“Şiddetin temeli kız ve erkek çocuğu ayrıştırarak atılıyor”

GÜNDEM 18.02.2018 - 13:42, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 1557+ kez okundu.
 

“Şiddetin temeli kız ve erkek çocuğu ayrıştırarak atılıyor”

Adana’da, peş peşe şiddet olayları yaşandı. Kadın cinayetleri, çocuk tecavüzü ve tüm bunlar yetmezmiş gibi şehit anasının otobüste hakarete uğraması.  OLAYLARIN KAYNAĞI... Adana sık sık şiddetle anılıyor. Peki bunca şiddet, vicdanları yaralayan olaylar, neden kaynaklanıyor. Bazı uzmanlar özellikle cinayetlerde işsizliğin de büyük faktör olduğunu belirtirken  Uzman Dr. Psikiyatrist Psikoterapist Sümer Öztanrıöver ise şiddetin temelinin kız ve erkek çocuklarının ayrıştırılmasıyla atıldığını söyledi.  HAREMLİK SELAMLIK Henüz çocukken kız ve erkeğe ayrı davranıldığını, haremlik-selamlıkla başlayan ayrışma yüzünden merhamet duygusunun gelişmediğini kaydeden Sümer Öztanrıöver, “Durum böyle olunca erkek, ayrılmak isteyen eşini öldürmeye kadar şiddet gösterebiliyor. Çünkü kadını bir nesne olarak görüyor” dedi.  “HEPİMİZ SUÇLUYUZ” Çocuk tacizcilerinin de çocuğu yine nesne olarak gördüğünü söyleyen Öztanrıöver, “Toplumda bir empati yoksunluğu var. Başkalarının acısını hissedebilmeliyiz. Merhameti öğretmeye mecburuz. Yaşanan bu acı olaylarda hepimiz suçluyuz. Küçük yaşta çocukları küfre teşvik ederek de şiddete zemin hazırlamış oluyoruz” diye konuştu.  Psikiyatrist Sümer Öztanrıöver, çocuklara hayvan sevgisi de aşılanması gerektiğini belirterek, “Onlara merhameti öğretelim. Merhamet olmayınca kız ve erkek çocuk ayrışınca, yetişkin olduğunda o erkek, eşini malı, mülkü gibi bir nesne olarak görüyor” dedi.

Adana’da, peş peşe şiddet olayları yaşandı. Kadın cinayetleri, çocuk tecavüzü ve tüm bunlar yetmezmiş gibi şehit anasının otobüste hakarete uğraması. 

OLAYLARIN KAYNAĞI...
Adana sık sık şiddetle anılıyor. Peki bunca şiddet, vicdanları yaralayan olaylar, neden kaynaklanıyor. Bazı uzmanlar özellikle cinayetlerde işsizliğin de büyük faktör olduğunu belirtirken  Uzman Dr. Psikiyatrist Psikoterapist Sümer Öztanrıöver ise şiddetin temelinin kız ve erkek çocuklarının ayrıştırılmasıyla atıldığını söyledi. 
HAREMLİK SELAMLIK
Henüz çocukken kız ve erkeğe ayrı davranıldığını, haremlik-selamlıkla başlayan ayrışma yüzünden merhamet duygusunun gelişmediğini kaydeden Sümer Öztanrıöver, “Durum böyle olunca erkek, ayrılmak isteyen eşini öldürmeye kadar şiddet gösterebiliyor. Çünkü kadını bir nesne olarak görüyor” dedi. 
“HEPİMİZ SUÇLUYUZ”
Çocuk tacizcilerinin de çocuğu yine nesne olarak gördüğünü söyleyen Öztanrıöver, “Toplumda bir empati yoksunluğu var. Başkalarının acısını hissedebilmeliyiz. Merhameti öğretmeye mecburuz. Yaşanan bu acı olaylarda hepimiz suçluyuz. Küçük yaşta çocukları küfre teşvik ederek de şiddete zemin hazırlamış oluyoruz” diye konuştu. 

Psikiyatrist Sümer Öztanrıöver, çocuklara hayvan sevgisi de aşılanması gerektiğini belirterek, “Onlara merhameti öğretelim. Merhamet olmayınca kız ve erkek çocuk ayrışınca, yetişkin olduğunda o erkek, eşini malı, mülkü gibi bir nesne olarak görüyor” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.