25 okulun, spor alt yapı ve faaliyetlerinin artırılması projeleniyor

GÜNDEM 02.02.2018 - 14:47, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 2557+ kez okundu.
 

25 okulun, spor alt yapı ve faaliyetlerinin artırılması projeleniyor

Adana Valiliği Sosyal Destek Programı Birimi (SODES) 2017 yılı 2.Dönem projeleri kapsamında Adana Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü arasında ''Geleceğin Sportmenleri Yetişiyor Projesi" imza töreni Vali Mahmut Demirtaş’ın katılımıyla gerçekleştirildi. Valilik toplantı salonunda düzenlenen imza törenine Vali Mahmut Demirtaş’ın yanı sıra Vali Yardımcısı Mustafa Yavuz, Cumhuriyet Başsavcısı Ali Yeldan, SODES Koordinasyon Sorumlusu Bilim Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Remzi Özdoğan ile Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdür Abdulkadir Ataşbak katıldı. Vali Mahmut Demirtaş, protokol imza töreninde yaptığı konuşmada, toplumdaki dezavantajlı kesimlerin kültürel, sanatsal ve sportif faaliyetler aracılığıyla ekonomik ve sosyal hayata daha fazla katılımlarını sağlayacak projelerin Adana’ya hayırlı uğurlu olması temennisinde bulundu.  Toplam bütçesi yaklaşık 2,5 milyon TL olan 15 SODES projesi ile ‘’Okul Merkezli Sosyal Kalkınma Projesi’’ adlı, 5 milyon 800 bin TL bütçeli güdümlü projenin hazırlanmasında emeği geçenlere teşekkür eden Vali Demirtaş; insan odaklı hizmet anlayışı ile toplumun öncelikli kesimlerinin yaşam standardını  yükseltmek için çalışmaların devam edeceğini sözlerine ekledi. “Geleceğin Sportmenleri Yetişiyor Projesi” hakkında bilgi veren Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Abdulkadir Ataşbak ,"Proje kapsamında Güney Adana'da göçten yoğun olarak etkilenen mahallelerde bulunan dezavantajlı 25 okulun, spor alt yapı ve faaliyetlerinin artırılması amaçlanmaktadır. Bu faaliyetler kapsamında Basketbol, Voleybol, Masa Tenisi, Futbol, Hentbol, Badminton, Uzakdoğu Sporları branşlarında eğitim verilecek 25 okulda spor alanları oluşturma, sportif malzeme eksiklerinin giderilme çalışması bitmek üzeredir” dedi. Ataşbak ayrıca, Adana İli Ceyhan ilçesinde 10-17 yaş arası çocuk ve gençlere Basketbol, Voleybol, Futbol, Hentbol, Atletizm ve Güreş branşlarında eğitim verileceğini bu dezavantajlı çocuklara kültürel faaliyetler içerisinde yapacağımız sinema organizasyonları, doğa gezileri ve spor turları düzenleyeceğini sözlerine ekledi.  

Adana Valiliği Sosyal Destek Programı Birimi (SODES) 2017 yılı 2.Dönem projeleri kapsamında Adana Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü arasında ''Geleceğin Sportmenleri Yetişiyor Projesi" imza töreni Vali Mahmut Demirtaş’ın katılımıyla gerçekleştirildi.

Valilik toplantı salonunda düzenlenen imza törenine Vali Mahmut Demirtaş’ın yanı sıra Vali Yardımcısı Mustafa Yavuz, Cumhuriyet Başsavcısı Ali Yeldan, SODES Koordinasyon Sorumlusu Bilim Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Remzi Özdoğan ile Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdür Abdulkadir Ataşbak katıldı.

Vali Mahmut Demirtaş, protokol imza töreninde yaptığı konuşmada, toplumdaki dezavantajlı kesimlerin kültürel, sanatsal ve sportif faaliyetler aracılığıyla ekonomik ve sosyal hayata daha fazla katılımlarını sağlayacak projelerin Adana’ya hayırlı uğurlu olması temennisinde bulundu. 

Toplam bütçesi yaklaşık 2,5 milyon TL olan 15 SODES projesi ile ‘’Okul Merkezli Sosyal Kalkınma Projesi’’ adlı, 5 milyon 800 bin TL bütçeli güdümlü projenin hazırlanmasında emeği geçenlere teşekkür eden Vali Demirtaş; insan odaklı hizmet anlayışı ile toplumun öncelikli kesimlerinin yaşam standardını  yükseltmek için çalışmaların devam edeceğini sözlerine ekledi.

“Geleceğin Sportmenleri Yetişiyor Projesi” hakkında bilgi veren Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Abdulkadir Ataşbak ,"Proje kapsamında Güney Adana'da göçten yoğun olarak etkilenen mahallelerde bulunan dezavantajlı 25 okulun, spor alt yapı ve faaliyetlerinin artırılması amaçlanmaktadır. Bu faaliyetler kapsamında Basketbol, Voleybol, Masa Tenisi, Futbol, Hentbol, Badminton, Uzakdoğu Sporları branşlarında eğitim verilecek 25 okulda spor alanları oluşturma, sportif malzeme eksiklerinin giderilme çalışması bitmek üzeredir” dedi.

Ataşbak ayrıca, Adana İli Ceyhan ilçesinde 10-17 yaş arası çocuk ve gençlere Basketbol, Voleybol, Futbol, Hentbol, Atletizm ve Güreş branşlarında eğitim verileceğini bu dezavantajlı çocuklara kültürel faaliyetler içerisinde yapacağımız sinema organizasyonları, doğa gezileri ve spor turları düzenleyeceğini sözlerine ekledi.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.