ALTYAPI VE OTOPARK SORUNLARI BÜYÜYOR

GÜNDEM 27.11.2017 - 14:55, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 1658+ kez okundu.
 

ALTYAPI VE OTOPARK SORUNLARI BÜYÜYOR

Adana’da özellikle merkez mahallelerdeki yerinde dönüşüm çalışmalarının ileride altyapı ile otopark konusunda ciddi sorunlar ortaya çıkaracağı bildirildi. Mimarlar Odası Başkanı Ozan Tüzün, kentsel dönüşüm adı atında yapılan yerinde döşünümlerle iki-üç katlı binaların yıkıldığını hatırlatarak, “Zaten yetersiz olan altyapı, yol, kaldırım ve otoparklar geliştirilmeden yerlerine çok katlı binalar yapılıyor. Bu durum ileride işi içinden çıkılmaz hale getirir” dedi.  YAYALAR YOLDA ARAÇLAR KALDIRIMDA  Tüzün, yaptığı açıklamada, şehirde her geçen gün nüfusun arttığını, bununla bağlantılı olarak binaların da yükseldiğini kaydetti. Kentsel dönüşüme uğrayacak binalardaki mülk sayısının en az iki katına çıkacağını vurgulayan Tüzün, “Bugün artık yayalar kaldırım yerine yolda yürüyor. Özellikle Reşatbey ve Cemalpaşa mahallelerinde sokakların durumu düşündürücü” diye konuştu.  YERİNDE DÖNÜŞÜM SÜRÜYOR Tüzün, bugün şehirde yerinde dönüşüm çalışmalarının olanca hızıyla sürdüğüne dikkat çekerek, şöyle konuştu: “Kentsel dönüşümü parsel bazında yürütecek hak sahipleri, doğrudan mimarlarla muhatap olmalı. Vatandaşlarımız binalarını kendileri yaptırsın, çünkü teknik insanlarla muhatap olmaları faydalarına olacaktır.  Bu sayede riskler azalır, hakkaniyeti sağlanır. 9 daireli, her dairesi 120 metrekare brüt olan ve değeri 250 bin lira olan eski bir binayı müteahhit yenilemek için hak sahibine 55-60 metrekare önerir. Kazanmak içinse o yerde 9 yerine 18 daire yapması gerekir.”   Tüzün, kentsel dönüşümün bir tek yapı işinden ibaret olmadığını dile getirerek, bu dönüşümün mağdur edeceği kesimin kentlinin ta kendisi olacağını anlattı. Tüzün, Adana’da uygulamaya konulan kentsel dönüşüm alanlarındaki yer seçimi, proje ve yapılaşmaların da gözden geçirilmesi gerektiğini sözlerine ekledi.

Adana’da özellikle merkez mahallelerdeki yerinde dönüşüm çalışmalarının ileride altyapı ile otopark konusunda ciddi sorunlar ortaya çıkaracağı bildirildi. Mimarlar Odası Başkanı Ozan Tüzün, kentsel dönüşüm adı atında yapılan yerinde döşünümlerle iki-üç katlı binaların yıkıldığını hatırlatarak, “Zaten yetersiz olan altyapı, yol, kaldırım ve otoparklar geliştirilmeden yerlerine çok katlı binalar yapılıyor. Bu durum ileride işi içinden çıkılmaz hale getirir” dedi. 

YAYALAR YOLDA ARAÇLAR KALDIRIMDA 
Tüzün, yaptığı açıklamada, şehirde her geçen gün nüfusun arttığını, bununla bağlantılı olarak binaların da yükseldiğini kaydetti. Kentsel dönüşüme uğrayacak binalardaki mülk sayısının en az iki katına çıkacağını vurgulayan Tüzün, “Bugün artık yayalar kaldırım yerine yolda yürüyor. Özellikle Reşatbey ve Cemalpaşa mahallelerinde sokakların durumu düşündürücü” diye konuştu. 
YERİNDE DÖNÜŞÜM SÜRÜYOR
Tüzün, bugün şehirde yerinde dönüşüm çalışmalarının olanca hızıyla sürdüğüne dikkat çekerek, şöyle konuştu: “Kentsel dönüşümü parsel bazında yürütecek hak sahipleri, doğrudan mimarlarla muhatap olmalı. Vatandaşlarımız binalarını kendileri yaptırsın, çünkü teknik insanlarla muhatap olmaları faydalarına olacaktır.  Bu sayede riskler azalır, hakkaniyeti sağlanır. 9 daireli, her dairesi 120 metrekare brüt olan ve değeri 250 bin lira olan eski bir binayı müteahhit yenilemek için hak sahibine 55-60 metrekare önerir. Kazanmak içinse o yerde 9 yerine 18 daire yapması gerekir.”  
Tüzün, kentsel dönüşümün bir tek yapı işinden ibaret olmadığını dile getirerek, bu dönüşümün mağdur edeceği kesimin kentlinin ta kendisi olacağını anlattı. Tüzün, Adana’da uygulamaya konulan kentsel dönüşüm alanlarındaki yer seçimi, proje ve yapılaşmaların da gözden geçirilmesi gerektiğini sözlerine ekledi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.