"KANUN VE YÖNETMELİKLERE GÖRE İŞ YAPIYORUZ"

GÜNDEM 08.09.2017 - 11:09, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 1903+ kez okundu.
 

"KANUN VE YÖNETMELİKLERE GÖRE İŞ YAPIYORUZ"

Adana Ticaret Borsası Başkanı Şahin Bilgiç, bazı firmaların seçime katılmak için askı sürecinden indirilmeleri yönündeki serzenişlerine tepki gösterdi. Bilgiç, “Askı süreci elbise askısından ceket indirme süreci değildir. Borsamız kanun ve yönetmelikler çerçevesinde iş ve işlemlerini yürüten ciddi ve köklü bir kurumdur” dedi.
“İDDİALAR HAKSIZ VE MESNETSİZ, AĞZI OLAN KONUŞUYOR”   Bilgiç, yaptığı açıklamada, seçimlere az bir süre kala Adana Ticaret Borsası aleyhine aslı astarı olmayan söylemler yürütüldüğünü söyledi. Bilgiç,  gelecek ay yapılması planlanan seçimler öncesi borsa aleyhine yapılan saldırıları haksız ve mesnetsiz bulduğunu kaydederek, “Yasa ve yönetmelikleri bilmeden ağzı olan konuşuyor” dedi.   Bilgiç, üyelik için başvuruların bekletilmesine ilişkin ise şunları söyledi: “Askı süreci, elbise askısından ceket indirme süreci değildir. Bazı yayın organlarına, bazı üyelerimiz tarafından kötü niyetli olarak yanlış yansıtılan ve sonuçlanmadığı iddia edilen tescil işlemlerine konu ürünler, geçen yılın mevsimi geçmiş ve bu tarihe kadar muhafazası mümkün olmayan ürünlerdir.  Tescil işlemleri Askı’dan indirilmesi süresince mevzuat gereği yönetim kurulumuzca toplantı gündemimize alınarak değerlendirilmektedir. Uygun görülmesi halinde her ayın sonunda toplanan borsa meclisinin onayına sunulmakta ve borsa meclisinin uygun bulması halinde Askı’dan indirme işlemleri gerçekleştirilmektedir.”   “MUVAZAALI İŞLEMLERİ SORGULARIZ” Borsa’dan onay alan işlemlerin Türk Ticaret Kanunu gereği taraflara yükümlülükler doğurduğunu anlatan Bilgiç,  üyelerin menfaatini mevcut mevzuatlar çerçevesinde son derece koruyup, gözetmek zorunda olduklarına vurgu yaptı. Bilgiç, “Sadece seçimlerde oy kullanmaya yönelik bu tip muvazaalı işlemleri sorgulamadan,  gerekli araştırmaları yapmadan yerine getirilmesi halinde görevimizi ihmal etmiş oluruz. Kaldı ki biz göreve geldiğimiz günden itibaren sadece seçim dönemlerinde değil, her işlemimizde bu hassasiyetle yaklaşıyoruz” değerlendirmesinde bulundu.  Bilgiç, kendisi ile Borsa’ya karşı yapılan suçlamalara karşı yasal başvurularda da bulunacaklarını sözlerine ekledi.   SEÇİM SONUÇLARINI ETKİLER DEMİŞLERDİ Adana Ticaret Borsası seçimlerinde oy kullanmak istediklerini belirten iki firma askı sürecinde bekletildiklerini ileri sürerek savcılığa suç duyurusunda bulunmuştu. Delta Gıda’nın avukatı Ceyhun Özgür Köktürk, askıdaki firmalar için, seçim öncesi borsa meclisinin olağanüstü toplanarak karar alması gerektiğine dikkat çekerek bu durumun seçim sonuçlarını etkileyebileceğini savunmuştu.  İşadamı Şaban Yıldırım ise halen askıda bekleyen 35 firma olduğunu anlatarak, mevcut borsa yönetiminin kendilerine yakın 60 firmayı askıdan indirdiğini ileri sürmüştü.    
Adana Ticaret Borsası Başkanı Şahin Bilgiç, bazı firmaların seçime katılmak için askı sürecinden indirilmeleri yönündeki serzenişlerine tepki gösterdi. Bilgiç, “Askı süreci elbise askısından ceket indirme süreci değildir. Borsamız kanun ve yönetmelikler çerçevesinde iş ve işlemlerini yürüten ciddi ve köklü bir kurumdur” dedi.

“İDDİALAR HAKSIZ VE MESNETSİZ, AĞZI OLAN KONUŞUYOR”

 

Bilgiç, yaptığı açıklamada, seçimlere az bir süre kala Adana Ticaret Borsası aleyhine aslı astarı olmayan söylemler yürütüldüğünü söyledi. Bilgiç,  gelecek ay yapılması planlanan seçimler öncesi borsa aleyhine yapılan saldırıları haksız ve mesnetsiz bulduğunu kaydederek, “Yasa ve yönetmelikleri bilmeden ağzı olan konuşuyor” dedi.

 

Bilgiç, üyelik için başvuruların bekletilmesine ilişkin ise şunları söyledi: “Askı süreci, elbise askısından ceket indirme süreci değildir. Bazı yayın organlarına, bazı üyelerimiz tarafından kötü niyetli olarak yanlış yansıtılan ve sonuçlanmadığı iddia edilen tescil işlemlerine konu ürünler, geçen yılın mevsimi geçmiş ve bu tarihe kadar muhafazası mümkün olmayan ürünlerdir.  Tescil işlemleri Askı’dan indirilmesi süresince mevzuat gereği yönetim kurulumuzca toplantı gündemimize alınarak değerlendirilmektedir. Uygun görülmesi halinde her ayın sonunda toplanan borsa meclisinin onayına sunulmakta ve borsa meclisinin uygun bulması halinde Askı’dan indirme işlemleri gerçekleştirilmektedir.”

 

“MUVAZAALI İŞLEMLERİ SORGULARIZ”

Borsa’dan onay alan işlemlerin Türk Ticaret Kanunu gereği taraflara yükümlülükler doğurduğunu anlatan Bilgiç,  üyelerin menfaatini mevcut mevzuatlar çerçevesinde son derece koruyup, gözetmek zorunda olduklarına vurgu yaptı. Bilgiç, “Sadece seçimlerde oy kullanmaya yönelik bu tip muvazaalı işlemleri sorgulamadan,  gerekli araştırmaları yapmadan yerine getirilmesi halinde görevimizi ihmal etmiş oluruz. Kaldı ki biz göreve geldiğimiz günden itibaren sadece seçim dönemlerinde değil, her işlemimizde bu hassasiyetle yaklaşıyoruz” değerlendirmesinde bulundu.  Bilgiç, kendisi ile Borsa’ya karşı yapılan suçlamalara karşı yasal başvurularda da bulunacaklarını sözlerine ekledi.

 

SEÇİM SONUÇLARINI ETKİLER DEMİŞLERDİ

Adana Ticaret Borsası seçimlerinde oy kullanmak istediklerini belirten iki firma askı sürecinde bekletildiklerini ileri sürerek savcılığa suç duyurusunda bulunmuştu. Delta Gıda’nın avukatı Ceyhun Özgür Köktürk, askıdaki firmalar için, seçim öncesi borsa meclisinin olağanüstü toplanarak karar alması gerektiğine dikkat çekerek bu durumun seçim sonuçlarını etkileyebileceğini savunmuştu.  İşadamı Şaban Yıldırım ise halen askıda bekleyen 35 firma olduğunu anlatarak, mevcut borsa yönetiminin kendilerine yakın 60 firmayı askıdan indirdiğini ileri sürmüştü.

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.