIRSA BAŞKANLIĞI DÜŞECEK

Büyükşehir Belediye Başkanı  Hüseyin Sözlü, Ceyhan Belediye Başkanlığı döneminde bazı sokak ve caddelerin parke taşı ihalesinde yolsuzluk yapmakla suçlanıyordu. Davada, bilirkişi heyeti yaklaşık 3 milyon liralık kamu zararının oluştuğuna yönelik rapor hazırladı. Mahkeme, Hüseyin Sözlü'ye ihale usulsüzlüğünden 5 yıl hapis cezası verdi. Adana’da görülecek ve tek celsede sonuçlanacak  davada Sözlü’nün cezası onanırsa başkanlığı düşecek.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.