SAĞLIKSIZ BÜTÇE!

GÜNDEM 14.11.2017 - 15:07, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 1419+ kez okundu.
 

SAĞLIKSIZ BÜTÇE!

Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası Adana Şube Eş Başkanı Muzaffer Yüksel, “Geçmiş yılların bütçelerinde olduğu gibi bu yılın bütçesinin de ne yazık ki, halkın sağlık, sosyal güvenlik ve sosyal hizmetler ihtiyacına cevap veremeyeceği görülmektedir” dedi.  TOPLANAN VERGİLER HALKA DÖNMÜYOR Yüksel, düzenlediği basın toplantısında 2018 yılı bütçesinde gelir eşitsizliğinin körüklendiğini, adaletsizliğin büyüdüğünü söyledi. Halktan toplanan vergilerin halka geri dönmediğine dikkat çeken Yüksel, “En ağır vergi yükü dolaylı vergiler üzerinden emekçi halka yüklenmeye devam ediliyor. Emekçiler, işçiler, gençler, kadınlar, sosyal haklar, kamu hizmetlerine erişim hakkı eşitlik, özgürlük bu bütçede yok, sağlık yok!” diye konuştu.  3 DAKİKADA 1 HASTAYA BAKILIYOR! Sağlık harcamalarının yeni sağlık politikalarının uygulanmaya başladığı dönemde 2009 yılında 28,8 milyar lirayken, 2016 yılında 68 milyar liraya dayandığını hatırlatan Yüksel, sağlıkta dönüşüm programı başlatıldıktan sonra hastanelere başvuru sayısında da çok hızlı artışlar yaşandığını, geçen yıl  490 milyon kişinin hastanelere koştuğunu hatırlattı. Yüksel, 6.3 milyon kişiye ücretsiz bakıldığını, hastanelerin adeta ticaret hanelere dönüştürülerek 3 dakikada 1 hastaya bakıldığını bildirdi.  MUAYENE ARTIK 50 TL OLDU  Sağlık hizmetlerinde bugün kuyrukların bitmediğini, 22.5 TL olan hekim muayene ücretinin Genel Sağlık Sigortası kapsamında olmayanlar veya prim borcu olanlar için 50 TL’ye çıkarıldığını anlatan Yüksel, AKP’nin kaynak aktararak ve talebi kışkırtarak sağlık ve sosyal güvenlik alanını ulusal ve uluslararası sermaye için çekici hale getirmeye çabaladığını vurguladı.  İŞTE İSTEKLER  Yüksel, 2018 bütçesinde güvenceli istihdamın korunması ve geliştirilmesinin temel yaklaşım olması gerektiğini ifade ederek, bunun için öncelikle kamu harcamaları ve kamu istihdamının artırılmasını istedi. Yüksel, iş güvencesinin sağlandığı, taşeron çalışmanın yasaklandığı bir bütçe hazırlanmasının gerektiğine dikkat çekerek, emekçilerin yoksulluğunu artıran dolaylı vergilerin azaltılmasını, elektrik ve doğalgaz zamlarının geri alınmasını, 2018’de temel tüketim mallarına da zam yapılmamasını istedi.

Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası Adana Şube Eş Başkanı Muzaffer Yüksel, “Geçmiş yılların bütçelerinde olduğu gibi bu yılın bütçesinin de ne yazık ki, halkın sağlık, sosyal güvenlik ve sosyal hizmetler ihtiyacına cevap veremeyeceği görülmektedir” dedi. 

TOPLANAN VERGİLER HALKA DÖNMÜYOR
Yüksel, düzenlediği basın toplantısında 2018 yılı bütçesinde gelir eşitsizliğinin körüklendiğini, adaletsizliğin büyüdüğünü söyledi. Halktan toplanan vergilerin halka geri dönmediğine dikkat çeken Yüksel, “En ağır vergi yükü dolaylı vergiler üzerinden emekçi halka yüklenmeye devam ediliyor. Emekçiler, işçiler, gençler, kadınlar, sosyal haklar, kamu hizmetlerine erişim hakkı eşitlik, özgürlük bu bütçede yok, sağlık yok!” diye konuştu. 
3 DAKİKADA 1 HASTAYA BAKILIYOR!
Sağlık harcamalarının yeni sağlık politikalarının uygulanmaya başladığı dönemde 2009 yılında 28,8 milyar lirayken, 2016 yılında 68 milyar liraya dayandığını hatırlatan Yüksel, sağlıkta dönüşüm programı başlatıldıktan sonra hastanelere başvuru sayısında da çok hızlı artışlar yaşandığını, geçen yıl  490 milyon kişinin hastanelere koştuğunu hatırlattı. Yüksel, 6.3 milyon kişiye ücretsiz bakıldığını, hastanelerin adeta ticaret hanelere dönüştürülerek 3 dakikada 1 hastaya bakıldığını bildirdi. 
MUAYENE ARTIK 50 TL OLDU 
Sağlık hizmetlerinde bugün kuyrukların bitmediğini, 22.5 TL olan hekim muayene ücretinin Genel Sağlık Sigortası kapsamında olmayanlar veya prim borcu olanlar için 50 TL’ye çıkarıldığını anlatan Yüksel, AKP’nin kaynak aktararak ve talebi kışkırtarak sağlık ve sosyal güvenlik alanını ulusal ve uluslararası sermaye için çekici hale getirmeye çabaladığını vurguladı. 
İŞTE İSTEKLER 
Yüksel, 2018 bütçesinde güvenceli istihdamın korunması ve geliştirilmesinin temel yaklaşım olması gerektiğini ifade ederek, bunun için öncelikle kamu harcamaları ve kamu istihdamının artırılmasını istedi. Yüksel, iş güvencesinin sağlandığı, taşeron çalışmanın yasaklandığı bir bütçe hazırlanmasının gerektiğine dikkat çekerek, emekçilerin yoksulluğunu artıran dolaylı vergilerin azaltılmasını, elektrik ve doğalgaz zamlarının geri alınmasını, 2018’de temel tüketim mallarına da zam yapılmamasını istedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.