İNSANLIK DUYGULARINI KAYBETMİŞLER

GÜNDEM 29.12.2017 - 15:18, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 953+ kez okundu.
 

İNSANLIK DUYGULARINI KAYBETMİŞLER

CHP Milletvekili Zülfikar İnönü Tümer, at ve eşek kesimleriyle ilgili konuştu:
  Adana’da bir gölet kenarında bulunan at ve eşek kemiklerinin ardından kamuoyu bu hayvan etlerinin hangi kişi veya firmalar tarafından vatandaşa yedirildiğini merak ediyor. CHP Adana milletvekili Zülfikar İnönü Tümer, konuyu Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde de gündeme getirerek takipçisi olacağını söyledi.  Tümer, yaptığı açıklamada, bu olayın Türkiye’de hayvancılığın ne durumda olduğunun da somut bir göstergesi olduğunu bildirdi. Tümer, “Lop et ithal edilen bir ülkede artık bazıları bütün insanlık duygularını kaybederek at ve eşek etlerini halkımıza yedirmişler. Öncelikle bu konuyla emniyet ve zabıta ekipleri yakında ilgilenmeli.  Bu anlamda gerekeni yapacaklarına inanıyorum” dedi.  Tümer, özellikle gastronomi kültürünün, festivalinin yaygınlaştığı, kebabıyla, mutfağıyla ünlü Adana’da ortaya çıkan bu olayın şehre yapılmış en büyük kötülük olduğunu kaydetti.  Tümer, “Bunun için gereken kontroller yapılmalı, mevzuatlar eksiksiz uygulanmalı. Bu noktada bazı eksiklikler var ki bu et alış satışı yapılabilmiş. Para için her şeyi yapabilecek firmaların olduğu unutulmadan ayıklamalar yapılmalı. Konuyla ilgili araştırma önergesi vereceğim. Türkiye’de insanlar hangi şartlarda ne eti yiyor bilemiyoruz bile” diye konuştu.
CHP Milletvekili Zülfikar İnönü Tümer, at ve eşek kesimleriyle ilgili konuştu:

 

Adana’da bir gölet kenarında bulunan at ve eşek kemiklerinin ardından kamuoyu bu hayvan etlerinin hangi kişi veya firmalar tarafından vatandaşa yedirildiğini merak ediyor. CHP Adana milletvekili Zülfikar İnönü Tümer, konuyu Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde de gündeme getirerek takipçisi olacağını söyledi.

 Tümer, yaptığı açıklamada, bu olayın Türkiye’de hayvancılığın ne durumda olduğunun da somut bir göstergesi olduğunu bildirdi. Tümer, “Lop et ithal edilen bir ülkede artık bazıları bütün insanlık duygularını kaybederek at ve eşek etlerini halkımıza yedirmişler. Öncelikle bu konuyla emniyet ve zabıta ekipleri yakında ilgilenmeli.  Bu anlamda gerekeni yapacaklarına inanıyorum” dedi.

 Tümer, özellikle gastronomi kültürünün, festivalinin yaygınlaştığı, kebabıyla, mutfağıyla ünlü Adana’da ortaya çıkan bu olayın şehre yapılmış en büyük kötülük olduğunu kaydetti.  Tümer, “Bunun için gereken kontroller yapılmalı, mevzuatlar eksiksiz uygulanmalı. Bu noktada bazı eksiklikler var ki bu et alış satışı yapılabilmiş. Para için her şeyi yapabilecek firmaların olduğu unutulmadan ayıklamalar yapılmalı. Konuyla ilgili araştırma önergesi vereceğim. Türkiye’de insanlar hangi şartlarda ne eti yiyor bilemiyoruz bile” diye konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.