ÇKHD: ÇOCUK PARKLARINA KAMERA İSTİYORUZ 4. TALEBİ

02.07.2017 - 16:09, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 1332+ kez okundu.
 

ÇKHD: ÇOCUK PARKLARINA KAMERA İSTİYORUZ 4. TALEBİ

  Adana Çocuk ve Kadın Hakları Derneği (ÇKHD) Başkanı Çiğdem Akça, belediye başkanlarından çocuk parklarına kamera sistemi konulması taleplerini 4. kez tekrarladı. Akça, yaptığı yazılı açıklamada, “ Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan ve Sarıçam Belediye Başkanı Bilal Uludağ’ı çocuk parklarına kamera sistemi konulması konusunda tam  3 KEZ  göreve davet ettiklerini hatırlattı.  30/Haziran/2014 yılında Adana Çocuk ve Kadın Hakları Derneği olarak yaptığımız, 3. çağrımız İHA tarafından haber yapılmış ama bu yönde belediyelerce bir çalışma veya geriye dönüş olmamıştı.En önemlisi konu belediye meclisleri gündemine alınmamıştı.  Bugün geldiğimiz nokta o kadar vahim ki Adana Valimiz Sayın Mahmut Demirtaş kentin doğrudan madde bağımlılığına bağlı ölümlerde İstanbul ve Antalya nın ardından 3. Sırada yer aldığına dikkat çekti ve Adana da uyuşturucunun esamesi okunmayıncaya kadar mücadele etmeliyiz dedi.  İl Halk Sağlığı Müdür Yardımcısı Dr. Ali Tanju Altınsu ise, Adana da 1 Ocak-27 Haziran tarihleri arasında bin 185 narkotik olayı yaşandığını, gözaltına alınan 2 bin 32 kişinin tutuklanarak cezaevine gönderildiğini açıkladı. Valimizinde çağrısıyla önemli adımlar atılacağına inandığımız için için bu çağrımızı tekrar  yeniliyoruz:"Çocuklarımızın güvenliği bizim için çok önemli. Özellikle kenarda, köşede olan, kalabalıktan uzakta, kenar mahallelerdeki çocuk parkları hiç güvenli değil. Bu parklar, torbacı diye tabir edilen uyuşturucu satıcılarının, organ mafyasına çalışan tekinsiz insanların bulunduğu, tacizci-tecavüzcülerin çok rahat kol gezdiği, kısacası her türlü tehlikeye açık alanlar. O mahallelerdeki çocuklar genelde parklara da tek başlarına gidiyorlar, tamamen savunmasız durumdalar. Bu çocukları korumak bizlerin, hepimizin görevi. Başkanlarımızın çok yoğun olduklarını biliyor ve gündemlerine bu konuyu almalarını önemle hatırlatıyoruz. Önceliğimiz yarınlarımız olan çocuklarımızı korumaktır. 24 saat takip edilecek, Emniyetin kontrolünde kameralarla güvenli çocuk parkları istiyoruz. Bu bütçe belediyelerce ayrılmalı ve en kısa zamanda gerçekleştirilmelidir. Ya da sponsorlar bulunarak acil olarak, ivedilikle bu soruna çözüm üretilmelidir.’’ İnsan odaklı, Toplumsal fayda olmazsa olmazımızdır. ADANA ÇOCUK VE KADIN HAKLARI DERNEĞİ adına Başkan Çiğdem AKÇA    

 

Adana Çocuk ve Kadın Hakları Derneği (ÇKHD) Başkanı Çiğdem Akça, belediye başkanlarından çocuk parklarına kamera sistemi konulması taleplerini 4. kez tekrarladı.


Akça, yaptığı yazılı açıklamada, “ Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan ve Sarıçam Belediye Başkanı Bilal Uludağ’ı çocuk parklarına kamera sistemi konulması konusunda tam  3 KEZ  göreve davet ettiklerini hatırlattı.

 30/Haziran/2014 yılında Adana Çocuk ve Kadın Hakları Derneği olarak yaptığımız, 3. çağrımız İHA tarafından haber yapılmış ama bu yönde belediyelerce bir çalışma veya geriye dönüş olmamıştı.En önemlisi konu belediye meclisleri gündemine alınmamıştı.

 Bugün geldiğimiz nokta o kadar vahim ki Adana Valimiz Sayın Mahmut Demirtaş kentin doğrudan madde bağımlılığına bağlı ölümlerde İstanbul ve Antalya nın ardından 3. Sırada yer aldığına dikkat çekti ve Adana da uyuşturucunun esamesi okunmayıncaya kadar mücadele etmeliyiz dedi.

 İl Halk Sağlığı Müdür Yardımcısı Dr. Ali Tanju Altınsu ise, Adana da 1 Ocak-27 Haziran tarihleri arasında bin 185 narkotik olayı yaşandığını, gözaltına alınan 2 bin 32 kişinin tutuklanarak cezaevine gönderildiğini açıkladı.

Valimizinde çağrısıyla önemli adımlar atılacağına inandığımız için için bu çağrımızı tekrar  yeniliyoruz:"Çocuklarımızın güvenliği bizim için çok önemli. Özellikle kenarda, köşede olan, kalabalıktan uzakta, kenar mahallelerdeki çocuk parkları hiç güvenli değil. Bu parklar, torbacı diye tabir edilen uyuşturucu satıcılarının, organ mafyasına çalışan tekinsiz insanların bulunduğu, tacizci-tecavüzcülerin çok rahat kol gezdiği, kısacası her türlü tehlikeye açık alanlar. O mahallelerdeki çocuklar genelde parklara da tek başlarına gidiyorlar, tamamen savunmasız durumdalar. Bu çocukları korumak bizlerin, hepimizin görevi. Başkanlarımızın çok yoğun olduklarını biliyor ve gündemlerine bu konuyu almalarını önemle hatırlatıyoruz. Önceliğimiz yarınlarımız olan çocuklarımızı korumaktır. 24 saat takip edilecek, Emniyetin kontrolünde kameralarla güvenli çocuk parkları istiyoruz. Bu bütçe belediyelerce ayrılmalı ve en kısa zamanda gerçekleştirilmelidir. Ya da sponsorlar bulunarak acil olarak, ivedilikle bu soruna çözüm üretilmelidir.’’

İnsan odaklı, Toplumsal fayda olmazsa olmazımızdır.

ADANA ÇOCUK VE KADIN HAKLARI DERNEĞİ adına Başkan Çiğdem AKÇA

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.