12 CAN’IN BEDELİNİ KINAYARAK ÖDEYEMEZSİNİZ

GÜNDEM 09.09.2017 - 07:21, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 1719+ kez okundu.
 

12 CAN’IN BEDELİNİ KINAYARAK ÖDEYEMEZSİNİZ

  CHP Adana Milletvekili Av. Elif Doğan TÜRKMEN,  Aladağ’da, 11’i çocuk 12 kişinin yanarak öldüğü ‘Süleymancılara’ ait öğrenci yurduna aileleri yönlendiren İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Aktaş hakkındaki milli eğitim müfettişleri tarafından yapılan idari soruşturmanın sonucunda Aktaş’a kınama cezası verilmesi ve faciadan önce yurtta yapılan  denetimde, önlemler alınmış gibi sahte rapor düzenleyen iki memura ise birer günlük maaş kesim cezası ile yetinilmesine tepki gösterdi. OLAY BAŞTAN SONA İHMALLER DİZİNİ Hazırlanan müfettiş raporuna göre suçlu bulunan Özel Aladağ Kız Öğrenci Yurdu Müdürü Cuma Ali Genç için de bir amiri olmadığı için herhangi bir yaptırım uygulanmadığına değinen Elif Doğan TÜRKMEN, Yurt Müdürünün 26 Ekim 2015 tarihli denetim raporunda eksiklik olarak saptandığı halde yurtta yangın tatbikatı yaptırmamasının,  yangın eğitimi vermemesinin,  hizmetli ve belletmen görevlendirmemesinin, bölümleri yerleşim planına uygun kullanmamasının, aşçı çalıştırmaması, internet odası kurdurmaması, ankesörlü telefon bulundurmamasının belirlenmesinin, Müdürün eksikliği gidermek için verilen 20 günlük süreye uymaması  ve  altı ay geç yanıt vermesinin ayrıca izinsiz personel çalıştırdığı ve açılış iznine aykırı faaliyet göstermesinin de bu faciaya açık davetiye çıkarttığını belirtti. SAHTE RAPOR DÜZENLEYEN SAHTEKARLAR 100 TL İLE AKLANDI Elif Doğan TÜRKMEN, yurtta 17 Aralık 2015 ve 26 Mayıs 2016’da denetim yapan ve yangın tatbikatı yapılmadığı halde yangına karşı gerekli önlemler alınmış gibi sahte rapor düzenleyen Aladağ Kaymakamlığı’nın bilgisayar çalışanı Cihan Ünal ve İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Davut Gökçeli’ye ise birer günlük  maaş kesim cezası verilmesinin öğrenci aileleri başta olmak üzere kamuoyu vicdanını derinden yaraladığını söyledi. BU NASIL ADALET BU NASIL VİCDAN Çocukları cemaat yurtlarına mahkum eden anlayıştan, çocukların yanarak ölmesine yol açan olaylar silsilesinde tüm sorumluluğu ve ihmali olanları ağır bir dille eleştiren Elif Doğan TÜRKMEN, “görevini layıkı veçhiyle yapmayan memurlar, müdürler Adana tarihine kara bir leke olarak yazılan bu felaketin mimarı olmuşlardır” dedi. EĞİTİM PARTİ DEĞİL, DEVLET POLİTİKASI OLMALIDIR “14 yıldır bu ülkede yurt sorununa kalıcı bir çözüm bulunmaması aslında bir hükümet politikası olduğuna değinen TÜRKMEN,  hükümet, yurt sorununa kalıcı çözümler bulmak ve yurt yapmak yerine vatandaşı cemaat yurtlarına mecbur bırakarak, asıl amacına yönelik politikalar üretmektedir. Ancak, eğitim parti değil, devlet politikası olmalıdır.” dedi.

 

CHP Adana Milletvekili Av. Elif Doğan TÜRKMEN,  Aladağ’da, 11’i çocuk 12 kişinin yanarak öldüğü ‘Süleymancılara’ ait öğrenci yurduna aileleri yönlendiren İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Aktaş hakkındaki milli eğitim müfettişleri tarafından yapılan idari soruşturmanın sonucunda Aktaş’a kınama cezası verilmesi ve faciadan önce yurtta yapılan  denetimde, önlemler alınmış gibi sahte rapor düzenleyen iki memura ise birer günlük maaş kesim cezası ile yetinilmesine tepki gösterdi.

OLAY BAŞTAN SONA İHMALLER DİZİNİ

Hazırlanan müfettiş raporuna göre suçlu bulunan Özel Aladağ Kız Öğrenci Yurdu Müdürü Cuma Ali Genç için de bir amiri olmadığı için herhangi bir yaptırım uygulanmadığına değinen Elif Doğan TÜRKMEN, Yurt Müdürünün 26 Ekim 2015 tarihli denetim raporunda eksiklik olarak saptandığı halde yurtta yangın tatbikatı yaptırmamasının,  yangın eğitimi vermemesinin,  hizmetli ve belletmen görevlendirmemesinin, bölümleri yerleşim planına uygun kullanmamasının, aşçı çalıştırmaması, internet odası kurdurmaması, ankesörlü telefon bulundurmamasının belirlenmesinin, Müdürün eksikliği gidermek için verilen 20 günlük süreye uymaması  ve  altı ay geç yanıt vermesinin ayrıca izinsiz personel çalıştırdığı ve açılış iznine aykırı faaliyet göstermesinin de bu faciaya açık davetiye çıkarttığını belirtti.

SAHTE RAPOR DÜZENLEYEN SAHTEKARLAR 100 TL İLE AKLANDI

Elif Doğan TÜRKMEN, yurtta 17 Aralık 2015 ve 26 Mayıs 2016’da denetim yapan ve yangın tatbikatı yapılmadığı halde yangına karşı gerekli önlemler alınmış gibi sahte rapor düzenleyen Aladağ Kaymakamlığı’nın bilgisayar çalışanı Cihan Ünal ve İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Davut Gökçeli’ye ise birer günlük  maaş kesim cezası verilmesinin öğrenci aileleri başta olmak üzere kamuoyu vicdanını derinden yaraladığını söyledi.

BU NASIL ADALET BU NASIL VİCDAN

Çocukları cemaat yurtlarına mahkum eden anlayıştan, çocukların yanarak ölmesine yol açan olaylar silsilesinde tüm sorumluluğu ve ihmali olanları ağır bir dille eleştiren Elif Doğan TÜRKMEN, “görevini layıkı veçhiyle yapmayan memurlar, müdürler Adana tarihine kara bir leke olarak yazılan bu felaketin mimarı olmuşlardır” dedi.

EĞİTİM PARTİ DEĞİL, DEVLET POLİTİKASI OLMALIDIR

“14 yıldır bu ülkede yurt sorununa kalıcı bir çözüm bulunmaması aslında bir hükümet politikası olduğuna değinen TÜRKMEN,  hükümet, yurt sorununa kalıcı çözümler bulmak ve yurt yapmak yerine vatandaşı cemaat yurtlarına mecbur bırakarak, asıl amacına yönelik politikalar üretmektedir. Ancak, eğitim parti değil, devlet politikası olmalıdır.” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.