Sınav sorusu itirafı iddianamede

GÜNDEM 19.06.2017 - 15:03, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 1858+ kez okundu.
 

Sınav sorusu itirafı iddianamede

  Adana'da FETÖ/PDY örgütü davasının bazı sanıklarının komiser ve komiser yardımcılığı sınavlarında soruları nasıl aldıklarını itiraf etmeleri iddianameye girdi. Bazı polislere örgütün etkin üyesi olduğu için yüksek miktarda taltif ödendiği de iddinamede yer aldı. Bu polislerden himmet kesintisi de yapıldığı da belirtildi. Adana Cumhuriyet Başsavcılığı, ByLock kullandıkları önü sürülen 40 sanıkla ilgili soruşturmasını tamamladı. SORULAR VE CEVAPLARI VERİLMİŞ Savcı, KHK ile meslekten ihraç edilen 28'i tutuklu 40 sanık hakkında "FETÖ/PDY silahlı terör örgütüne üye olma" suçundan iddianame hazırladı. Sanıklardan biri ise firari. Adana 12. Ağır Ceza Mahkemesine gönderilen 97 sayfalık iddianame kabul edildi. Savcı, her sanık için 15'er yıl hapis cezası istedi. İddianamede sanık polislerin çoğuna komiser ve komiser yardımcılığı sınavlarında sorular ve cevaplarının da verildiği yer aldı.      

 

Adana'da FETÖ/PDY örgütü davasının bazı sanıklarının komiser ve komiser yardımcılığı sınavlarında soruları nasıl aldıklarını itiraf etmeleri iddianameye girdi. Bazı polislere örgütün etkin üyesi olduğu için yüksek miktarda taltif ödendiği de iddinamede yer aldı. Bu polislerden himmet kesintisi de yapıldığı da belirtildi. Adana Cumhuriyet Başsavcılığı, ByLock kullandıkları önü sürülen 40 sanıkla ilgili soruşturmasını tamamladı.

SORULAR VE CEVAPLARI VERİLMİŞ

Savcı, KHK ile meslekten ihraç edilen 28'i tutuklu 40 sanık hakkında "FETÖ/PDY silahlı terör örgütüne üye olma" suçundan iddianame hazırladı. Sanıklardan biri ise firari. Adana 12. Ağır Ceza Mahkemesine gönderilen 97 sayfalık iddianame kabul edildi. Savcı, her sanık için 15'er yıl hapis cezası istedi. İddianamede sanık polislerin çoğuna komiser ve komiser yardımcılığı sınavlarında sorular ve cevaplarının da verildiği yer aldı.

 

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.