GÜNEY ADANA’DA YENİ PROJE: “MÜZİKLE ŞENLENEN YÜREKLER”

GÜNDEM 28.02.2018 - 15:32, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 1611+ kez okundu.
 

GÜNEY ADANA’DA YENİ PROJE: “MÜZİKLE ŞENLENEN YÜREKLER”

ADANA  -Güney Adana Kalkınma Programı kapsamında “Müzikle Şenlenen Yürekler” projesi tanıtıldı. Vali Mahmut Demirtaş, müziğin evrensellik özelliği ile birlikte; din, dil, ırk ve sınır tanımayan birçok yönüyle, insan hayatında birleştirici ve bütünleştirici rol oynayan, ortak hissiyatı öne çıkaran ve toplumları birbirine yaklaştıran sanat dallarından biri olduğunu söyledi.  Demirtaş, “Kültür, bir milleti millet yapan unsurların bütünüdür. Ekonominiz yerle bir olabilir. Tarımdan, sanayiden, turizmden elde ettiğiniz gelirler sıfıra düşebilir. Millet olarak her şeyinizi, tüm varlıklarınızı kaybedebilirsiniz. Fakat kaybetmemeniz ve her ne olursa olsun sahip çıkmanız gereken tek şey, kültürünüzdür. Eğer kültürünüze, edebiyatınıza, müziğinize sıkı sıkıya sarılırsanız, tarihinizi en iyi şekliyle öğrenirseniz, kaybettiğiniz tüm maddi değerlerinizi ve imkânlarınızı yeniden kazınırsınız. Aksi halde tarih sahnesinde esameniz dahi okunmaz” dedi.  “Müzikle Şenlenen Yürekler” projesi ile kent kültürü açısından yıllar geçse de unutulmayacak fevkalade önemli bir adımı attıklarını anlatan Demirtaş, şunları kaydetti: “Güney Adana Bölgesindeki okullarımızda okuyan öğrencilerimizden, müziğe ilgisi ve yeteneği olan öğrencilerimizi tespit edip, Çukurova Devlet Senfoni Orkestrası tarafından gerçekleştirilecek eğitim konserlerine katılmalarını sağlayacağız. Bu eğitim konserleri marifetiyle müzik için çarpan küçük yüreklerin yeteneklerinin ölçülmesine yönelik çalışmalar yapacağız. Böylelikle geleceğin büyük müzisyenlerini, bu proje ile keşfedeceğiz. Proje sayesinde farklı okullardan gelen öğrencilerin, müzikle birlikte sosyal yaşam becerilerinin artırılmasına katkı sunacağız. Sanatın ve müziğin onlarda yeni bakış açıları kazandırmasına, hep birlikte şahit olacağız. Çocuklarımızı yaşadıkları sıkıntılardan arındırıp, onların yeni ufuklara yelken açmalarına yardımcı olacağız.” Güney Adana Kalkınma Programının en önemli saç ayaklarından biri olan “Müzikle Şenlenen Yürekler” Projesi’nin kültürel değişimi ve dönüşümü öngördüğünü belirten Demirtaş şöyle devam etti: “Gençlerimizin ve çocuklarımızın kent kültürüne ve sosyal hayata entegresi, bu ve benzeri projelerden geçiyor. İnanıyorum ki insanın yüreğini titreten, kültürün ve sanatın çeşitli dalları ile meşgul olan evlatlarımız, yürüttüğümüz bu faaliyetlerle Güney Adana’nın parlayan yıldızları olacaklardır.” Bu arada İl Kültür Müdürlüğü’nce Güney Adana’da göçle gelen de dezavantajlı öğrencilerin de olduğu 33 bin çocuk sinema ile buluşturuldu. 6 bin öğrenci ise yeni müzeyi ziyaret etti. (EGEMEN)

ADANA  -Güney Adana Kalkınma Programı kapsamında “Müzikle Şenlenen Yürekler” projesi tanıtıldı. Vali Mahmut Demirtaş, müziğin evrensellik özelliği ile birlikte; din, dil, ırk ve sınır tanımayan birçok yönüyle, insan hayatında birleştirici ve bütünleştirici rol oynayan, ortak hissiyatı öne çıkaran ve toplumları birbirine yaklaştıran sanat dallarından biri olduğunu söyledi. 
Demirtaş, “Kültür, bir milleti millet yapan unsurların bütünüdür. Ekonominiz yerle bir olabilir. Tarımdan, sanayiden, turizmden elde ettiğiniz gelirler sıfıra düşebilir. Millet olarak her şeyinizi, tüm varlıklarınızı kaybedebilirsiniz. Fakat kaybetmemeniz ve her ne olursa olsun sahip çıkmanız gereken tek şey, kültürünüzdür. Eğer kültürünüze, edebiyatınıza, müziğinize sıkı sıkıya sarılırsanız, tarihinizi en iyi şekliyle öğrenirseniz, kaybettiğiniz tüm maddi değerlerinizi ve imkânlarınızı yeniden kazınırsınız. Aksi halde tarih sahnesinde esameniz dahi okunmaz” dedi. 
“Müzikle Şenlenen Yürekler” projesi ile kent kültürü açısından yıllar geçse de unutulmayacak fevkalade önemli bir adımı attıklarını anlatan Demirtaş, şunları kaydetti: “Güney Adana Bölgesindeki okullarımızda okuyan öğrencilerimizden, müziğe ilgisi ve yeteneği olan öğrencilerimizi tespit edip, Çukurova Devlet Senfoni Orkestrası tarafından gerçekleştirilecek eğitim konserlerine katılmalarını sağlayacağız. Bu eğitim konserleri marifetiyle müzik için çarpan küçük yüreklerin yeteneklerinin ölçülmesine yönelik çalışmalar yapacağız. Böylelikle geleceğin büyük müzisyenlerini, bu proje ile keşfedeceğiz. Proje sayesinde farklı okullardan gelen öğrencilerin, müzikle birlikte sosyal yaşam becerilerinin artırılmasına katkı sunacağız. Sanatın ve müziğin onlarda yeni bakış açıları kazandırmasına, hep birlikte şahit olacağız. Çocuklarımızı yaşadıkları sıkıntılardan arındırıp, onların yeni ufuklara yelken açmalarına yardımcı olacağız.”
Güney Adana Kalkınma Programının en önemli saç ayaklarından biri olan “Müzikle Şenlenen Yürekler” Projesi’nin kültürel değişimi ve dönüşümü öngördüğünü belirten Demirtaş şöyle devam etti: “Gençlerimizin ve çocuklarımızın kent kültürüne ve sosyal hayata entegresi, bu ve benzeri projelerden geçiyor. İnanıyorum ki insanın yüreğini titreten, kültürün ve sanatın çeşitli dalları ile meşgul olan evlatlarımız, yürüttüğümüz bu faaliyetlerle Güney Adana’nın parlayan yıldızları olacaklardır.”
Bu arada İl Kültür Müdürlüğü’nce Güney Adana’da göçle gelen de dezavantajlı öğrencilerin de olduğu 33 bin çocuk sinema ile buluşturuldu. 6 bin öğrenci ise yeni müzeyi ziyaret etti. (EGEMEN)

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.