“Bataklığı kurutmamız lazım”

GÜNDEM 05.11.2017 - 13:34, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 1262+ kez okundu.
 

“Bataklığı kurutmamız lazım”

ADANA-Vali Mahmut Demirtaş, Adana’nın kalkınma ve modernleşmede geçmişte söz sahibi bir il olduğunu belirterek, “Adanalıların misafirperverliğini, güler yüzlülüğünü ,sıcakkanlı insanlarını, tüm dünyaya hep birlikte yeniden göstermek istiyoruz” dedi.  “KEND DIŞINDAKİ ALGI KÖTÜ” Park Zirve Tesisleri’nde gazetecilerle kahvaltılı bir toplantıda buluşan Adana Valisi Demirtaş, “Kent dışındaki Adana algısı gerçekten de iyi değil. Adana’nın sürekli polisiyle olaylarla basında yer alması rahatsız edici bir durum” diye konuştu.  “DUYARLILIK BEKLİYOUM”  Gazetecilerden duyarlılık beklediğini vurgulayan Demirtaş, “ Bu algıyı artık değiştirelim. Adana’nın tanıtımına ciddi katkısı olan etkinliklerimiz var.  Bunlara yenilerini ekleyelim. Kötü algıya neden olan ne varsa ortadan kaldırmak, bataklığı kurutmak lazım" dedi. İŞTE YATIRIMLAR  Vali Yardımcısı Mustafa Yavuz ile Çukurova Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Cafer Esendemir'in de hazır bulunduğu kahvaltıda kentte devam eden kamu yatırımları ve projeler hakkında da bilgi veren Demirtaş,  Şehir Hastanesi, Tarıma Dayalı İhtisas Organize Sanayi Bölgesi, 33 bin kişi kapasiteli UEFA standartlarındaki yeni stadyum, Türkiye ve Ortadoğu'nun en büyük Müze Kompleksi, Aşağı Seyhan, Yedigöze İmamoğlu Sulama Projesi,  Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Kampüs Altyapısı, Eğitim Projeleri, Adana-Mersin İstasyonları Arasının 3. ve 4. Hat yapımı, Seyhan  Barajı Sulamalarının Kapalı Borulu Şebeke Olarak Rehabilite Edilmesine Yönelik Yapılan Çalışmalar,Tekstil Kent Küçük Sanayi Sitesi, Ayakkabıcılar Sitesi, Yumurtalık Serbest Bölgesi, Kozan-Feke-Saimbeyli Tufanbeyli Yolu,  66 mahalleyi sosyal, ekonomik ve kültürel açıdan dönüşmesini, gelişmesini ve kalkınmasını amaçlayan Güney Adana Kalkınma Projesi, Ticaret Borsası Kampüsü, TOKİ yatırımları, Yeni Adalet Sarayı, Bölge Adliye Mahkemesi, Ceyhan Enerji Endüstri İhtisas Projesi,  Seyhan Barajı Adnan Menderes  Bulvarı Çevre Düzenlemesi, Petrol Boru Hatları,  Güney Çevre Yolu ve devam eden karayolu yatırımlarının son dönemde ki en önemli çalışmalar olduğunu söyledi.  “OLUMSUZ HABERLER ÜZÜYOR”  Adana’nın son dönemde oldukça iyi yatırım alırken  olumsuz haberlerle gündeme gelmesinin kendilerini ve Adanalıları üzdüğünü anlatan Demirtaş,   "Destek ve teşvikler doğrultusunda, çağdaş, modern bir şehrin olmazsa olmazı sosyal ve kültürel etkinliklerdir. Sabancı Uluslararası Tiyatro Festivali, Film Festivali, Portakal Çiçeği Karnavalı bunlardan sadece bazıları dır. Bunlara son olarak  Lezzet Festivali de eklendi” dedi. (EGEMEN)

ADANA-Vali Mahmut Demirtaş, Adana’nın kalkınma ve modernleşmede geçmişte söz sahibi bir il olduğunu belirterek, “Adanalıların misafirperverliğini, güler yüzlülüğünü ,sıcakkanlı insanlarını, tüm dünyaya hep birlikte yeniden göstermek istiyoruz” dedi. 

“KEND DIŞINDAKİ ALGI KÖTÜ”
Park Zirve Tesisleri’nde gazetecilerle kahvaltılı bir toplantıda buluşan Adana Valisi Demirtaş, “Kent dışındaki Adana algısı gerçekten de iyi değil. Adana’nın sürekli polisiyle olaylarla basında yer alması rahatsız edici bir durum” diye konuştu. 
“DUYARLILIK BEKLİYOUM” 
Gazetecilerden duyarlılık beklediğini vurgulayan Demirtaş, “ Bu algıyı artık değiştirelim. Adana’nın tanıtımına ciddi katkısı olan etkinliklerimiz var.  Bunlara yenilerini ekleyelim. Kötü algıya neden olan ne varsa ortadan kaldırmak, bataklığı kurutmak lazım" dedi.
İŞTE YATIRIMLAR 
Vali Yardımcısı Mustafa Yavuz ile Çukurova Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Cafer Esendemir'in de hazır bulunduğu kahvaltıda kentte devam eden kamu yatırımları ve projeler hakkında da bilgi veren Demirtaş,  Şehir Hastanesi, Tarıma Dayalı İhtisas Organize Sanayi Bölgesi, 33 bin kişi kapasiteli UEFA standartlarındaki yeni stadyum, Türkiye ve Ortadoğu'nun en büyük Müze Kompleksi, Aşağı Seyhan, Yedigöze İmamoğlu Sulama Projesi,  Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Kampüs Altyapısı, Eğitim Projeleri, Adana-Mersin İstasyonları Arasının 3. ve 4. Hat yapımı, Seyhan  Barajı Sulamalarının Kapalı Borulu Şebeke Olarak Rehabilite Edilmesine Yönelik Yapılan Çalışmalar,Tekstil Kent Küçük Sanayi Sitesi, Ayakkabıcılar Sitesi, Yumurtalık Serbest Bölgesi, Kozan-Feke-Saimbeyli Tufanbeyli Yolu,  66 mahalleyi sosyal, ekonomik ve kültürel açıdan dönüşmesini, gelişmesini ve kalkınmasını amaçlayan Güney Adana Kalkınma Projesi, Ticaret Borsası Kampüsü, TOKİ yatırımları, Yeni Adalet Sarayı, Bölge Adliye Mahkemesi, Ceyhan Enerji Endüstri İhtisas Projesi,  Seyhan Barajı Adnan Menderes  Bulvarı Çevre Düzenlemesi, Petrol Boru Hatları,  Güney Çevre Yolu ve devam eden karayolu yatırımlarının son dönemde ki en önemli çalışmalar olduğunu söyledi. 
“OLUMSUZ HABERLER ÜZÜYOR” 
Adana’nın son dönemde oldukça iyi yatırım alırken  olumsuz haberlerle gündeme gelmesinin kendilerini ve Adanalıları üzdüğünü anlatan Demirtaş,  

"Destek ve teşvikler doğrultusunda, çağdaş, modern bir şehrin olmazsa olmazı sosyal ve kültürel etkinliklerdir. Sabancı Uluslararası Tiyatro Festivali, Film Festivali, Portakal Çiçeği Karnavalı bunlardan sadece bazıları dır. Bunlara son olarak  Lezzet Festivali de eklendi” dedi. (EGEMEN)

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.