‘YENİ DEVLET KURUYORUZ’ DİYEN KENDİNİ BİLMEZ

SİYASET 07.08.2017 - 16:59, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 1775+ kez okundu.
 

‘YENİ DEVLET KURUYORUZ’ DİYEN KENDİNİ BİLMEZ

CHP’li Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Yusuf Akıncı:
Adana Büyükşehir Belediyesi Meclisi’nin Cumhuriyet Halk Partili (CHP)  Üyesi Yusuf Akıncı, AK Parti eski MKYK Üyesi Ayhan Oğan’ın ‘yeni devlet kuruyoruz’ sözlerini isim vermeden ‘kendini bilmezlik’ olarak niteledi. “ANAYASAL SUÇTUR” Akıncı, Büyükşehir Belediye Meclisi toplantısında, gündem dışı söz alarak konuşma yaptı. Akıncı, Çanakkale savaşında milli birlik ve beraberlikle 7 düvele karşı mücadele edildiğini bu sayede Türkiye Cumhuriyeti devletinin kurulduğunu hatırlattı. Akıncı, “Bugünlerde kendini bilmez bazı insanların ‘biz yeni bir devlet kurduk’ sözlerini nefretle kınıyoruz. Türkiye Cumhuriyeti’nin nitelikleri anayasada bellidir. Bu tariflerin dışında düşünenler, aykırı davrananlar anayasal suç işlemiş bulunmaktadır” dedi. Akıncı, şöyle devam etti: “Demokratik, laik, hukukun üstünlüğüne dayalı Türkiye Cumhuriyeti’nden başka bir Türkiye yoktur. Stadyumlara girmesi yasaklansa bile biz bu kürsülerde Yaşa Mustafa Kemal Paşa diyeceğiz.”   YİNE BEDEL ÖDENİYOR, TALİHSİZLİĞİMİZ MİDİR! Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü ise, Hakkari’nin Şemdinli ilçesinde teröristlerle yaşanan çatışmada şehit olan 26 yaşındaki Özel harekat polisi Erhan Konuk’un Adana'nın Pozantı ilçesinde yaşayan ailesi ve sevenlerine başsağlığı ve sabır diledi. Sözlü, “Bu coğrafyada varlığımızı sürdürmenin bir bedeli var. Yine bedel ödeniyor. Kahramanlığımız mıdır, talihsizliğimiz midir bunu da tarih halledecektir. Biz şehidimize Cenabı Allahtan rahmet diliyoruz” dedi.   TUVALET ÜCRETİNİ MECLİS BELİRLEYECEK Meclis’te Kozan, Yüreğir, Seyhan, Ceyhan, Çukurova, İmamoğlu ilçelerine ilişkin imar planlarına ait teklifler komisyonlara havale edildi. Meclis, merkez otogar içindeki tuvaletin ücretini de tespit edecek. 24. Uluslararası Adana Film Festivali’nin 25 Eylül-1 Ekim tarihleri arasında yapılması ve Uluslararası çocuk ve gençlik Filmleri yarışması için ödül tutarı belirlenecek. Mevsimlik tarım işçilerine gezici sağlık aracı temin projesi için Belediye başkanına yetki verilmesine ait teklif de komisyonda görüşülecek. “AYAK ÜSTÜ SOHBETLER DİKKAT ÇEKTİ” Bu arada, Meclis toplantısı öncesi, Büyükşehir Belediye Başkanvekili Murat Cevheri Bucak, İmamoğlu Belediye Başkanı Gazi Adamhasan ile yerine geçtiği sırada ayaküstü konuştu. CHP’li Meclis Üyesi Askeri Dağlı, AK Parti’li Ozan Gülaçtı’nın sırasına gelerek bir süre görüştü.
CHP’li Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Yusuf Akıncı:

Adana Büyükşehir Belediyesi Meclisi’nin Cumhuriyet Halk Partili (CHP)  Üyesi Yusuf Akıncı, AK Parti eski MKYK Üyesi Ayhan Oğan’ın ‘yeni devlet kuruyoruz’ sözlerini isim vermeden ‘kendini bilmezlik’ olarak niteledi.

“ANAYASAL SUÇTUR”

Akıncı, Büyükşehir Belediye Meclisi toplantısında, gündem dışı söz alarak konuşma yaptı. Akıncı, Çanakkale savaşında milli birlik ve beraberlikle 7 düvele karşı mücadele edildiğini bu sayede Türkiye Cumhuriyeti devletinin kurulduğunu hatırlattı. Akıncı, “Bugünlerde kendini bilmez bazı insanların ‘biz yeni bir devlet kurduk’ sözlerini nefretle kınıyoruz. Türkiye Cumhuriyeti’nin nitelikleri anayasada bellidir. Bu tariflerin dışında düşünenler, aykırı davrananlar anayasal suç işlemiş bulunmaktadır” dedi.

Akıncı, şöyle devam etti: “Demokratik, laik, hukukun üstünlüğüne dayalı Türkiye Cumhuriyeti’nden başka bir Türkiye yoktur. Stadyumlara girmesi yasaklansa bile biz bu kürsülerde Yaşa Mustafa Kemal Paşa diyeceğiz.”

 

YİNE BEDEL ÖDENİYOR, TALİHSİZLİĞİMİZ MİDİR!

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü ise, Hakkari’nin Şemdinli ilçesinde teröristlerle yaşanan çatışmada şehit olan 26 yaşındaki Özel harekat polisi Erhan Konuk’un Adana'nın Pozantı ilçesinde yaşayan ailesi ve sevenlerine başsağlığı ve sabır diledi. Sözlü, “Bu coğrafyada varlığımızı sürdürmenin bir bedeli var. Yine bedel ödeniyor. Kahramanlığımız mıdır, talihsizliğimiz midir bunu da tarih halledecektir. Biz şehidimize Cenabı Allahtan rahmet diliyoruz” dedi.  

TUVALET ÜCRETİNİ MECLİS BELİRLEYECEK

Meclis’te Kozan, Yüreğir, Seyhan, Ceyhan, Çukurova, İmamoğlu ilçelerine ilişkin imar planlarına ait teklifler komisyonlara havale edildi. Meclis, merkez otogar içindeki tuvaletin ücretini de tespit edecek. 24. Uluslararası Adana Film Festivali’nin 25 Eylül-1 Ekim tarihleri arasında yapılması ve Uluslararası çocuk ve gençlik Filmleri yarışması için ödül tutarı belirlenecek. Mevsimlik tarım işçilerine gezici sağlık aracı temin projesi için Belediye başkanına yetki verilmesine ait teklif de komisyonda görüşülecek.

“AYAK ÜSTÜ SOHBETLER DİKKAT ÇEKTİ”

Bu arada, Meclis toplantısı öncesi, Büyükşehir Belediye Başkanvekili Murat Cevheri Bucak, İmamoğlu Belediye Başkanı Gazi Adamhasan ile yerine geçtiği sırada ayaküstü konuştu. CHP’li Meclis Üyesi Askeri Dağlı, AK Parti’li Ozan Gülaçtı’nın sırasına gelerek bir süre görüştü.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.