ÜNLÜ HALK OZANI ADANA'YA GELİYOR

GÜNDEM 02.11.2017 - 14:18, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 1216+ kez okundu.
 

ÜNLÜ HALK OZANI ADANA'YA GELİYOR

Çağımızın Karacaoğlan’ı 5 Kasım Pazar günü Adana’da. Sinema ve tiyatro sanatçısı Gürsel Fırat, sarı sıcak toprağın insanlarını Musa Eroğlu ile buluşmaya davet etti.
Çağımızın Karacaoğlanı, Türk Halk Müziği’nin usta ozanı Musa Eroğlu, 5 Kasım Pazar günü, Adanalılarla buluşacak.  SARI SICAK TOPRAKLARDA  KUCAKLAŞMAYA DAVET  Yaşar Kemal Kültür Merkezi Necip Fazıl Kısakürek Salonu’nda saat 18.00’deki konsere tüm Adanalıları davet eden sinema ve tiyatro sanatçısı Gürsel Fırat, “Barışa, sevgiye bu kadar özlem duyduğumuz bir dönemde Musa Eroğlu’nu sarı sıcak toprağımızın insanıyla kucaklaştırmak ve onunla aynı sahneyi paylaşmak büyük bir onurdur” dedi.  “MUSA EROĞLU VARSA HALA  SEVGİ VE HOŞGÖRÜ VARDIR” Musa Eroğlu’nun Köroğlu, Karacaoğlan, Aşık Veysel gibi değerlerin tohumlarını günümüze kadar getiren son örnek olduğunu  belirten sinema ve tiyatro sanatçısı Gürsel Fırat, şöyle devam etti: ”Musa Eroğlu sevgidir, kardeşliktir. Birliğimizi türküleriyle, sazıyla, sözüyle öyle güzel anlamlaştırıyor ki… 1980’lere gelindiğinde Batı hayranlığı nedeniyle ozanlar sevilmez olmuştu. Aşık Veysel, Aşık Mahzuni, Ali Ekber Çiçek, Muhlis Akarsu gibi çok önemli değerleri kaybettik. Oysa bugün Musa Eroğlu varsa hala sevgi var, umut var, kardeşlik var, hoşgörü var demektir. Musa Eroğlu, kültürümüzün öz çocuğudur. Onunla aynı sahneyi paylaşacak olmaktan onur duyuyorum. “ “KAVGA BİTSİN, AŞK GELSİN, AŞK OLSUN” Toplumun artık kendi insanını görmeye başladığını vurgulayan Gürsel Fırat, şunları kaydetti: “Karacaoğlan’ın kimliği aşk ve umuttur. Toplumumuz da artık bunu anlamaya başladığı için kendi insanını görmeye başlamıştır. Toplum özüne dönüyor. Kendine can, nefes olan ozanları istiyor. Artık bu kavga kültürü bitsin aşk gelsin, aşk olsun. Anadolu binlerce yıl kardeşliğin beşiği olmuştur. Musa Eroğlu’nun her mızrabında, her sözünde kardeşlik, aşk, hoşgörü, sevgi umut var. ‘Yolun sonu görünüyor’ derken bile umut var. Tüm renkleri bu sarı sıcak topraklarda birliğe, beraberliğe, aşka devat ediyor Musa Eroğlu… “
Çağımızın Karacaoğlan’ı 5 Kasım Pazar günü Adana’da. Sinema ve tiyatro sanatçısı Gürsel Fırat, sarı sıcak toprağın insanlarını Musa Eroğlu ile buluşmaya davet etti.

Çağımızın Karacaoğlanı, Türk Halk Müziği’nin usta ozanı Musa Eroğlu, 5 Kasım Pazar günü, Adanalılarla buluşacak. 

SARI SICAK TOPRAKLARDA 
KUCAKLAŞMAYA DAVET 
Yaşar Kemal Kültür Merkezi Necip Fazıl Kısakürek Salonu’nda saat 18.00’deki konsere tüm Adanalıları davet eden sinema ve tiyatro sanatçısı Gürsel Fırat, “Barışa, sevgiye bu kadar özlem duyduğumuz bir dönemde Musa Eroğlu’nu sarı sıcak toprağımızın insanıyla kucaklaştırmak ve onunla aynı sahneyi paylaşmak büyük bir onurdur” dedi. 
“MUSA EROĞLU VARSA HALA 
SEVGİ VE HOŞGÖRÜ VARDIR”
Musa Eroğlu’nun Köroğlu, Karacaoğlan, Aşık Veysel gibi değerlerin tohumlarını günümüze kadar getiren son örnek olduğunu  belirten sinema ve tiyatro sanatçısı Gürsel Fırat, şöyle devam etti:
”Musa Eroğlu sevgidir, kardeşliktir. Birliğimizi türküleriyle, sazıyla, sözüyle öyle güzel anlamlaştırıyor ki… 1980’lere gelindiğinde Batı hayranlığı nedeniyle ozanlar sevilmez olmuştu. Aşık Veysel, Aşık Mahzuni, Ali Ekber Çiçek, Muhlis Akarsu gibi çok önemli değerleri kaybettik. Oysa bugün Musa Eroğlu varsa hala sevgi var, umut var, kardeşlik var, hoşgörü var demektir. Musa Eroğlu, kültürümüzün öz çocuğudur. Onunla aynı sahneyi paylaşacak olmaktan onur duyuyorum. “
“KAVGA BİTSİN, AŞK GELSİN, AŞK OLSUN”
Toplumun artık kendi insanını görmeye başladığını vurgulayan Gürsel Fırat, şunları kaydetti:
“Karacaoğlan’ın kimliği aşk ve umuttur. Toplumumuz da artık bunu anlamaya başladığı için kendi insanını görmeye başlamıştır. Toplum özüne dönüyor. Kendine can, nefes olan ozanları istiyor. Artık bu kavga kültürü bitsin aşk gelsin, aşk olsun. Anadolu binlerce yıl kardeşliğin beşiği olmuştur. Musa Eroğlu’nun her mızrabında, her sözünde kardeşlik, aşk, hoşgörü, sevgi umut var. ‘Yolun sonu görünüyor’ derken bile umut var. Tüm renkleri bu sarı sıcak topraklarda birliğe, beraberliğe, aşka devat ediyor Musa Eroğlu… “

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.