1 MİLYAR DOLARLIK MÜJDE!

EKONOMİ 28.02.2018 - 14:11, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 1653+ kez okundu.
 

1 MİLYAR DOLARLIK MÜJDE!

  Adana’nın Yumurtalık ilçesinde bir milyar dolarlık petrokimya tesisi kurulmasına ilişkin anlaşma imzalandı. Tesis, Cezayirli enerji şirketi ile Rönesans Enerji işbirliği ile hayata geçirilecek.  YUMURTALIK’TA PETROKİMYA TESİSİ  Adana Valisi Mahmut Demirtaş, Yumurtalık ilçesinde petrokimya tesisi kurulacağını belirterek, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Cezayir gezisi sırasında verdiği müjdeyle ilgili açıklama yaptı. Demirtaş, Cezayir'in milli enerji şirketi Sonatrach ile ülkemizin önde gelen firmalarından Rönesans ve Bayegan arasında Yumurtalık Serbest Bölgesi’nde 1 milyar dolarlık petro-kimya yatırımı konusunda anlaşmaya varıldığını söyledi.  30 AYDA TAMAMLANMASI PLANLANIYOR Demirtaş, 30 ayda tamamlanması planlanan tesiste yılda 450 bin ton polipropilen üretileceğini hatırlattı. Yeni yatırımlarla Adana'nın büyük bir kalkınma gerçekleştireceğini kaydeden Demirtaş, “Cumhurbaşkanımız Cezayir'de Adana ile ilgili çok müjdeli bir haber verdi. Emeği geçenlere teşekkür ediyoruz. Yakın bir zamanda temelini atacağımız tesis yaklaşık 1 milyar dolarlık bir yatırım” diye konuştu.  “BU YATIRIM CARİ AÇIĞI KAPATACAK” Demirtaş şunları kaydetti: “Bu projenin tamamlanmasıyla tesiste 450 bin ton polipropilen üretilecek. Bu rakam, Türkiye ihtiyacının yüzde 25'ine denk geliyor. Yumurtalık ve Ceyhan başta olmak üzere Adana, Türkiye'nin parlayan yıldızı haline gelecek. Şu anda 826 bin metrekarelik alanda hazine arazisi yer tahsisi yapılmıştır. Bu çalışmaları yakından takip ediyoruz. Bu yatırım Türkiye'nin de cari açığını kapatacak.”  SIRADA CEYHAN ENERJİ İHTİSAS BÖLGESİ  VAR  Bölgede yapılan çalışmalara da değinen Vali Demirtaş, Ceyhan Enerji İhtisas Organize Sanayi Bölgesi ile ilgili çok ciddi bir çalışma yaptık. Buranın zemin etüt ihalesi sözleşmesini müteahhitle imzalayacağız. Yakın zamanda zemin etüdü başlayacak. Sonra diğer işlemleri Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığımızın talimatlarıyla gerçekleştireceğiz. En kısa sürede burayı da yatırıma açacağız” dedi.

 

Adana’nın Yumurtalık ilçesinde bir milyar dolarlık petrokimya tesisi kurulmasına ilişkin anlaşma imzalandı. Tesis, Cezayirli enerji şirketi ile Rönesans Enerji işbirliği ile hayata geçirilecek. 

YUMURTALIK’TA PETROKİMYA TESİSİ 
Adana Valisi Mahmut Demirtaş, Yumurtalık ilçesinde petrokimya tesisi kurulacağını belirterek, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Cezayir gezisi sırasında verdiği müjdeyle ilgili açıklama yaptı. Demirtaş, Cezayir'in milli enerji şirketi Sonatrach ile ülkemizin önde gelen firmalarından Rönesans ve Bayegan arasında Yumurtalık Serbest Bölgesi’nde 1 milyar dolarlık petro-kimya yatırımı konusunda anlaşmaya varıldığını söyledi. 
30 AYDA TAMAMLANMASI PLANLANIYOR
Demirtaş, 30 ayda tamamlanması planlanan tesiste yılda 450 bin ton polipropilen üretileceğini hatırlattı. Yeni yatırımlarla Adana'nın büyük bir kalkınma gerçekleştireceğini kaydeden Demirtaş, “Cumhurbaşkanımız Cezayir'de Adana ile ilgili çok müjdeli bir haber verdi. Emeği geçenlere teşekkür ediyoruz. Yakın bir zamanda temelini atacağımız tesis yaklaşık 1 milyar dolarlık bir yatırım” diye konuştu. 
“BU YATIRIM CARİ AÇIĞI KAPATACAK”
Demirtaş şunları kaydetti: “Bu projenin tamamlanmasıyla tesiste 450 bin ton polipropilen üretilecek. Bu rakam, Türkiye ihtiyacının yüzde 25'ine denk geliyor. Yumurtalık ve Ceyhan başta olmak üzere Adana, Türkiye'nin parlayan yıldızı haline gelecek. Şu anda 826 bin metrekarelik alanda hazine arazisi yer tahsisi yapılmıştır. Bu çalışmaları yakından takip ediyoruz. Bu yatırım Türkiye'nin de cari açığını kapatacak.” 
SIRADA CEYHAN ENERJİ İHTİSAS BÖLGESİ  VAR 
Bölgede yapılan çalışmalara da değinen Vali Demirtaş, Ceyhan Enerji İhtisas Organize Sanayi Bölgesi ile ilgili çok ciddi bir çalışma yaptık. Buranın zemin etüt ihalesi sözleşmesini müteahhitle imzalayacağız. Yakın zamanda zemin etüdü başlayacak. Sonra diğer işlemleri Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığımızın talimatlarıyla gerçekleştireceğiz. En kısa sürede burayı da yatırıma açacağız” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.