RADAR ÜSSÜ, ENGELLİYE HAYAT ALANI OLACAK!

GÜNDEM 14.06.2017 - 14:30, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 1792+ kez okundu.
 

RADAR ÜSSÜ, ENGELLİYE HAYAT ALANI OLACAK!

ADANA- Adana’nın Karataş ilçesinde, 45 yıl boyunca NATO Radar Üssü kullanılan 70 dönümlük alan engelliler için rehabilitasyon merkezine dönüştürülecek.   Çukurova Kalkınma Ajansı’nca desteklenen “Engelliler için engelsiz yaşam alanı” projesi için Aile ve sosyal Politikalar İl Müdürlüğü ile Adana Büyükşehir Belediyesi arasında protokol imzalanmasına yetki veren teklif Meclis’ten geçti.   DÜNYA STANDARTLARINDA OLACAK Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı Aile ve Sağlık Hizmetleri Şube Müdürü Selma Duygun, Çukurova Kalkınma Ajansı ile birlikte yaptıkları proje sonucu Adana’ya Engelsiz Yaşam Merkezi kazandıracaklarını söyledi. Merkezi, engelli bireylerin tüm ihtiyaçlarına cevap verecek şekilde oluşturduklarını anlatan Duygun, tesislerden engelsiz vatandaşların da faydalanabileceğini söyledi. Duygun, “Merkezlerimiz planlanan tüm alanlarıyla hizmete sunulduğunda yurt içi ve yurt dışında da engelli bireylere yönelik talep edilebilecek birçok sportif organizasyonlarda Adana ev sahipliği yapacak. En büyük engel sevgisizlik adı altında yola çıkarak merkez hizmete sunulduğunda ülkemiz dünya standartlarında bir engelli rehabilitasyon merkezi kazanacak” dedi.   ENGELLİYE HİPOTERAPİ DE UYGULANACAK Karataş ilçesi Yemişli mahallesinde daha önce İncirlik Hava Üssü’ne bağlı olan ve Eski radar bölgesi olarak bilinen alanda hizmete sunulacak tesis,  spor, eğitim ile kültürel faaliyetler için kullanılabilecek. Ayrıca uluslararası atletizm ile basketbol şampiyonalarına ev sahipliği yapacak. Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı Aile ve Sağlık Hizmetleri Şube Müdürü Selma Duygun, engelsiz yaşam merkezinin engelli bireylerin psikolojik, sosyal, kültürel, fiziksel, sanatsal her türlü ihtiyaçlarına cevap verebilecek şekilde tam bir kampus olarak planlandığına dikkat çekti. Tesiste, hipoterapi merkezi, hidroterapi havuzu, yüzme havuzu, spor alanları, piknik alanları, yürüyüş parkurları da yeralacak. TÜRKİYE’NİN EN BÜYÜK REHABİLİTE MERKEZİ Durgun, şunları kaydetti: “Engelsiz yaşam merkezi, en büyük sağlık turizmi alternatiflerinden biri olacak. Proje tamamlandığında dünya çapında bir rehabilitasyon merkezi olacak. Tesisimiz Adana merkezine 40 km. uzaklıkta, Karataş’a 7 kilometre mesafede. 70 dönüm arazi üzerinde Türkiye’nin en büyük engelli rehabilitasyon merkezi olacak. Mevcut alanımızda 36 adet odanın 30’unun yüzde 70’e kadar engelli bireylerin, yani ağır engellilerin, zemin katta 6’sının yüzde 70 ve üzeri engelli bireyler için tecrit edilmiş ve hazır bulunmaktadır.” (EGEMEN)

ADANA- Adana’nın Karataş ilçesinde, 45 yıl boyunca NATO Radar Üssü kullanılan 70 dönümlük alan engelliler için rehabilitasyon merkezine dönüştürülecek.

 

Çukurova Kalkınma Ajansı’nca desteklenen “Engelliler için engelsiz yaşam alanı” projesi için Aile ve sosyal Politikalar İl Müdürlüğü ile Adana Büyükşehir Belediyesi arasında protokol imzalanmasına yetki veren teklif Meclis’ten geçti.

 

DÜNYA STANDARTLARINDA OLACAK

Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı Aile ve Sağlık Hizmetleri Şube Müdürü Selma Duygun, Çukurova Kalkınma Ajansı ile birlikte yaptıkları proje sonucu Adana’ya Engelsiz Yaşam Merkezi kazandıracaklarını söyledi. Merkezi, engelli bireylerin tüm ihtiyaçlarına cevap verecek şekilde oluşturduklarını anlatan Duygun, tesislerden engelsiz vatandaşların da faydalanabileceğini söyledi. Duygun, “Merkezlerimiz planlanan tüm alanlarıyla hizmete sunulduğunda yurt içi ve yurt dışında da engelli bireylere yönelik talep edilebilecek birçok sportif organizasyonlarda Adana ev sahipliği yapacak. En büyük engel sevgisizlik adı altında yola çıkarak merkez hizmete sunulduğunda ülkemiz dünya standartlarında bir engelli rehabilitasyon merkezi kazanacak” dedi.

 

ENGELLİYE HİPOTERAPİ DE UYGULANACAK

Karataş ilçesi Yemişli mahallesinde daha önce İncirlik Hava Üssü’ne bağlı olan ve Eski radar bölgesi olarak bilinen alanda hizmete sunulacak tesis,  spor, eğitim ile kültürel faaliyetler için kullanılabilecek. Ayrıca uluslararası atletizm ile basketbol şampiyonalarına ev sahipliği yapacak.

Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı Aile ve Sağlık Hizmetleri Şube Müdürü Selma Duygun, engelsiz yaşam merkezinin engelli bireylerin psikolojik, sosyal, kültürel, fiziksel, sanatsal her türlü ihtiyaçlarına cevap verebilecek şekilde tam bir kampus olarak planlandığına dikkat çekti. Tesiste, hipoterapi merkezi, hidroterapi havuzu, yüzme havuzu, spor alanları, piknik alanları, yürüyüş parkurları da yeralacak.

TÜRKİYE’NİN EN BÜYÜK REHABİLİTE MERKEZİ

Durgun, şunları kaydetti: “Engelsiz yaşam merkezi, en büyük sağlık turizmi alternatiflerinden biri olacak. Proje tamamlandığında dünya çapında bir rehabilitasyon merkezi olacak. Tesisimiz Adana merkezine 40 km. uzaklıkta, Karataş’a 7 kilometre mesafede. 70 dönüm arazi üzerinde Türkiye’nin en büyük engelli rehabilitasyon merkezi olacak. Mevcut alanımızda 36 adet odanın 30’unun yüzde 70’e kadar engelli bireylerin, yani ağır engellilerin, zemin katta 6’sının yüzde 70 ve üzeri engelli bireyler için tecrit edilmiş ve hazır bulunmaktadır.” (EGEMEN)

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.