MERAYI ISLAH EDECEĞİZ ENDİŞEYE GEREK YOK

GÜNDEM 18.12.2017 - 14:37, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 2199+ kez okundu.
 

MERAYI ISLAH EDECEĞİZ ENDİŞEYE GEREK YOK

Karataş’ın Bebeli mahallesine kurulması planlanan Tarıma Dayalı Organize Sanayi Bölgesi için Proje danışmanları bilgilendirme yaptı. Proje Danışmanı Can Kabaali:
  Adana’nın Karataş ilçesi Bebeli mahallesinde kurulacak Tarıma Dayalı İhtisas Organize Sanayi Bölgesi ile ilgili çalışmalar sürüyor. Proje Danışmanı Can Kabaali, 3 bin dönüm alanın organize sanayi alanı olarak kullanılacağını belirterek 2 bin 800 dekarlık alanın ıslah edilerek besicilik yapanlara kullandırılacağını söyledi.  HAYVANCILAR ENDİŞELİ  Tarıma Dayalı İhtisas Organize Sanayi Bölgesi Proje Danışmanları Vedat Kahyalar ile Can Kabaali, Bebeli mahallesindeki bilgilendirme toplantısında vatandaşları tedirgin eden konularla ilgili açıklamalarda bulundu. Mahalle kahvesindeki toplantıya büyük ilgi vardı. Kahyalar ve Kabaali konuşmalarının ardından ise sorulara cevap verdi. Kahyalar, buradaki konuşmada, projenin gündeme gelmesiyle ortaya çıkan söylentilerin önüne geçmek istediklerini söyledi. Kahyalar, projenin ekonomik katkı sağlamasının yanında istihdam ve üretime de fayda sağlayacağını bildirdi. Kahyalar “ Bu gelişmeyle sadece Bebeli mahallesi değil Karataş ve Adana ekonomisi de canlanacaktır” dedi.  “MERAYI ISLAH EDİP KULLANDIRACAĞIZ” Proje Danışmanı Can Kabaali ise besicilikle uğraşan mahalle halkının organize sanayi bölgesi proje ile tedirginlik yaşamasına gerek olmadığını söyledi. Kabaali, “Bebeli’deki mera alanı 5 bin 800 dekardan oluşuyor. Organize sanayi bölgesi için yaklaşık 3 bin dekarlık bir alan kullanılacak. Projenin dışında kalan 2 bin 800 dekarlık alanı ise ıslah ederek hayvancılık yapanların kullanımına açacağız. Yani hayvanların otlatılmasının önünde bir engel yok. Biz buralarda hayvancılığın daha geliştirilmesine de katkı koyacağız” diye konuştu.
Karataş’ın Bebeli mahallesine kurulması planlanan Tarıma Dayalı Organize Sanayi Bölgesi için Proje danışmanları bilgilendirme yaptı. Proje Danışmanı Can Kabaali:

 


Adana’nın Karataş ilçesi Bebeli mahallesinde kurulacak Tarıma Dayalı İhtisas Organize Sanayi Bölgesi ile ilgili çalışmalar sürüyor. Proje Danışmanı Can Kabaali, 3 bin dönüm alanın organize sanayi alanı olarak kullanılacağını belirterek 2 bin 800 dekarlık alanın ıslah edilerek besicilik yapanlara kullandırılacağını söyledi. 
HAYVANCILAR ENDİŞELİ 
Tarıma Dayalı İhtisas Organize Sanayi Bölgesi Proje Danışmanları Vedat Kahyalar ile Can Kabaali, Bebeli mahallesindeki bilgilendirme toplantısında vatandaşları tedirgin eden konularla ilgili açıklamalarda bulundu. Mahalle kahvesindeki toplantıya büyük ilgi vardı. Kahyalar ve Kabaali konuşmalarının ardından ise sorulara cevap verdi. Kahyalar, buradaki konuşmada, projenin gündeme gelmesiyle ortaya çıkan söylentilerin önüne geçmek istediklerini söyledi. Kahyalar, projenin ekonomik katkı sağlamasının yanında istihdam ve üretime de fayda sağlayacağını bildirdi. Kahyalar “ Bu gelişmeyle sadece Bebeli mahallesi değil Karataş ve Adana ekonomisi de canlanacaktır” dedi. 
“MERAYI ISLAH EDİP KULLANDIRACAĞIZ”
Proje Danışmanı Can Kabaali ise besicilikle uğraşan mahalle halkının organize sanayi bölgesi proje ile tedirginlik yaşamasına gerek olmadığını söyledi. Kabaali, “Bebeli’deki mera alanı 5 bin 800 dekardan oluşuyor. Organize sanayi bölgesi için yaklaşık 3 bin dekarlık bir alan kullanılacak. Projenin dışında kalan 2 bin 800 dekarlık alanı ise ıslah ederek hayvancılık yapanların kullanımına açacağız. Yani hayvanların otlatılmasının önünde bir engel yok. Biz buralarda hayvancılığın daha geliştirilmesine de katkı koyacağız” diye konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.