ÇKA “Çukurova Hediyelik Eşya Tasarım Yarışması” Düzenliyor

GÜNDEM 21.12.2017 - 13:04, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 982+ kez okundu.
 

ÇKA “Çukurova Hediyelik Eşya Tasarım Yarışması” Düzenliyor

  Çukurova Kalkınma Ajansı (ÇKA) bu yıl ilk kez “Çukurova Hediyelik Eşya Tasarım Yarışması” adıyla ulusal çapta bir tasarım yarışması düzenliyor. Amatör veya profesyonel çalışan usta, sanatçı, akademisyen ve öğrencilere açık yarışma için başvurular 12 Mart 2018 tarihinde başlayacak olup 20 Nisan 2018 tarihinde son bulacaktır. Adana İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Akdeniz Geleneksel El Sanatları Derneği, Adana Olgunlaşma Enstitüsü, Çukurova Üniversitesi, Mersin İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Mersin Üniversitesi, Mersin Olgunlaşma Enstitüsü işbirliği ile düzenlenen yarışmada, Çukurova (Adana ve Mersin) bölgesinin doğası, tarihi, kültürel ve turistik değerlerini temsil edecek, seri üretime uygun, geleneksel el sanatları veya modern tekniklerin kullanıldığı eserler aranmaktadır. ÇKA Genel Sekreteri Dr. Lutfi Altunsu, bu yıl ilk kez düzenlenen tasarım yarışmasını,  Çukurova’yı temsil edecek, turistlerde ilgi uyandıracak hediyelik eşyalar üretmek, geleneksel el sanatlarımızı yeni kuşaklara aktarmak, genç ve profesyonel tasarımcıları teşvik etmek ve çalışmalarını desteklemek amacıyla düzenlediklerini belirtti. Katılımın ücretsiz olacağı “Çukurova Hediyelik Eşya Tasarım Yarışması” tüm amatör ve profesyonel çalışan usta, sanatçı, akademisyen ve öğrencilere açık olacaktır. Yarışma sonuçları jüri toplantısı sonrasında 4 Mayıs 2018 tarihinde ÇKA’nın web sayfasında ilan edilecektir. Ödül alan ve sergilenmeye değer bulunan eserler sergilenerek, sanatseverlerin beğenisine sunulacaktır. Yarışma ile ilgili tüm detaylar ÇKA web sayfasında yer almaktadır.  

 

Çukurova Kalkınma Ajansı (ÇKA) bu yıl ilk kez “Çukurova Hediyelik Eşya Tasarım Yarışması” adıyla ulusal çapta bir tasarım yarışması düzenliyor. Amatör veya profesyonel çalışan usta, sanatçı, akademisyen ve öğrencilere açık yarışma için başvurular 12 Mart 2018 tarihinde başlayacak olup 20 Nisan 2018 tarihinde son bulacaktır.

Adana İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Akdeniz Geleneksel El Sanatları Derneği, Adana Olgunlaşma Enstitüsü, Çukurova Üniversitesi, Mersin İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Mersin Üniversitesi, Mersin Olgunlaşma Enstitüsü işbirliği ile düzenlenen yarışmada, Çukurova (Adana ve Mersin) bölgesinin doğası, tarihi, kültürel ve turistik değerlerini temsil edecek, seri üretime uygun, geleneksel el sanatları veya modern tekniklerin kullanıldığı eserler aranmaktadır.

ÇKA Genel Sekreteri Dr. Lutfi Altunsu, bu yıl ilk kez düzenlenen tasarım yarışmasını,  Çukurova’yı temsil edecek, turistlerde ilgi uyandıracak hediyelik eşyalar üretmek, geleneksel el sanatlarımızı yeni kuşaklara aktarmak, genç ve profesyonel tasarımcıları teşvik etmek ve çalışmalarını desteklemek amacıyla düzenlediklerini belirtti.

Katılımın ücretsiz olacağı “Çukurova Hediyelik Eşya Tasarım Yarışması” tüm amatör ve profesyonel çalışan usta, sanatçı, akademisyen ve öğrencilere açık olacaktır. Yarışma sonuçları jüri toplantısı sonrasında 4 Mayıs 2018 tarihinde ÇKA’nın web sayfasında ilan edilecektir. Ödül alan ve sergilenmeye değer bulunan eserler sergilenerek, sanatseverlerin beğenisine sunulacaktır.

Yarışma ile ilgili tüm detaylar ÇKA web sayfasında yer almaktadır.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.