DÜNYAYA 30 MİLYON DOLARLIK KLASİK MOBİLYA SATIYORUZ

EKONOMİ 06.10.2017 - 14:11, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 1607+ kez okundu.
 

DÜNYAYA 30 MİLYON DOLARLIK KLASİK MOBİLYA SATIYORUZ

  Adana’da yılın ilk 6 ayında dünya pazarlarına 17,5 milyon dolar tutarında mobilya ihraç edildi. Adana Ticaret Odası Başkanı Atila Menevşe, yılsonuna kadar bu rakamın 35-40 milyon dolara ulaşmasını beklediklerini söyledi. Menevşe, yaptığı açıklamada, Adana’nın mobilya sektöründe son yıllarda hızlı bir gelişme gösterdiğine dikkat çekti. Klasik mobilya iskeleti imalatında Türkiye’nin lider şehrinin Adana olduğunu kaydeden Menevşe, “Klasik mobilyanın yanında modern ve modüler mobilya gruplarında da yerli markaları ile Türkiye’nin önde gelen şehirlerindeniz.” dedi. Menevşe, tasarım ve kalite bakımından elde ettiği yüksek standartlar neticesinde şehrin mobilya ihracatında başarılı bir grafik gösterdiğine vurgu yaptı. Adana’da üretilen mobilyanın dünya pazarlarındaki en büyük avantajının yüksek kalite olduğunu bildirdi. Adana’da üretilen mobilyalar, Amerika, İngiltere, Almanya, Fransa, Birleşik Arap Emirlikleri, Türki cumhuriyetler, Libya ve Tunus gibi çok geniş alanda, dünyanın dört bir yanında müşteri buluyor. Adana Ticaret Odası Başkanı Atila Menevşe, odaya kayıtlı ve faal halde 416, sanayi odasına kayıtlı 73 mobilya şirketi olduğunu hatırlattı. Geçen yıl Adana’dan dünya pazarlarına 30 milyon dolara yakın mobilya ihracatı gerçekleştirildiğini kaydeden Menevşe, “Bu yılın ilk 6 ayında ise 17,5 milyon dolarlık bir ihracat yapıldı. Yıl sonunda bu rakamın 35-40 milyon dolara ulaşmasını bekliyoruz” dedi. Adana mobilya sektörünün kazanca dönüştürülmesi gereken çok daha büyük potansiyeli olduğuna dikkat çeken Menevşe, ekonominin gelişmesi, refah seviyesinin artmasına paralel olarak mobilya ve dekorasyon ürünlerine yönelik harcamaların da günden güne arttığının gözlendiğini anlattı. Menevşe şöyle devam etti: “ Özellikle son yıllarda inşaat sektöründeki hızlı gelişmelerin de sektöre katkısı olduğunu düşünüyoruz. Mobilya sektörü de bir yandan yaşam standardımızı artıran ürünler sunarken bir yandan da emek yoğun bir sektör olması nedeniyle istihdama önemli bir katkı sağlıyor. Bu bakımdan mobilya sektörünü önemsiyor ve destekliyoruz. Sektörün iç ve dış pazarlarda artan talebe paralel büyümesi için çaba gösteriyoruz.”

 

Adana’da yılın ilk 6 ayında dünya pazarlarına 17,5 milyon dolar tutarında mobilya ihraç edildi. Adana Ticaret Odası Başkanı Atila Menevşe, yılsonuna kadar bu rakamın 35-40 milyon dolara ulaşmasını beklediklerini söyledi.

Menevşe, yaptığı açıklamada, Adana’nın mobilya sektöründe son yıllarda hızlı bir gelişme gösterdiğine dikkat çekti. Klasik mobilya iskeleti imalatında Türkiye’nin lider şehrinin Adana olduğunu kaydeden Menevşe, “Klasik mobilyanın yanında modern ve modüler mobilya gruplarında da yerli markaları ile Türkiye’nin önde gelen şehirlerindeniz.” dedi.

Menevşe, tasarım ve kalite bakımından elde ettiği yüksek standartlar neticesinde şehrin mobilya ihracatında başarılı bir grafik gösterdiğine vurgu yaptı. Adana’da üretilen mobilyanın dünya pazarlarındaki en büyük avantajının yüksek kalite olduğunu bildirdi. Adana’da üretilen mobilyalar, Amerika, İngiltere, Almanya, Fransa, Birleşik Arap Emirlikleri, Türki cumhuriyetler, Libya ve Tunus gibi çok geniş alanda, dünyanın dört bir yanında müşteri buluyor.

Adana Ticaret Odası Başkanı Atila Menevşe, odaya kayıtlı ve faal halde 416, sanayi odasına kayıtlı 73 mobilya şirketi olduğunu hatırlattı. Geçen yıl Adana’dan dünya pazarlarına 30 milyon dolara yakın mobilya ihracatı gerçekleştirildiğini kaydeden Menevşe, “Bu yılın ilk 6 ayında ise 17,5 milyon dolarlık bir ihracat yapıldı. Yıl sonunda bu rakamın 35-40 milyon dolara ulaşmasını bekliyoruz” dedi.

Adana mobilya sektörünün kazanca dönüştürülmesi gereken çok daha büyük potansiyeli olduğuna dikkat çeken Menevşe, ekonominin gelişmesi, refah seviyesinin artmasına paralel olarak mobilya ve dekorasyon ürünlerine yönelik harcamaların da günden güne arttığının gözlendiğini anlattı.

Menevşe şöyle devam etti: “ Özellikle son yıllarda inşaat sektöründeki hızlı gelişmelerin de sektöre katkısı olduğunu düşünüyoruz. Mobilya sektörü de bir yandan yaşam standardımızı artıran ürünler sunarken bir yandan da emek yoğun bir sektör olması nedeniyle istihdama önemli bir katkı sağlıyor. Bu bakımdan mobilya sektörünü önemsiyor ve destekliyoruz. Sektörün iç ve dış pazarlarda artan talebe paralel büyümesi için çaba gösteriyoruz.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.