ERKEK LİSESİ’NDE EĞİTİM MÜZESİ AÇILDI

GÜNDEM 29.12.2017 - 15:21, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 1493+ kez okundu.
 

ERKEK LİSESİ’NDE EĞİTİM MÜZESİ AÇILDI

Adana’da Erkek Anadolu Lisesi içerisinde oluşturulan Eğitim Müzesi Vali Mahmut Demirtaş’ın da katıldığı törenle açıldı. Müzede, gramafon, eski piyanolar, kitaplar, deney aletleri, içi doldurulmuş hayvanlar, fotoğraflar, video kayıtları, daktilolar, diplomalar sergileniyor. Gezenleri 100 sene öncesine götüren müzeyi çok sayıda kişinin gezmesi bekleniyor.  Müzenin açılışı için düzenlenen tören saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı. Açılışta öğrencilerin oluşturduğu koro müzik resitali sundu. Vali Mahmut Demirtaş, iki küçük öğrenci ile birlikte eski tip sıralarda oturarak müzik dinledi. Demirtaş, açılışta yaptığı konuşmada, 1883 yılında hizmete giren ve Anadolu’da kurulan ilk tam teşkilatlı mektep ünvanını taşıyan binanın bir bölümünün Adana Eğitim Müzesi olarak kullanılacağını söyledi. Bu sayede her biri ayrı bir eğitim kurumunda korunmaya çalışılan eserlerin tek çatı altında toplanacağını ve uzman ellerde muhafaza edilip ömürlerinin uzatılacağını anlatan Demirtaş, “Adana Eğitim Müzesi, gençlerimizde, çocuklarımızda milli ve kültürel değerlerimizin pekiştirilmesine, eğitim tarihimizin gün ışığına çıkarılıp geleceğe aktarılmasında önemli katkılar sağlayacaktır” dedi.  Adana İl Milli Eğitim Müdürü Turan Akpınar ise Adana Eğitim Müzesi ile milli, manevi ve kültürel değerleri benimseyen, koruyan ve geliştiren, sanat ve kültür eserlerini tanıyan, mantık ve beğeni duygusu gelişmiş bireyler yetiştirmeyi hedeflediklerini söyledi. Akpınar, “Yaşadığımız çağda eğitim ortamları okulların dışına taşmış durumdadır. Başta kütüphaneler, laboratuvarlar, atölyeler olmak üzere eğitim gezileri ve eğitim müzeleri de eğitim pedagojisi açısından büyük önem arz etmektedir. Teknolojinin eğitim altyapısına sunduğu katkılar, z-kütüphaneler, internet portalları, tabletler de eğitimin en önemli parçası haline gelmiştir. Çağın getirdiği teknoloji nimetlerine rağmen; yerinde, yaparak, yaşayarak, görerek öğrenmenin, öğrencilere ömür boyu unutmayacakları deneyimler kazandırdığı da yadsınamaz bir gerçektir. Eğitim müzeleri; ezberci eğitimin çıkmaz sokaklarında kaybolan gençlerimizi, geçmişten aldıkları ilhamla, geleceğe daha donanımlı hazırlamamızda ve onların içindeki gücü keşfetmesine yardımcı olacaktır” diye konuştu.  Vali Mahmut Demirtaş, CHP Adana milletvekili Zülfikar İnönü Tümer, Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan, Milli Eğitim Müdürü Turan Akpınar ile eğitim sendikaları başkanları ile birlikte müzeyi açtı. Demirtaş, müzeyi de gezerek yetkililerden bilgi aldı.

Adana’da Erkek Anadolu Lisesi içerisinde oluşturulan Eğitim Müzesi Vali Mahmut Demirtaş’ın da katıldığı törenle açıldı. Müzede, gramafon, eski piyanolar, kitaplar, deney aletleri, içi doldurulmuş hayvanlar, fotoğraflar, video kayıtları, daktilolar, diplomalar sergileniyor. Gezenleri 100 sene öncesine götüren müzeyi çok sayıda kişinin gezmesi bekleniyor. 

Müzenin açılışı için düzenlenen tören saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı. Açılışta öğrencilerin oluşturduğu koro müzik resitali sundu. Vali Mahmut Demirtaş, iki küçük öğrenci ile birlikte eski tip sıralarda oturarak müzik dinledi. Demirtaş, açılışta yaptığı konuşmada, 1883 yılında hizmete giren ve Anadolu’da kurulan ilk tam teşkilatlı mektep ünvanını taşıyan binanın bir bölümünün Adana Eğitim Müzesi olarak kullanılacağını söyledi. Bu sayede her biri ayrı bir eğitim kurumunda korunmaya çalışılan eserlerin tek çatı altında toplanacağını ve uzman ellerde muhafaza edilip ömürlerinin uzatılacağını anlatan Demirtaş, “Adana Eğitim Müzesi, gençlerimizde, çocuklarımızda milli ve kültürel değerlerimizin pekiştirilmesine, eğitim tarihimizin gün ışığına çıkarılıp geleceğe aktarılmasında önemli katkılar sağlayacaktır” dedi. 
Adana İl Milli Eğitim Müdürü Turan Akpınar ise Adana Eğitim Müzesi ile milli, manevi ve kültürel değerleri benimseyen, koruyan ve geliştiren, sanat ve kültür eserlerini tanıyan, mantık ve beğeni duygusu gelişmiş bireyler yetiştirmeyi hedeflediklerini söyledi. Akpınar, “Yaşadığımız çağda eğitim ortamları okulların dışına taşmış durumdadır. Başta kütüphaneler, laboratuvarlar, atölyeler olmak üzere eğitim gezileri ve eğitim müzeleri de eğitim pedagojisi açısından büyük önem arz etmektedir. Teknolojinin eğitim altyapısına sunduğu katkılar, z-kütüphaneler, internet portalları, tabletler de eğitimin en önemli parçası haline gelmiştir. Çağın getirdiği teknoloji nimetlerine rağmen; yerinde, yaparak, yaşayarak, görerek öğrenmenin, öğrencilere ömür boyu unutmayacakları deneyimler kazandırdığı da yadsınamaz bir gerçektir. Eğitim müzeleri; ezberci eğitimin çıkmaz sokaklarında kaybolan gençlerimizi, geçmişten aldıkları ilhamla, geleceğe daha donanımlı hazırlamamızda ve onların içindeki gücü keşfetmesine yardımcı olacaktır” diye konuştu. 
Vali Mahmut Demirtaş, CHP Adana milletvekili Zülfikar İnönü Tümer, Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan, Milli Eğitim Müdürü Turan Akpınar ile eğitim sendikaları başkanları ile birlikte müzeyi açtı. Demirtaş, müzeyi de gezerek yetkililerden bilgi aldı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.