SON NEFESE KADAR ÖĞRENMEKTEN VAZGEÇMEYİN

GÜNDEM 24.10.2017 - 13:17, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 1544+ kez okundu.
 

SON NEFESE KADAR ÖĞRENMEKTEN VAZGEÇMEYİN

Adana Valisi Mahmut Demirtaş:
ADANA - Adana Valisi Mahmut Demirtaş, insanın son nefesine kadar öğrenmekten ve kendini geliştirmekten vazgeçmemesi gerektiğini söyledi. Demirtaş, bu yıl ilk düzenlenen Atatürk Parkı’ndaki Öğrenme Şenliği’ne, eşi Beyhan Demirtaş ile birlikte katıldı. Demirtaş, burada yaptığı konuşmada, öğrenmenin sadece okulla, diploma sahibi olmakla gerçekleşmediğini herkesin bilmesi ve görmesi gerektiğini kaydetti. Bugün Halk Eğitim Merkezleri’nde 3 binin üzerinde kurslarda binlerce insanın değişik eğitimlerden geçtiğine vurgu yapan Demirtaş, “Halk eğitim merkezlerinde sadece biçki dikiş, yemek, kuaförlük İngilizce ve bilgisayar kurslarının açıldığını düşünüyoruz, oysa 3 binin üzerinde farklı kurs var. Öğrenme Şenlikleri, sadece ürünlerin sergilendiği bir platform olarak değerlendirilmesin. Vatandaşların hayat boyu öğrenme erişimine kolay ulaşmaları için de çalışmalarımızı sürdüreceğiz” diye konuştu.  “TOPLUMA FAYDALI OLMALIYIZ” Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, Adana’da eğitim, kültür ve sanatla yeni çalışmalara ve yeni çıkışlara ev sahipliği yapılmasının kıvancını yaşadığını söyledi. Sözlü, “Yaşadığımız topluma faydalı olmak adına her gün yeni bir şeyler öğrenmeliyiz. Öğrenme Şenliği bunun mesajını verecektir” dedi. SURİYELİLERE YÖNELİK PROJELER DE VAR Milli Eğitim Müdürü Turan Akpınar ise devletin sunduğu yaygın eğitim hizmetlerini vatandaşların daha yakından tanımalarını istediklerini söyledi. Bu amaçla düzenlenen Öğrenme Şenliği ile iki gün boyunca ziyarete edeceklere buradaki yapılan faaliyetleri yakından görme fırsatı sunduklarını anlattı. Akpınar, ayrıca ülkelerindeki iç savaştan kaçarak ülkemize sığınan Suriyeliler ve dezavantajlı kesimlere yönelik de projeler çerçevesinde eğitim çalışmaları verildiğini sözlerine ekledi. NOSTALJİK KIYAFETLER İLGİ GÖRDÜ Bu arada, Adana Olgunlaşma Enstitüsü’nce hazırlanan “Obadan Saraya” konulu defile de şenliğe gelenlerin ilgisini çekti. Osmanlı döneminden etkilenerek ortaya çıkarılmış birbirinden ilginç tasarımdaki giysiler ziyaretçilerden tam not aldı.
Adana Valisi Mahmut Demirtaş:

ADANA - Adana Valisi Mahmut Demirtaş, insanın son nefesine kadar öğrenmekten ve kendini geliştirmekten vazgeçmemesi gerektiğini söyledi.

Demirtaş, bu yıl ilk düzenlenen Atatürk Parkı’ndaki Öğrenme Şenliği’ne, eşi Beyhan Demirtaş ile birlikte katıldı. Demirtaş, burada yaptığı konuşmada, öğrenmenin sadece okulla, diploma sahibi olmakla gerçekleşmediğini herkesin bilmesi ve görmesi gerektiğini kaydetti. Bugün Halk Eğitim Merkezleri’nde 3 binin üzerinde kurslarda binlerce insanın değişik eğitimlerden geçtiğine vurgu yapan Demirtaş, “Halk eğitim merkezlerinde sadece biçki dikiş, yemek, kuaförlük İngilizce ve bilgisayar kurslarının açıldığını düşünüyoruz, oysa 3 binin üzerinde farklı kurs var. Öğrenme Şenlikleri, sadece ürünlerin sergilendiği bir platform olarak değerlendirilmesin. Vatandaşların hayat boyu öğrenme erişimine kolay ulaşmaları için de çalışmalarımızı sürdüreceğiz” diye konuştu. 

“TOPLUMA FAYDALI OLMALIYIZ”

Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, Adana’da eğitim, kültür ve sanatla yeni çalışmalara ve yeni çıkışlara ev sahipliği yapılmasının kıvancını yaşadığını söyledi. Sözlü, “Yaşadığımız topluma faydalı olmak adına her gün yeni bir şeyler öğrenmeliyiz. Öğrenme Şenliği bunun mesajını verecektir” dedi.

SURİYELİLERE YÖNELİK PROJELER DE VAR

Milli Eğitim Müdürü Turan Akpınar ise devletin sunduğu yaygın eğitim hizmetlerini vatandaşların daha yakından tanımalarını istediklerini söyledi. Bu amaçla düzenlenen Öğrenme Şenliği ile iki gün boyunca ziyarete edeceklere buradaki yapılan faaliyetleri yakından görme fırsatı sunduklarını anlattı. Akpınar, ayrıca ülkelerindeki iç savaştan kaçarak ülkemize sığınan Suriyeliler ve dezavantajlı kesimlere yönelik de projeler çerçevesinde eğitim çalışmaları verildiğini sözlerine ekledi.

NOSTALJİK KIYAFETLER İLGİ GÖRDÜ

Bu arada, Adana Olgunlaşma Enstitüsü’nce hazırlanan “Obadan Saraya” konulu defile de şenliğe gelenlerin ilgisini çekti. Osmanlı döneminden etkilenerek ortaya çıkarılmış birbirinden ilginç tasarımdaki giysiler ziyaretçilerden tam not aldı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.