BAŞKAN KARALAR’A ‘METRUK BİNA’ ÇAĞRISI

18.06.2017 - 14:09, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 1639+ kez okundu.
 

BAŞKAN KARALAR’A ‘METRUK BİNA’ ÇAĞRISI

İsmetpaşa 51003 sokaktaki terk edilmiş binalar, bali çeken, esrar içenlerin meskeni oldu.
ADANA - Adana’nın merkez Seyhan ilçesinde, kuytu yerlerdeki terk edilmiş bazı binalar mahalle sakinlerine korku yaşatıyor. Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar’a çağrıda bulunan vatandaşlar, “Baliciler, esrarcılar boş, sahipsiz binaları mesken tuttu. Ne olur buraları yıkın” çağrısında bulundu. “ÇOCUK İSTİSMARINA AÇIK” İsmetpaşa mahallesi 51003 sokakta yaşayanlar, kimsenin yaşamadığı ve terk edilmiş haldeki binalardan dolayı tedirginlik yaşıyor. Uyuşturucu madde kullanan bazılarının burayı mesken tuttuklarını anlatan vatandaşlar, kuytu haldeki boş yerlerin çocukların istismarına da açık olduğuna vurgu yaptı. POLİS BU TİP BİNALARI TESPİT ETMELİ Sürekli devriye gezen polis ekiplerinin her mahalle veya sokaktaki boş ve terk edilmiş binaları tespit edip belediyelerle işbirliği yaparak yıktırması gerektiğini anlatan vatandaşlar, “Çocuklarımızdan dolayı her an korku içindeyiz. Seyhan Belediyesi’nin gerekli çalışmayı yapıp bu boş binaları yıktırmasını istiyoruz” dedi.   YÜREĞİR BELEDİYESİ YIKTIRMIŞTI Yüreğir Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ve Zabıta Müdürlüğü ekipleri, daha önce yıkılmaya terk edilen metruk binaları yıkmıştı. Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan, metruk binaların her yönüyle tehlike yaşattığını anlatarak, “Güvenlik bakımından sakıncalı olan bu binalar görüntü ve çevre kirliliği de oluşturuyor. Çevresinde oturan vatandaşlara da büyük rahatsızlık veriyor. Bunları temizleyerek olumsuzları ortadan kaldırıyoruz" demişti.   İMAR KANUNU “MAHZURLARI GİDER” DİYOR Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Altyapı ve Kentsel Dönüşüm Hizmetleri Genel Müdürlüğü de yerleşim yerlerindeki metruk binaların yıkılmasını tasvip ediyor. Bu arada İmar kanununun 40. maddesi de toplumun sağlık ve selametini ihlal eden, şehircilik, estetik veya trafik bakımından mahzurlu görülen enkaz veya birikintilerin mahzurlarının giderilmesini istiyor. (EGEMEN)  
İsmetpaşa 51003 sokaktaki terk edilmiş binalar, bali çeken, esrar içenlerin meskeni oldu.

ADANA - Adana’nın merkez Seyhan ilçesinde, kuytu yerlerdeki terk edilmiş bazı binalar mahalle sakinlerine korku yaşatıyor. Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar’a çağrıda bulunan vatandaşlar, “Baliciler, esrarcılar boş, sahipsiz binaları mesken tuttu. Ne olur buraları yıkın” çağrısında bulundu.

“ÇOCUK İSTİSMARINA AÇIK”

İsmetpaşa mahallesi 51003 sokakta yaşayanlar, kimsenin yaşamadığı ve terk edilmiş haldeki binalardan dolayı tedirginlik yaşıyor. Uyuşturucu madde kullanan bazılarının burayı mesken tuttuklarını anlatan vatandaşlar, kuytu haldeki boş yerlerin çocukların istismarına da açık olduğuna vurgu yaptı.

POLİS BU TİP BİNALARI TESPİT ETMELİ

Sürekli devriye gezen polis ekiplerinin her mahalle veya sokaktaki boş ve terk edilmiş binaları tespit edip belediyelerle işbirliği yaparak yıktırması gerektiğini anlatan vatandaşlar, “Çocuklarımızdan dolayı her an korku içindeyiz. Seyhan Belediyesi’nin gerekli çalışmayı yapıp bu boş binaları yıktırmasını istiyoruz” dedi.

 

YÜREĞİR BELEDİYESİ YIKTIRMIŞTI

Yüreğir Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ve Zabıta Müdürlüğü ekipleri, daha önce yıkılmaya terk edilen metruk binaları yıkmıştı. Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan, metruk binaların her yönüyle tehlike yaşattığını anlatarak, “Güvenlik bakımından sakıncalı olan bu binalar görüntü ve çevre kirliliği de oluşturuyor. Çevresinde oturan vatandaşlara da büyük rahatsızlık veriyor. Bunları temizleyerek olumsuzları ortadan kaldırıyoruz" demişti.

 

İMAR KANUNU “MAHZURLARI GİDER” DİYOR

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Altyapı ve Kentsel Dönüşüm Hizmetleri Genel Müdürlüğü de yerleşim yerlerindeki metruk binaların yıkılmasını tasvip ediyor. Bu arada İmar kanununun 40. maddesi de toplumun sağlık ve selametini ihlal eden, şehircilik, estetik veya trafik bakımından mahzurlu görülen enkaz veya birikintilerin mahzurlarının giderilmesini istiyor. (EGEMEN)

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.