ÇKHD: TOPLUMSAL HUZUR İÇİN AİLE DANIŞMA MERKEZİ PROJESİ

GÜNDEM 05.02.2018 - 12:58, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 2197+ kez okundu.
 

ÇKHD: TOPLUMSAL HUZUR İÇİN AİLE DANIŞMA MERKEZİ PROJESİ

  Adana Çocuk ve Kadın Hakları Derneği, SODES- Türkiye Cumhuriyeti Kalkınma Bakanlığı destekli 2017 Yılı 2. Destek Hibe programı kapsamında “TOPLUMSAL HUZUR İÇİN  AİLE DANIŞMA MERKEZİ PROJESİ” ile hibe almaya hak kazandı. Adana Valiliğnde gerçekleşen imza töreninde hibe almayı hak eden, 12 kamu kurumu ve 3 STK hibe sözleşmesini imzaladı. Adana Çocuk ve Kadın Hakları Derneği adına başkan Çiğdem Akça, Adana Valisi Mahmut Demirtaş ile sözleşmeyi imzalarken,  proje koordinatörü Uğur Mustafa Kavlak ile dernek yöneticileri Osman Ozan, Aylin Etiman ve Metin Turgut ta törende hazır bulundular. ÇKHD kurucu başkanı Çiğdem Akça yaptığı yazılı açıklamayla “Projemizin ilimize ve derneğimize hayırlar getirmesini diliyoruz. Adana Valimiz Sayın Mahmut Demirtaş ile aynı belgeye imza atmaktan gurur ve onur duyduk. Bize gösterilmiş olan güvene herzaman layık olacağız.Başta projemize inanan ve ortak olan Yüreğir Belediye başkanı Sayın Mahmut Çelikcan’a çok teşekkür ediyoruz. TOPLUMSAL HUZUR İÇİN AİLE ( ÇOCUK ve KADIN) DANIŞMA MERKEZİ PROJESİ ile hafta içi dernek ofisimizde, ihtiyaç durumunda bireysel başvurularda sosyal, hukuki ve psikolojik destek sağlayacağız. Uzman destek Avukat Sakine Eroğlu Alev ve dernek bünyemizdeki psikologlar ile sağlanacaktır. Baro- Kadın Hukuku komisyonu ve Büyükşehir Belediyesi Psikolojik Danışmanlık Merkezi ile koordineli yönlendirme yapılacaktır. Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü ile çocuk mağdurlar ve sığınmaevi başvuruları, ŞÖNİM ile şiddet-taciz-tecavüz başvuruları durumunda sürekli irtibat halinde olunacaktır. Proje ortağımız olan Yüreğir Belediyesi ne ait ,Yüreğir Belediyesi Kültür Merkezlerinde ve Güney Adana da( toplumsal cinsiyet eşitliği ve rolleri, stres yönetimi ve öfke kontrolü, etkili iletişim- etkin dinleme, 6284 sayılı yasa- İstanbul sözleşmesi hakkında) bilinçlendirme ve farkındalık toplantıları uzman kadromuz ile düzenlenecek. Konular ile ilgili hazırlanan bilgilendirme ve yönlendirme broşürleri dağıtılacaktır.  Ayrıca dernek web sayfası ve iletişim bilgileri kamuoyuna ve başvurulara açık olacaktır.Bizden desteğini esirgemeyen tüm kamu kurumlarına ve yerel basınımıza sonsuz teşekkür ederiz. ADANA ÇOCUK VE KADIN HAKLARI DERNEĞİ Başkanı Çiğdem AKÇA”  

 

Adana Çocuk ve Kadın Hakları Derneği, SODES- Türkiye Cumhuriyeti Kalkınma Bakanlığı destekli 2017 Yılı 2. Destek Hibe programı kapsamında “TOPLUMSAL HUZUR İÇİN  AİLE DANIŞMA MERKEZİ PROJESİ” ile hibe almaya hak kazandı.

Adana Valiliğnde gerçekleşen imza töreninde hibe almayı hak eden, 12 kamu kurumu ve 3 STK hibe sözleşmesini imzaladı. Adana Çocuk ve Kadın Hakları Derneği adına başkan Çiğdem Akça, Adana Valisi Mahmut Demirtaş ile sözleşmeyi imzalarken,  proje koordinatörü Uğur Mustafa Kavlak ile dernek yöneticileri Osman Ozan, Aylin Etiman ve Metin Turgut ta törende hazır bulundular.

ÇKHD kurucu başkanı Çiğdem Akça yaptığı yazılı açıklamayla “Projemizin ilimize ve derneğimize hayırlar getirmesini diliyoruz. Adana Valimiz Sayın Mahmut Demirtaş ile aynı belgeye imza atmaktan gurur ve onur duyduk. Bize gösterilmiş olan güvene herzaman layık olacağız.Başta projemize inanan ve ortak olan Yüreğir Belediye başkanı Sayın Mahmut Çelikcan’a çok teşekkür ediyoruz.
TOPLUMSAL HUZUR İÇİN AİLE ( ÇOCUK ve KADIN) DANIŞMA MERKEZİ PROJESİ ile hafta içi dernek ofisimizde, ihtiyaç durumunda bireysel başvurularda sosyal, hukuki ve psikolojik destek sağlayacağız.

Uzman destek Avukat Sakine Eroğlu Alev ve dernek bünyemizdeki psikologlar ile sağlanacaktır. Baro- Kadın Hukuku komisyonu ve Büyükşehir Belediyesi Psikolojik Danışmanlık Merkezi ile koordineli yönlendirme yapılacaktır. Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü ile çocuk mağdurlar ve sığınmaevi başvuruları, ŞÖNİM ile şiddet-taciz-tecavüz başvuruları durumunda sürekli irtibat halinde olunacaktır.
Proje ortağımız olan Yüreğir Belediyesi ne ait ,Yüreğir Belediyesi Kültür Merkezlerinde ve Güney Adana da( toplumsal cinsiyet eşitliği ve rolleri, stres yönetimi ve öfke kontrolü, etkili iletişim- etkin dinleme, 6284 sayılı yasa- İstanbul sözleşmesi hakkında) bilinçlendirme ve farkındalık toplantıları uzman kadromuz ile düzenlenecek. Konular ile ilgili hazırlanan bilgilendirme ve yönlendirme broşürleri dağıtılacaktır. 
Ayrıca dernek web sayfası ve iletişim bilgileri kamuoyuna ve başvurulara açık olacaktır.Bizden desteğini esirgemeyen tüm kamu kurumlarına ve yerel basınımıza sonsuz teşekkür ederiz.

ADANA ÇOCUK VE KADIN HAKLARI DERNEĞİ Başkanı Çiğdem AKÇA”

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.