BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ YÜZLERCE AĞACI KATLETTİ

GÜNDEM 30.10.2017 - 14:37, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 1358+ kez okundu.
 

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ YÜZLERCE AĞACI KATLETTİ

Adana Büyükşehir Belediyesi tarafından Çukurova ilçesindeki Karslılar mahallesinde ağaç katliamı yapıldı.  AĞAÇLARIN KÖKÜNÜ KAPATARAK  KATLİAMI GİZLİYORLAR Menderes Bulvarı’ndaki Altın Balık civarında ilaçlama, budama ve çim biçme bahanesiyle yüzlerce ağacı kestiler. Çevre sakinleri ve esnaf ise  “Belediye elemanlarının ağaç kestiğini görünce yanlarına gidip sorduk. ASKİ’ye tesis yapılacağını, hatta bir de havuz yapılacağını söylediler. Kestikleri ağaçların da köklerini kapatarak katliamı gizlemeye çalışıyorlar” dedi.  MAHKEME YÜRÜTMEYİ  DURDURMA KARARI VERDİ  Resmi kayıtlarda Çukurova ilçesi Karalar Bucağı mahallesi, 1 pafta 584 parsel sayılı alanı da kapsayan yerde ecrimisil bedeli ödeyerek çay bahçesi işleten bir esnaf ise Büyükşehir Belediyesi’nin Milli Emlak Müdürlüğü’nden devraldığı bu alanın ASKİ’ye tahsisi ile ilgili kendisine yapılmış tebligat ve bildirim olmadığı gerekçesiyle mahkemeye başvurdu. Adana 1. İdare Mahkemesi de yürütmeyi durdurma kararı verdi.  SÖZLÜ’NÜN FİLMİNE , ‘ATATÜRK  AĞAÇ KESTİRMEDİ’ GÖNDERMESİ  Büyükşehir Belediyesi’nin  29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nın 94'üncü yıldönümü için çektirdiği 'Cumhuriyeti Temellendiren Şehir; Adana' adlı kısa film, sosyal medya aracılığıyla milyonlarca kişiye ulaşırken, Başkan Hüseyin Sözlü’ye vatandaşlar, Atatürk’ün ağaca verdiği önemi hatırlatarak, “Kısa filmde Atatürk vurgusu yapan Sözlü, Atatürk’ün bir tek ağacı kestirmemek için Yalova’daki evini kızakla kaydırdığını bilmiyor mu?” ifadelerine yer verdi.

Adana Büyükşehir Belediyesi tarafından Çukurova ilçesindeki Karslılar mahallesinde ağaç katliamı yapıldı. 

AĞAÇLARIN KÖKÜNÜ KAPATARAK 
KATLİAMI GİZLİYORLAR
Menderes Bulvarı’ndaki Altın Balık civarında ilaçlama, budama ve çim biçme bahanesiyle yüzlerce ağacı kestiler. Çevre sakinleri ve esnaf ise  “Belediye elemanlarının ağaç kestiğini görünce yanlarına gidip sorduk. ASKİ’ye tesis yapılacağını, hatta bir de havuz yapılacağını söylediler. Kestikleri ağaçların da köklerini kapatarak katliamı gizlemeye çalışıyorlar” dedi. 
MAHKEME YÜRÜTMEYİ 
DURDURMA KARARI VERDİ 
Resmi kayıtlarda Çukurova ilçesi Karalar Bucağı mahallesi, 1 pafta 584 parsel sayılı alanı da kapsayan yerde ecrimisil bedeli ödeyerek çay bahçesi işleten bir esnaf ise Büyükşehir Belediyesi’nin Milli Emlak Müdürlüğü’nden devraldığı bu alanın ASKİ’ye tahsisi ile ilgili kendisine yapılmış tebligat ve bildirim olmadığı gerekçesiyle mahkemeye başvurdu. Adana 1. İdare Mahkemesi de yürütmeyi durdurma kararı verdi. 
SÖZLÜ’NÜN FİLMİNE , ‘ATATÜRK 
AĞAÇ KESTİRMEDİ’ GÖNDERMESİ 
Büyükşehir Belediyesi’nin  29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nın 94'üncü yıldönümü için çektirdiği 'Cumhuriyeti Temellendiren Şehir; Adana' adlı kısa film, sosyal medya aracılığıyla milyonlarca kişiye ulaşırken, Başkan Hüseyin Sözlü’ye vatandaşlar, Atatürk’ün ağaca verdiği önemi hatırlatarak, “Kısa filmde Atatürk vurgusu yapan Sözlü, Atatürk’ün bir tek ağacı kestirmemek için Yalova’daki evini kızakla kaydırdığını bilmiyor mu?” ifadelerine yer verdi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.