“Kadınların her alanda aktif rol alması gurur veriyor”

GÜNDEM 07.03.2018 - 13:22, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 2162+ kez okundu.
 

“Kadınların her alanda aktif rol alması gurur veriyor”

  ADANA- İYİ Parti Adana İl Başkanı ve Kurucular Kurulu Üyesi M. Metanet Çulhaoğlu, “Eğitimde, sağlıkta, ekonomide, sosyal hayatın her alanında kadınlarımızın daha aktif rol alması hepimize gurur vermektedir” dedi.  Çulhaoğlu, 8 Mart Dünya Çalışan Kadınlar Günü nedeniyle yayınladığı mesajda, kadının toplumdaki önemine vurgu yaptı. Ailenin toplumun en küçük yapı taşı olduğunu hatırlatan Çulhaoğlu, “Kadın aileyi bir arada tutar bu sebeple toplumu bir arada tutan önemli bir aktördür. Hem anne hem de iş hayatında yer alması kadınlarımızı ailenin ve toplumun temel taşı haline getirmiştir. Kadın sadece yaşamış olduğumuz dönemde değil her dönemde erkeğin yanında yer alıp en büyük destekçisi olmuştur” diye konuştu. Yakın tarihe bakıldığında Kurtuluş Savaşı yıllarında bir Nene Hatun’un en az erkekler kadar bağımsızlık için mücadele ettiğine dikkat çeken Çulhaoğlu, “O ve onun gibi mücadele etmiş bütün kadınlarımızı rahmetle anıyoruz. Kadınlarımız Kurtuluş Savaşı sürecinde gerek alanlarda gerekse şefkatli elleriyle cephe arkasında hep var olmuşlardır. İstiklal Savaşı’nda çocuğunun üstündeki battaniyeyi bile kağnıda taşıdığı mermilerin üzerine örten bu cefakar insanların önünde saygı ile eğiliyorum” dedi.   Eğitimde, sağlıkta, ekonomide, sosyal hayatın her alanında kadınların  daha aktif rol almasının herkesin gururu olduğunu ifade eden Çulhaoğlu, şunları kaydetti: “Yüce dinimiz kadına bir gün değil her daim değer vermemizi emretmektedir. Dinimizin kadınlara verdiği değeri ‘Cennet anaların ayakları altındadır’ Hadis-i Şerifi ile daha iyi anlayabiliriz. Bu bağlamda manevi yaşantımızın olgunluğa erişmiş olması kadına yönelik şiddet ve vahşetin önlenmesi için en önemli çözüm yolu olacaktır. Ülkemizde elde edilen her başarı, dünyadaki her kadının başarısı olacaktır. Kadınlar toplumun omurgasıdır. Sadece bugün değil her gün huzurlu ve sağlıklı olmanız dileği ile acıyla yoğrulan sabırla bilenen kadınlarımızın 8 Mart Dünya Çalışan Kadınlar Günü’nü kutlarım.” (EGEMEN)

 

ADANA- İYİ Parti Adana İl Başkanı ve Kurucular Kurulu Üyesi M. Metanet Çulhaoğlu, “Eğitimde, sağlıkta, ekonomide, sosyal hayatın her alanında kadınlarımızın daha aktif rol alması hepimize gurur vermektedir” dedi. 
Çulhaoğlu, 8 Mart Dünya Çalışan Kadınlar Günü nedeniyle yayınladığı mesajda, kadının toplumdaki önemine vurgu yaptı. Ailenin toplumun en küçük yapı taşı olduğunu hatırlatan Çulhaoğlu, “Kadın aileyi bir arada tutar bu sebeple toplumu bir arada tutan önemli bir aktördür. Hem anne hem de iş hayatında yer alması kadınlarımızı ailenin ve toplumun temel taşı haline getirmiştir. Kadın sadece yaşamış olduğumuz dönemde değil her dönemde erkeğin yanında yer alıp en büyük destekçisi olmuştur” diye konuştu. Yakın tarihe bakıldığında Kurtuluş Savaşı yıllarında bir Nene Hatun’un en az erkekler kadar bağımsızlık için mücadele ettiğine dikkat çeken Çulhaoğlu, “O ve onun gibi mücadele etmiş bütün kadınlarımızı rahmetle anıyoruz. Kadınlarımız Kurtuluş Savaşı sürecinde gerek alanlarda gerekse şefkatli elleriyle cephe arkasında hep var olmuşlardır. İstiklal Savaşı’nda çocuğunun üstündeki battaniyeyi bile kağnıda taşıdığı mermilerin üzerine örten bu cefakar insanların önünde saygı ile eğiliyorum” dedi.  
Eğitimde, sağlıkta, ekonomide, sosyal hayatın her alanında kadınların  daha aktif rol almasının herkesin gururu olduğunu ifade eden Çulhaoğlu, şunları kaydetti: “Yüce dinimiz kadına bir gün değil her daim değer vermemizi emretmektedir. Dinimizin kadınlara verdiği değeri ‘Cennet anaların ayakları altındadır’ Hadis-i Şerifi ile daha iyi anlayabiliriz. Bu bağlamda manevi yaşantımızın olgunluğa erişmiş olması kadına yönelik şiddet ve vahşetin önlenmesi için en önemli çözüm yolu olacaktır. Ülkemizde elde edilen her başarı, dünyadaki her kadının başarısı olacaktır. Kadınlar toplumun omurgasıdır. Sadece bugün değil her gün huzurlu ve sağlıklı olmanız dileği ile acıyla yoğrulan sabırla bilenen kadınlarımızın 8 Mart Dünya Çalışan Kadınlar Günü’nü kutlarım.” (EGEMEN)

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.