“ İŞCİNİN EMRİNDEYİZ”

GÜNDEM 20.06.2017 - 14:48, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 2359+ kez okundu.
 

“ İŞCİNİN EMRİNDEYİZ”

ADANA-Türk-İş 4. Bölge Temsilcisi Edip Gülnar, güvenlik ve savunma işçilerinin örgütlendiği Güvenlik-İş Sendikası’na sonuna kadar estek vereceklerini söyledi. “HER ZAMAN YANINIZDAYIZ” Güvenlik –İş Sendikası Adana İl Temsilciliği üyeleriyle iftar yemeğinde buluştu. Yemekte bir konuşma yapan Edip Gülnar, kısa süre önce kurulan ve yaklaşık 30 bine üyeye sahip olan Güvenlik –İş Sendikası’nın yetki alarak bir çok kurumda toplu sözleşme yapmasının son derece önemli olduğunu belirterek, “ Konfedarasyonumuz çatısı altında mücadele veren bu sendikamızın her zaman yanında ve emrindeyiz” dedi. ÇALKAYA: YENİ YASA İSTİYORUZ Büyüksaatt’teki tarihi Kazancılar Kebapçısı’nda Türk-İş’e bağlı sendikaların şube Başkan ve yöneticilerinin katıldığı iftar yemeğinde özel güvenlik görevlilerini kapsayan 5188 sayılısı yasanın yetersizliğine vurgu yapıldı. Güvenlik –İş Sendikası Akdeniz Bölge Temsilcisi Hüseyin Çalkaya ise 81 ilde örgütlenme çalışmalarını sürdürdüklerini, yaklaşık 30 bin üyeleriyle yeni bir özel güvenlik yasası için mücadele ettiklerini söyledi.     Çalkaya 9 ilde de şubeleşme aşamasında olduklarını kaydetti. “DOĞUMDAN ÖLÜME KADAR BİZ VARIZ” Yaklaşık 140 kurumda toplu iş sözleşmesi yaptıklarını anlatan bölge temsilcisi Çalkaya, “İnsanın doğumdan ölümüne kadar yaşamının her alanında özel güvenlik var. Beşikten mezara kadar özel güvenlik görevlileri hep yanımızda olmaktadır. Hastanede, okulda, metroda, devlet dairelerinde, üniversitelerde, şirketlerde, hatta mezarlıkta… Özel güvenlik görevlilerinin ekonomik, sosyal ve tüm demokratik hakları ile toplum içinde layık olduğu yere gelmesi için mücadelimizi sürdürüyoruz ve buna devam edeceğiz” dedi. “BİZE ÖLÜM VAR AMA ŞEHİTLİK HAKKI  YOK” Özel güvenlik görevlilerinin 5188 sayılı yasa kapsamında görev yaptığını fakat bu yasanın yetersiz olduğunu savunan Güvenlik –İş Sendikası Akdeniz Bölge Temsilcisi Hüseyin Çalkaya, şunları kaydetti:   “Özel güvenlik görevlisi arkadaşlarımıza önemli bir mesaj vermek istiyoruz;  Artık herkes gerçeği görmelidir. Bu arkadaşlarımız sendikalı olmadığı sürece temel haklarını kazanamazlar. Bu nedenle taşeron işçilikten kurtulup kadrolu çalışmaları mümkün görünmüyor. Genel Başkanımız Ömer Çağrıcı da meslekten gelme ve özel güvenlik görevlisi. Biz Türk-İş çatısı altında mücadelemizi sürdüyoruz. Türk-İş’in yönetimine da bize olan destekleri nedeniyle sonsuz teşekkür ediyoruz. Biz, özellikle yeni yasa istiyoruz. Özel güvenlik görevlisi zaman zaman canını, kanını veriyor. Çeşitli saldırılarda can veriyor ama hiç biri şehit sayılmıyor. Şehitlik hakkı alabilmek için uzman kişilerce hazırladığımız yasa taslağını meclise sunduk. Başta sayın Cumhurbaşkanımız ve Başbakan olmak üzere ilgili bakanlara bu taslağı sunduk. Milletimizin canını, malını ve namusunu koruyoruz ancak bunları yaparken hak ettiğimiz değeri ne yazık ki alamıyoruz.” (EGEMEN)    

ADANA-Türk-İş 4. Bölge Temsilcisi Edip Gülnar, güvenlik ve savunma işçilerinin örgütlendiği Güvenlik-İş Sendikası’na sonuna kadar estek vereceklerini söyledi.

“HER ZAMAN YANINIZDAYIZ”

Güvenlik –İş Sendikası Adana İl Temsilciliği üyeleriyle iftar yemeğinde buluştu. Yemekte bir konuşma yapan Edip Gülnar, kısa süre önce kurulan ve yaklaşık 30 bine üyeye sahip olan Güvenlik –İş Sendikası’nın yetki alarak bir çok kurumda toplu sözleşme yapmasının son derece önemli olduğunu belirterek, “ Konfedarasyonumuz çatısı altında mücadele veren bu sendikamızın her zaman yanında ve emrindeyiz” dedi.

ÇALKAYA: YENİ YASA İSTİYORUZ

Büyüksaatt’teki tarihi Kazancılar Kebapçısı’nda Türk-İş’e bağlı sendikaların şube Başkan ve yöneticilerinin katıldığı iftar yemeğinde özel güvenlik görevlilerini kapsayan 5188 sayılısı yasanın yetersizliğine vurgu yapıldı. Güvenlik –İş Sendikası Akdeniz Bölge Temsilcisi Hüseyin Çalkaya ise 81 ilde örgütlenme çalışmalarını sürdürdüklerini, yaklaşık 30 bin üyeleriyle yeni bir özel güvenlik yasası için mücadele ettiklerini söyledi.

 

 

Çalkaya 9 ilde de şubeleşme aşamasında olduklarını kaydetti.

“DOĞUMDAN ÖLÜME KADAR BİZ VARIZ”

Yaklaşık 140 kurumda toplu iş sözleşmesi yaptıklarını anlatan bölge temsilcisi

Çalkaya, “İnsanın doğumdan ölümüne kadar yaşamının her alanında özel güvenlik var. Beşikten mezara kadar özel güvenlik görevlileri hep yanımızda olmaktadır. Hastanede, okulda, metroda, devlet dairelerinde, üniversitelerde, şirketlerde, hatta mezarlıkta… Özel güvenlik görevlilerinin ekonomik, sosyal ve tüm demokratik hakları ile toplum içinde layık olduğu yere gelmesi için mücadelimizi sürdürüyoruz ve buna devam edeceğiz” dedi.

“BİZE ÖLÜM VAR AMA ŞEHİTLİK HAKKI  YOK”

Özel güvenlik görevlilerinin 5188 sayılı yasa kapsamında görev yaptığını fakat bu yasanın yetersiz olduğunu savunan Güvenlik –İş Sendikası Akdeniz Bölge Temsilcisi Hüseyin Çalkaya, şunları kaydetti:

 

“Özel güvenlik görevlisi arkadaşlarımıza önemli bir mesaj vermek istiyoruz;  Artık herkes gerçeği görmelidir. Bu arkadaşlarımız sendikalı olmadığı sürece temel haklarını kazanamazlar. Bu nedenle taşeron işçilikten kurtulup kadrolu çalışmaları mümkün görünmüyor. Genel Başkanımız Ömer Çağrıcı da meslekten gelme ve özel güvenlik görevlisi. Biz Türk-İş çatısı altında mücadelemizi sürdüyoruz. Türk-İş’in yönetimine da bize olan destekleri nedeniyle sonsuz teşekkür ediyoruz. Biz, özellikle yeni yasa istiyoruz. Özel güvenlik görevlisi zaman zaman canını, kanını veriyor. Çeşitli saldırılarda can veriyor ama hiç biri şehit sayılmıyor.

Şehitlik hakkı alabilmek için uzman kişilerce hazırladığımız yasa taslağını meclise sunduk. Başta sayın Cumhurbaşkanımız ve Başbakan olmak üzere ilgili bakanlara bu taslağı sunduk. Milletimizin canını, malını ve namusunu koruyoruz ancak bunları yaparken hak ettiğimiz değeri ne yazık ki alamıyoruz.” (EGEMEN)

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.