ATAKENT KONUTLARI YÜKSELİYOR

GÜNDEM 22.12.2017 - 11:49, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 1425+ kez okundu.
 

ATAKENT KONUTLARI YÜKSELİYOR

Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan, 639 konut yapımının hızla devam ettiğini belirterek, “Konutları bir yılda bitirip hak sahiplerine vereceğiz” dedi.
  BAŞKAN ÇELİKCAN MÜJDELEDİ Adana’nın merkez Yüreğir ilçesi Atakent mahallesinde, belediyenin Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) ile birlikte yaptırdığı 639 sosyal konut ile kreş inşaatı hızla yükseliyor.  Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan, konutların bir yıl içinde teslim edileceğini müjdeledi.   ‘3-5 BİN KONUT ÜRETECEĞİM” Çelikcan yaptığı açıklamada, ilçede yaptığı çalışmalar arasında en keyif aldığı projelerin sosyal konut üretmek olduğunu belirterek, gelecekte en az 3-5 bin konut daha yaparak konut sahibi olmak isteyenlerin yüzünü güldürmek istediğini bildirdi. Çelikcan, halkın ucuz, sağlıklı ve kaliteli konuta ihtiyacı olduğuna dikkat çekerek, “Borçsuz bir belediye devralmış olsaydım, çok konut üretirdim” dedi. “38 MİLYONA ALDIK, YARISINI 40 MİLYONA SATTIK” Sümerbank fabrikasının eski yeri olarak bilinen alanda; 639 konutluk inşaatın hızla devam ettiğini hatırlatan Başkan Çelikcan, “İş Bankası’ndan 38 milyon liraya alınan arsada 639 konut inşasının sürdüğünü anlatarak, “Bu arsayı İş Bankası’ndan 38 milyon TL’ye aldık.  Yarısını 40 milyona sattık, şu an konut yaptığımız arsa bedavaya geldi. Yoksa o konutları düşük fiyata verebilir miyiz?” dedi. “BELEDİYELER ŞEFFAF OLMALI” Belediyelerin arsa  üretip kasalarını doldurması gerektiğine dikkat çeken Çelikcan, “Belediyeler; A kişinin B kişinin arsasının rantını yükselterek değil, açık ve  şeffaf olarak bu işi yapmalı. SGK’ya 2 milyon borç karşılığı bir düğün salonu yerini vermek istedik almadılar, 14, 5 milyona sattım. Bugün bir iki yerimiz daha var, imarını değiştirdik, satacağız. 2018’de kasamız taşacak” diye konuştu.
Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan, 639 konut yapımının hızla devam ettiğini belirterek, “Konutları bir yılda bitirip hak sahiplerine vereceğiz” dedi.

 

BAŞKAN ÇELİKCAN MÜJDELEDİ

Adana’nın merkez Yüreğir ilçesi Atakent mahallesinde, belediyenin Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) ile birlikte yaptırdığı 639 sosyal konut ile kreş inşaatı hızla yükseliyor.  Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan, konutların bir yıl içinde teslim edileceğini müjdeledi.

 

‘3-5 BİN KONUT ÜRETECEĞİM”

Çelikcan yaptığı açıklamada, ilçede yaptığı çalışmalar arasında en keyif aldığı projelerin sosyal konut üretmek olduğunu belirterek, gelecekte en az 3-5 bin konut daha yaparak konut sahibi olmak isteyenlerin yüzünü güldürmek istediğini bildirdi. Çelikcan, halkın ucuz, sağlıklı ve kaliteli konuta ihtiyacı olduğuna dikkat çekerek, “Borçsuz bir belediye devralmış olsaydım, çok konut üretirdim” dedi.

“38 MİLYONA ALDIK, YARISINI 40 MİLYONA SATTIK”

Sümerbank fabrikasının eski yeri olarak bilinen alanda; 639 konutluk inşaatın hızla devam ettiğini hatırlatan Başkan Çelikcan, “İş Bankası’ndan 38 milyon liraya alınan arsada 639 konut inşasının sürdüğünü anlatarak, “Bu arsayı İş Bankası’ndan 38 milyon TL’ye aldık.  Yarısını 40 milyona sattık, şu an konut yaptığımız arsa bedavaya geldi. Yoksa o konutları düşük fiyata verebilir miyiz?” dedi.

“BELEDİYELER ŞEFFAF OLMALI”

Belediyelerin arsa  üretip kasalarını doldurması gerektiğine dikkat çeken Çelikcan, “Belediyeler; A kişinin B kişinin arsasının rantını yükselterek değil, açık ve  şeffaf olarak bu işi yapmalı. SGK’ya 2 milyon borç karşılığı bir düğün salonu yerini vermek istedik almadılar, 14, 5 milyona sattım. Bugün bir iki yerimiz daha var, imarını değiştirdik, satacağız. 2018’de kasamız taşacak” diye konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.