Gökay Sarılı MHP’den istifa etti

GÜNDEM 07.11.2017 - 14:58, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 2897+ kez okundu.
 

Gökay Sarılı MHP’den istifa etti

  ADANA- Avukat Gökay Sarılı, yıllardır üyesi olduğu Milliyetçi Hareket Partisi’nden (MHP) istifa etti. MHP’nin Adana milletvekili adaylarından Gökay Sarılı, Meral Akşener’in kurduğu İYİ Parti’ye katılma kararı aldığını söyledi.  “ÖZ DEĞERLERDEN KOPARDILAR” Yaşamı boyunca Ülkücü harekete aşkla bağlı kaldığını ve ölünceye kadar da böyle olacağını belirten Gökay Sarılı, “MHP'ye ve Başbuğ Alparslan Türkeş’e sadakatle bağlı, 9 Işık İlkeleri'ne inanmış biri olarak istifa noktasına gelmemizin bir çok nedeni var. Yaşamını MHP'ye adamış, bu yolda ömürlerini tüketmiş büyüklerimiz de bizim gibi düşünüyor. MHP’yi yönetenler partimizi öz değerlerinden kopardığı için istifa etme kararı aldım” dedi.  “İYİ BİR KARAR ALIYOR, İSTİFA EDİYORUM” Ülkenin kötü gidişine 'İYİ Parti’nin ‘dur’ diyeceğine inandığını ifade eden Avukat Gökay Sarılı, “MHP çatısı altında mücadele etmenin, fikirlerimizi iktidara taşımaya bir katkısı olmayacağı artık açıkça ortadadır. Demokratik parlamenter sistemi yeniden tesis etmek,  üniter devletin ilelebet yaşamasını sağlamak ve Türklüğün bekası için iyi bir karar alıyor ve MHP’den istifa ediyorum” diye konuştu.  Fikirlerinin iktidara taşınması mücadelesine her zaman destek vereceğini belirten Sarılı, şöyle devam etti: “Ne yazık ki bu mücadelenin artık MHP çatısı altında sürdürülmesi mümkün değildir. Bu nedenle Sayın Meral Akşener'in kurmuş olduğu İYİ Parti’ye katılacağım. Yıllardır severek, isteyerek onurla bulunduğum MHP üyeliğinden ayrılık kararını almam kolay olmadı. Bu partinin milletvekili adayı oldum. Partimin ilkelerinden asla taviz vermedim.  En demokratik haklarını kullandı diye partili arkadaşlarımız baba ocaklarından kovuldu. MHP’de tarihinin en büyük Ülkücü kıyımı yaşandı. Ülkücü hareketin kaderi, tek kişinin kararına bağlandı. Bu nedenle ve tek kalemde Ülkücülerin silindiği MHP’de daha fazla kalamazdım. 7 Haziran seçiminden sonra Ülkücü hareketin ilkeleri, Balgat yönetimince terk edildi. Bugüne kadar, ailem gibi gördüğüm partimden bu anlayışla siyaset yapma imkanının kalmaması üzerine ayrıldım.  Genel Başkanımız Meral Akşener’in de dediği gibi; adalete güven yeniden tesis edilecek. Çocuklarımızın geleceğe umutla bakacağı zengin bir Türkiye hayal değil.” (EGEMEN)

 

ADANA- Avukat Gökay Sarılı, yıllardır üyesi olduğu Milliyetçi Hareket Partisi’nden (MHP) istifa etti. MHP’nin Adana milletvekili adaylarından Gökay Sarılı, Meral Akşener’in kurduğu İYİ Parti’ye katılma kararı aldığını söyledi. 
“ÖZ DEĞERLERDEN KOPARDILAR”
Yaşamı boyunca Ülkücü harekete aşkla bağlı kaldığını ve ölünceye kadar da böyle olacağını belirten Gökay Sarılı, “MHP'ye ve Başbuğ Alparslan Türkeş’e sadakatle bağlı, 9 Işık İlkeleri'ne inanmış biri olarak istifa noktasına gelmemizin bir çok nedeni var. Yaşamını MHP'ye adamış, bu yolda ömürlerini tüketmiş büyüklerimiz de bizim gibi düşünüyor. MHP’yi yönetenler partimizi öz değerlerinden kopardığı için istifa etme kararı aldım” dedi. 
“İYİ BİR KARAR ALIYOR, İSTİFA EDİYORUM”
Ülkenin kötü gidişine 'İYİ Parti’nin ‘dur’ diyeceğine inandığını ifade eden Avukat Gökay Sarılı, “MHP çatısı altında mücadele etmenin, fikirlerimizi iktidara taşımaya bir katkısı olmayacağı artık açıkça ortadadır. Demokratik parlamenter sistemi yeniden tesis etmek,  üniter devletin ilelebet yaşamasını sağlamak ve Türklüğün bekası için iyi bir karar alıyor ve MHP’den istifa ediyorum” diye konuştu. 

Fikirlerinin iktidara taşınması mücadelesine her zaman destek vereceğini belirten Sarılı, şöyle devam etti:
“Ne yazık ki bu mücadelenin artık MHP çatısı altında sürdürülmesi mümkün değildir. Bu nedenle Sayın Meral Akşener'in kurmuş olduğu İYİ Parti’ye katılacağım. Yıllardır severek, isteyerek onurla bulunduğum MHP üyeliğinden ayrılık kararını almam kolay olmadı. Bu partinin milletvekili adayı oldum. Partimin ilkelerinden asla taviz vermedim. 
En demokratik haklarını kullandı diye partili arkadaşlarımız baba ocaklarından kovuldu. MHP’de tarihinin en büyük Ülkücü kıyımı yaşandı. Ülkücü hareketin kaderi, tek kişinin kararına bağlandı. Bu nedenle ve tek kalemde Ülkücülerin silindiği MHP’de daha fazla kalamazdım. 7 Haziran seçiminden sonra Ülkücü hareketin ilkeleri, Balgat yönetimince terk edildi. Bugüne kadar, ailem gibi gördüğüm partimden bu anlayışla siyaset yapma imkanının kalmaması üzerine ayrıldım. 
Genel Başkanımız Meral Akşener’in de dediği gibi; adalete güven yeniden tesis edilecek. Çocuklarımızın geleceğe umutla bakacağı zengin bir Türkiye hayal değil.” (EGEMEN)

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.