Okuyun, düşünün ve sorgulayın

GÜNDEM 29.06.2017 - 14:01, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 2523+ kez okundu.
 

Okuyun, düşünün ve sorgulayın

  Genç MÜSİAD Adana, ünlü edebiyatçı ve yazar Nuri Pakdil’i gençlerle bir araya getirdi. Buluşmada gençlere tavsiyelerde bulunan Pakdil, “Sürekli kitap okuyun, düşünün ve sorgulayın” dedi.   Kaleme aldığı ‘Yazmak Bir Mucize’, ‘Put Yapımevleri’, ‘Ahid Kulesi’, ‘Ay Operası’, ‘Biat’ gibi kitapları ve yayınladığı ‘Edebiyat’, ‘Hamle’ gibi dergileriyle tanınan ünlü edebiyatçı, şair ve yazar Nuri Pakdil, Genç MÜSİAD Adana’nın konuğu oldu. Burada gençlerle söyleşen Pakdil, onlara çok okumalarını ve okuduklarını sorgulamalarını önerdi.   Sözlerine, “Sevgili gençler; hepinizi anti-kapitalist, anti-emperyalist, anti-faşist, anti-komünist, anti-nazist, en önemlisi de Türkiye özeline ait olmak üzere anti-siyonist ve anti-firavunist bilinçle selamlıyorum” diye başlayan Pakdil, farklı şehirlerde sürekli gençlerle böyle etkinlikler sayesinde bir araya geldiğini aktarırken, burada da kendisini yine gençlerle buluşturan Genç MÜSİAD Adana Şubesi’ne teşekkür etti.   RUS VE MISIR EDEBİYATINI TAKİP EDİN Gençlere tavsiye olarak, mutlaka bir yabancı dil öğrenmelerini, sürekli kitap okumalarını, özellikle Rus ve Mısır edebiyatını takip etmelerini söyledi. Pakdil, katılımcılara, meslek alanlarıyla ilgili aldıkları eğitimden sonra okumaları için hemen her meslek alanına yönelik kitap ve yazar isimleri de önerdi.   Kendilerini ağırlamaktan dolayı duydukları mutluluk ve memnuniyeti dile getiren Genç MÜSİAD Adana Başkanı Av. Muhammet Veysel Gök de, “Biz gençlerin Nuri Pakdil’i görmesi ne kadar güzelse, onun kitaplarını okumak ve fikirlerini anlamak çok daha güzel olacaktır” diye konuştu.   Yazar Necip Evlice, Savaş Hoştaş, TÜGVA kadın ve aile Kordinatörü Nesrin YILDIZ, KAGEM Şube Müdürü Emel Yuvalı, Anadolu Öğrenci Birliği Akdeniz Bölge Sorumlusu Yakup Kölay, Radyo Barış Genel Kordinatörü Elif Taşçı ve Nuri Pakdil okurlarının katıldığı program hatıra fotoğrafıyla son buldu.  

 

Genç MÜSİAD Adana, ünlü edebiyatçı ve yazar Nuri Pakdil’i gençlerle bir araya getirdi. Buluşmada gençlere tavsiyelerde bulunan Pakdil, “Sürekli kitap okuyun, düşünün ve sorgulayın” dedi.

 

Kaleme aldığı ‘Yazmak Bir Mucize’, ‘Put Yapımevleri’, ‘Ahid Kulesi’, ‘Ay Operası’, ‘Biat’ gibi kitapları ve yayınladığı ‘Edebiyat’, ‘Hamle’ gibi dergileriyle tanınan ünlü edebiyatçı, şair ve yazar Nuri Pakdil, Genç MÜSİAD Adana’nın konuğu oldu. Burada gençlerle söyleşen Pakdil, onlara çok okumalarını ve okuduklarını sorgulamalarını önerdi.

 

Sözlerine, “Sevgili gençler; hepinizi anti-kapitalist, anti-emperyalist, anti-faşist, anti-komünist, anti-nazist, en önemlisi de Türkiye özeline ait olmak üzere anti-siyonist ve anti-firavunist bilinçle selamlıyorum” diye başlayan Pakdil, farklı şehirlerde sürekli gençlerle böyle etkinlikler sayesinde bir araya geldiğini aktarırken, burada da kendisini yine gençlerle buluşturan Genç MÜSİAD Adana Şubesi’ne teşekkür etti.

 

RUS VE MISIR EDEBİYATINI TAKİP EDİN

Gençlere tavsiye olarak, mutlaka bir yabancı dil öğrenmelerini, sürekli kitap okumalarını, özellikle Rus ve Mısır edebiyatını takip etmelerini söyledi. Pakdil, katılımcılara, meslek alanlarıyla ilgili aldıkları eğitimden sonra okumaları için hemen her meslek alanına yönelik kitap ve yazar isimleri de önerdi.

 

Kendilerini ağırlamaktan dolayı duydukları mutluluk ve memnuniyeti dile getiren Genç MÜSİAD Adana Başkanı Av. Muhammet Veysel Gök de, “Biz gençlerin Nuri Pakdil’i görmesi ne kadar güzelse, onun kitaplarını okumak ve fikirlerini anlamak çok daha güzel olacaktır” diye konuştu.

 

Yazar Necip Evlice, Savaş Hoştaş, TÜGVA kadın ve aile Kordinatörü Nesrin YILDIZ, KAGEM Şube Müdürü Emel Yuvalı, Anadolu Öğrenci Birliği Akdeniz Bölge Sorumlusu Yakup Kölay, Radyo Barış Genel Kordinatörü Elif Taşçı ve Nuri Pakdil okurlarının katıldığı program hatıra fotoğrafıyla son buldu.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.