KADİR GECESİ’NE ÖZEL SEMAZEN GÖSTERİSİ

GÜNDEM 23.06.2017 - 13:06, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 1253+ kez okundu.
 

KADİR GECESİ’NE ÖZEL SEMAZEN GÖSTERİSİ

Adana Optimum Alışveriş Merkezi, Kadir Gecesi’nde ziyaretçilerine, sema gösterisi ile duygu yüklü görsel bir şölen sundu. Ramazan ayı boyunca konuklarını; Fasıl, Meddah, İstanbul Hanımefendisi ve Beyefendisi, Kavuklu ve Pişekâr, Nasreddin Hoca, Arap Bacı, Hacivat-Karagöz, Orta Oyunu, Tuzsuz Deli Bekir, Kanlı Nigar, İbiş, Aşuk ve Maşuk, Hokkabaz, Uzun Bacak, Çingene Kız, Canlı Heykeller ve Pandomim gibi eğlenceli gösteri ve aktivitelerle ağırlayan Optimum AVM’de manevi duygular, Kadir Gecesi’nde doruğa ulaştı. İslam alemi için en önemli gecelerden biri olan Kadir Gecesi’nde semazenler, izleyenleri mest etti. Yeniden doğuşu, Yüce Mevla’ya olan aşk ile harekete geçmeyi ifade eden sema gösterisi, izleyenleri manevi bir yolculuğa çıkardı. Yoğun ilgi gören gösteri, AVM’nin mimari yapısı sayesinde tüm katlardan rahatlıkla izlenebildi. Mevlana ile özdeşleşen semazenler, başlarında sikkeleri, üzerlerinde tennure adı verilen kıyafetleri ile müthiş bir dengede dönerek izleyenlere duygu yüklü anlar yaşattı.   

Adana Optimum Alışveriş Merkezi, Kadir Gecesi’nde ziyaretçilerine, sema gösterisi ile duygu yüklü görsel bir şölen sundu.

Ramazan ayı boyunca konuklarını; Fasıl, Meddah, İstanbul Hanımefendisi ve Beyefendisi, Kavuklu ve Pişekâr, Nasreddin Hoca, Arap Bacı, Hacivat-Karagöz, Orta Oyunu, Tuzsuz Deli Bekir, Kanlı Nigar, İbiş, Aşuk ve Maşuk, Hokkabaz, Uzun Bacak, Çingene Kız, Canlı Heykeller ve Pandomim gibi eğlenceli gösteri ve aktivitelerle ağırlayan Optimum AVM’de manevi duygular, Kadir Gecesi’nde doruğa ulaştı.

İslam alemi için en önemli gecelerden biri olan Kadir Gecesi’nde semazenler, izleyenleri mest etti. Yeniden doğuşu, Yüce Mevla’ya olan aşk ile harekete geçmeyi ifade eden sema gösterisi, izleyenleri manevi bir yolculuğa çıkardı. Yoğun ilgi gören gösteri, AVM’nin mimari yapısı sayesinde tüm katlardan rahatlıkla izlenebildi. Mevlana ile özdeşleşen semazenler, başlarında sikkeleri, üzerlerinde tennure adı verilen kıyafetleri ile müthiş bir dengede dönerek izleyenlere duygu yüklü anlar yaşattı. 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.