KÖPRÜLÜ’DE DÖNÜŞÜM NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

GÜNDEM 24.07.2017 - 13:45, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 1984+ kez okundu.
 

KÖPRÜLÜ’DE DÖNÜŞÜM NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

Seyhan nehrinin kenarındaki 29 hektarlık Köprülü mahallesinde kentsel dönüşümü Büyükşehir Belediyesi gerçekleştirecek. Belediye, bakanlıkça onaylanan imar planına uygun mimari ön projeleri bile hazırladı.
Adana’nın Seyhan nehrine kıyısı olan en gözde yerlerinden 29 hektarlık alana sahip merkez Yüreğir ilçesindeki Köprülü mahallesinde, Kentsel dönüşüme ne zaman başlanacağı merak ediliyor. 2-3 KATLI YAPILAR VAR Büyükşehir Belediyesi’nce hazırlanan imar planı Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından geçen yıl Kasım ayında onaylandı. Mahalle, yüzde 95 oranında 2-3 katlı yapılardan oluşuyor. Mahallede, 648 bina, 1159 bağımsız bölüm bulunuyor. Köprülü mahallesinde, yıkılarak dönüşüm gerçekleştirilecek yerlere, konut, ticaret alanı, sosyal tesisler, eğitim alanı, cami, merkezi iş alanı ile park alanları yapılacak. EN GÖZDE YER Şehrin en gözde yerlerinden biri olan Köprülü mahallesinin batısında Seyhan nehri, güneyinde Mustafa Kemal Paşa Bulvarı, kuzeyde ve kuzey doğusunda sulama kanalları ile güneydoğusunda Çukurova Üniversitesi’ne uzanan Mithat Özsan Bulvarı yer alıyor. YETKİ BÜYÜKŞEHİR’DE Köprülü mahallesi, 6306 Sayılı “Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkındaki Kanun” kapsamında 02.09.2013 tarihli ve 28753 sayılı resmi gazetede yayımlanan 2013/5258 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile “Riskli Alan” ilan edildi. 03.09.2013 tarih ve 6247 sayılı Bakanlık Oluru ile bu alanda yapılacak plan, proje, iş, işlem ve uygulamaları yürütmek üzere ise Adana Büyükşehir Belediyesi yetkilendirildi. Büyükşehir Belediyesi, saha çalışmaları ve onaylanan imar Planına uygun olarak mimari ön projeleri hazırladı.  
Seyhan nehrinin kenarındaki 29 hektarlık Köprülü mahallesinde kentsel dönüşümü Büyükşehir Belediyesi gerçekleştirecek. Belediye, bakanlıkça onaylanan imar planına uygun mimari ön projeleri bile hazırladı.

Adana’nın Seyhan nehrine kıyısı olan en gözde yerlerinden 29 hektarlık alana sahip merkez Yüreğir ilçesindeki Köprülü mahallesinde, Kentsel dönüşüme ne zaman başlanacağı merak ediliyor.

2-3 KATLI YAPILAR VAR

Büyükşehir Belediyesi’nce hazırlanan imar planı Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından geçen yıl Kasım ayında onaylandı. Mahalle, yüzde 95 oranında 2-3 katlı yapılardan oluşuyor. Mahallede, 648 bina, 1159 bağımsız bölüm bulunuyor. Köprülü mahallesinde, yıkılarak dönüşüm gerçekleştirilecek yerlere, konut, ticaret alanı, sosyal tesisler, eğitim alanı, cami, merkezi iş alanı ile park alanları yapılacak.

EN GÖZDE YER

Şehrin en gözde yerlerinden biri olan Köprülü mahallesinin batısında Seyhan nehri, güneyinde Mustafa Kemal Paşa Bulvarı, kuzeyde ve kuzey doğusunda sulama kanalları ile güneydoğusunda Çukurova Üniversitesi’ne uzanan Mithat Özsan Bulvarı yer alıyor.

YETKİ BÜYÜKŞEHİR’DE

Köprülü mahallesi, 6306 Sayılı “Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkındaki Kanun” kapsamında 02.09.2013 tarihli ve 28753 sayılı resmi gazetede yayımlanan 2013/5258 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile “Riskli Alan” ilan edildi. 03.09.2013 tarih ve 6247 sayılı Bakanlık Oluru ile bu alanda yapılacak plan, proje, iş, işlem ve uygulamaları yürütmek üzere ise Adana Büyükşehir Belediyesi yetkilendirildi. Büyükşehir Belediyesi, saha çalışmaları ve onaylanan imar Planına uygun olarak mimari ön projeleri hazırladı.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.