SICAK HAVADAN BUNALAN ATLARA ÇEŞMELİ SERİNLİK

GÜNDEM 28.06.2017 - 15:12, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 2113+ kez okundu.
 

SICAK HAVADAN BUNALAN ATLARA ÇEŞMELİ SERİNLİK

ADANA - Adana’da Ramazan Bayramı’nın ardından hava sıcaklıkları hissedilir derecede arttı. Şehir merkezinde gölgede 33 dereceyi bulan sıcaklık yüzde 65’e ulaşan nemle birlikte 39 dereceye kadar çıktı.  ATLAR SICAKTAN ETKİLENİYOR Yükselen hava sıcaklıklarından bunalanlar parklardaki ağaç gölgelerini tercih ederken, sıcak hava hayvanları da olumsuz yönde etkiledi. Merkez Sarıçam ilçesindeki Süvari Binicilik Okulu’ndaki pansiyonda barınan atlar  da sıcak havadan etkilenince görevliler çareyi hayvanları suyla yıkamakta buldu.  YIKANINCA SAKİNLEŞİYORLAR Binicilik Eğitmeni Murat Uğur, sıcak havadan etkilenen atların huysuzluk yapabildiklerini söyledi. Çeşme başında suyla serinletilen atların bundan büyük keyif aldıklarını anlatan Uğur, “Her canlı gibi atlar da serin havayı sever. Sıcak bir bölgede olmamızdan dolayı atların streslerini atmaları için zaman zaman duş almaları da gerekiyor. Böyle sakinleşiyorlar” dedi.  (EGEMEN)

ADANA - Adana’da Ramazan Bayramı’nın ardından hava sıcaklıkları hissedilir derecede arttı. Şehir merkezinde gölgede 33 dereceyi bulan sıcaklık yüzde 65’e ulaşan nemle birlikte 39 dereceye kadar çıktı. 

ATLAR SICAKTAN ETKİLENİYOR
Yükselen hava sıcaklıklarından bunalanlar parklardaki ağaç gölgelerini tercih ederken, sıcak hava hayvanları da olumsuz yönde etkiledi. Merkez Sarıçam ilçesindeki Süvari Binicilik Okulu’ndaki pansiyonda barınan atlar  da sıcak havadan etkilenince görevliler çareyi hayvanları suyla yıkamakta buldu. 
YIKANINCA SAKİNLEŞİYORLAR
Binicilik Eğitmeni Murat Uğur, sıcak havadan etkilenen atların huysuzluk yapabildiklerini söyledi. Çeşme başında suyla serinletilen atların bundan büyük keyif aldıklarını anlatan Uğur, “Her canlı gibi atlar da serin havayı sever. Sıcak bir bölgede olmamızdan dolayı atların streslerini atmaları için zaman zaman duş almaları da gerekiyor. Böyle sakinleşiyorlar” dedi. 
(EGEMEN)

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.