BASUT OKULLARINDAN KÜLTÜRÜMÜZÜ TANIYALIM ETKİNLİĞİ!

EĞİTİM 25.11.2017 - 09:07, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 1491+ kez okundu.
 

BASUT OKULLARINDAN KÜLTÜRÜMÜZÜ TANIYALIM ETKİNLİĞİ!

  Mersin Özel Basut Okulları Sosyal Bilgiler Öğretmeni Resmiye Alpgiray ders içeriğini daha akılda kalıcı bir hale getirmek ve çocuklarda anlattığı konunun iz bırakmasını sağlamak amacıyla "KÜLTÜRÜMÜZÜ TANIYALIM" etkinliği düzenlemiştir. Maddi ve manevi değerlerimizin harmanlandığı pek çok ilimize ait yöresel kıyafetler, yemekler ve aksesuarlardan oluşan bir sergi düzenleyerek çocukları zengin kültürümüz ile tanıştırdı!  ALPGİRAY yaptığı açıklamada" ders saatinde işlenilen konuları sadece kitaplardan okuyarak öğretmenlik yapılmaz ve çocuklara aktarılmaz. Eğer biz eğitimciler anlattığımız konuları ne kadar zengin hale getirirsek o kadar etkili ve akılda kalıcı olur. Zaten çocuklara ne anlattığınız değil nasıl anlattığınız ve aktardığınız önemlidir. Umarım çocuklara bu etkinlikle azda olsa bir iz bırakabilmişizdir" dedi.  

 

Mersin Özel Basut Okulları Sosyal Bilgiler Öğretmeni Resmiye Alpgiray ders içeriğini daha akılda kalıcı bir hale getirmek ve çocuklarda anlattığı konunun iz bırakmasını sağlamak amacıyla "KÜLTÜRÜMÜZÜ TANIYALIM" etkinliği düzenlemiştir.

Maddi ve manevi değerlerimizin harmanlandığı pek çok ilimize ait yöresel kıyafetler, yemekler ve aksesuarlardan oluşan bir sergi düzenleyerek çocukları zengin kültürümüz ile tanıştırdı! 

ALPGİRAY yaptığı açıklamada" ders saatinde işlenilen konuları sadece kitaplardan okuyarak öğretmenlik yapılmaz ve çocuklara aktarılmaz. Eğer biz eğitimciler anlattığımız konuları ne kadar zengin hale getirirsek o kadar etkili ve akılda kalıcı olur. Zaten çocuklara ne anlattığınız değil nasıl anlattığınız ve aktardığınız önemlidir. Umarım çocuklara bu etkinlikle azda olsa bir iz bırakabilmişizdir" dedi.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.