Kadına şiddete medya tepkisi…

24.06.2017 - 08:27, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 1473+ kez okundu.
 

Kadına şiddete medya tepkisi…

                                                                                                                                                                                                                                                                                                           İnsan Hakları İhlalleri arasında olan şiddet, en yaygın biçimde kadınlara yönelik uygulanıyor. Gün geçmiyor ki, medyada kadına yönelik şiddet haberi olmasın. En son geçtiğimiz hafta Pendik’te saldırıya uğrayan kadın örneği üzerinden hareketle, konuyu ele alan Medya Takip Merkezi (MTM), medyanın ve sosyal medyanın toplumsal meseleye olan ilgisini inceledi. İşte araştırmanın detayları…   Kadına uygulanan şiddete karşı, gerek Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı gerekse sivil toplum kuruluşları çeşitli yollarla mücadelelerini sürdürürken, yaşanan örnekler de sıklıkla medyanın gündeminde yer alıyor.   İstanbul Pendik’te geçtiğimiz hafta mini etek giydiği gerekçesiyle darp edilen kadının yaşadığı olay, medyaya yansıyan haberlerin dışında, sosyal medyada da büyük ses getirdi. İfadesi alınan saldırganın serbest bırakılması üzerine sosyal medyadan gelen tepkiler, saldırganın tekrar gözaltına alınmasına neden oldu. Hem medyada hem de sosyal medyada kadına yönelik şiddet kınanırken, yaşam tarzına olan müdahaleye ise tepki gösterildi.   Medya Takip Merkezi’nin sosyal medya izleme ve ölçümleme servisi olan DigiLUP’ın verilerine göre, Pendik’te yaşanan şiddet olayı, görüntüler ortaya çıktıktan sonra #melisasağlamyalnızdeğildir etiketiyle 60 binden fazla paylaşımla sosyal medyada yer aldı.   Rapora göre, son bir haftada medyada yer alan şiddet haberleri toplamda 16 bini aşarken, kadına yönelik şiddet haberleri ise 2 binin üzerinde habere konu edildi.       Ayrıntılı bilgi için; MTM Medya Takip Merkezi      +90 212 442 30 00                                Merve Aktürk                           Kurumsal İletişim                                m.akturk@medyatakip.com MTM Hakkında: İstanbul Avrupa Yakası’ndaki merkezinin yanı sıra, İstanbul Anadolu Yakası, Ankara, İzmir, Bursa, Konya, Samsun, Adana, Gaziantep şehirlerinde 9, Almanya’da ve Azerbaycan’da birer olmak üzere toplam 11 noktada temsil edilen Medya Takip Merkezi (MTM), takip ettiği 4 bini aşkın yayın ve 150 çalışanıyla Türkiye’nin önde gelen medya takip kuruluşlarındandır. İstanbul’da, 1999 yılında kurulan MTM, ilk şubesini 2006 yılında Ankara’da faaliyete geçirmiştir. Kısa sürede Türkiye’de medya takip sektörünün lokomotifi haline gelen kuruluş, aynı yıl Almanya’da açtığı temsilciliği ile faaliyetlerini yurtdışına taşımıştır. 2013 yılında, Azerbaycan’ın ilk medya takip şirketini faaliyete sokan MTM, klasik ve dijital medya takibinin yanı sıra, Medya Bilgi Rehberi, Etkinlik Takvimi ve Online TV Arşivi gibi servisleri ile de sektörde öne çıkmaktadır. Uluslararası platformda büyümeyi, hedefleri arasında tutan ve çalışmalarını bu yönde sürdüren MTM, tam üyesi olduğu AMEC ( İletişim Ölçme ve Değerlendirme Uluslararası Birliği) ve FIBEP (Uluslararası Medya Takip Şirketleri Federasyonu)gibi uluslararası kuruluşlar ve  üyeleri ile global anlamda işbirliğini günden güne geliştirmektedir.                  

                                                                                                       

 

    

 

                                                                            

          

           

                                                                                

  

 

İnsan Hakları İhlalleri arasında olan şiddet, en yaygın biçimde kadınlara yönelik uygulanıyor. Gün geçmiyor ki, medyada kadına yönelik şiddet haberi olmasın. En son geçtiğimiz hafta Pendik’te saldırıya uğrayan kadın örneği üzerinden hareketle, konuyu ele alan Medya Takip Merkezi (MTM), medyanın ve sosyal medyanın toplumsal meseleye olan ilgisini inceledi. İşte araştırmanın detayları…

 

Kadına uygulanan şiddete karşı, gerek Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı gerekse sivil toplum kuruluşları çeşitli yollarla mücadelelerini sürdürürken, yaşanan örnekler de sıklıkla medyanın gündeminde yer alıyor.

 

İstanbul Pendik’te geçtiğimiz hafta mini etek giydiği gerekçesiyle darp edilen kadının yaşadığı olay, medyaya yansıyan haberlerin dışında, sosyal medyada da büyük ses getirdi. İfadesi alınan saldırganın serbest bırakılması üzerine sosyal medyadan gelen tepkiler, saldırganın tekrar gözaltına alınmasına neden oldu. Hem medyada hem de sosyal medyada kadına yönelik şiddet kınanırken, yaşam tarzına olan müdahaleye ise tepki gösterildi.

 

Medya Takip Merkezi’nin sosyal medya izleme ve ölçümleme servisi olan DigiLUP’ın verilerine göre, Pendik’te yaşanan şiddet olayı, görüntüler ortaya çıktıktan sonra #melisasağlamyalnızdeğildir etiketiyle 60 binden fazla paylaşımla sosyal medyada yer aldı.

 

Rapora göre, son bir haftada medyada yer alan şiddet haberleri toplamda 16 bini aşarken, kadına yönelik şiddet haberleri ise 2 binin üzerinde habere konu edildi.

 

 

 

Ayrıntılı bilgi için;

MTM Medya Takip Merkezi      +90 212 442 30 00                               

Merve Aktürk                           Kurumsal İletişim                                m.akturk@medyatakip.com

MTM Hakkında:

İstanbul Avrupa Yakası’ndaki merkezinin yanı sıra, İstanbul Anadolu Yakası, Ankara, İzmir, Bursa, Konya, Samsun, Adana, Gaziantep şehirlerinde 9, Almanya’da ve Azerbaycan’da birer olmak üzere toplam 11 noktada temsil edilen Medya Takip Merkezi (MTM), takip ettiği 4 bini aşkın yayın ve 150 çalışanıyla Türkiye’nin önde gelen medya takip kuruluşlarındandır. İstanbul’da, 1999 yılında kurulan MTM, ilk şubesini 2006 yılında Ankara’da faaliyete geçirmiştir. Kısa sürede Türkiye’de medya takip sektörünün lokomotifi haline gelen kuruluş, aynı yıl Almanya’da açtığı temsilciliği ile faaliyetlerini yurtdışına taşımıştır. 2013 yılında, Azerbaycan’ın ilk medya takip şirketini faaliyete sokan MTM, klasik ve dijital medya takibinin yanı sıra, Medya Bilgi Rehberi, Etkinlik Takvimi ve Online TV Arşivi gibi servisleri ile de sektörde öne çıkmaktadır. Uluslararası platformda büyümeyi, hedefleri arasında tutan ve çalışmalarını bu yönde sürdüren MTM, tam üyesi olduğu AMEC ( İletişim Ölçme ve Değerlendirme Uluslararası Birliği) ve FIBEP (Uluslararası Medya Takip Şirketleri Federasyonu)gibi uluslararası kuruluşlar ve  üyeleri ile global anlamda işbirliğini günden güne geliştirmektedir.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.