YÜZDE 50’LİK KOTA İSTİYORUZ

GÜNDEM 08.03.2018 - 15:06, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 1383+ kez okundu.
 

YÜZDE 50’LİK KOTA İSTİYORUZ

KA.DER Şube Başkanı Müftüoğlu:
Kadın Adayları Destekleme Derneği (KA.DER) Adana Şube Başkanı Elife Müftüoğlu, “Kadınların her alanda yönetimde olması için yüzde 50’lik kota istiyoruz” dedi.  “21 YILDIR UĞRAŞ VERİYORUZ” Müftüoğlu, yaptığı açıklamada, KA.DER’in 21 yıldan bu yana kadın ve erkeğin her alanda eşit olarak temsil edilmelerini savunan bir sivil toplum örgütü olduğunu söyledi. Toplumu ve bireyleri ilgilendiren kararların alındığı, seçim ve atama ile oluşan tüm karar organlarında kadın erkek eşitliğinin demokrasinin bir gereği olduğunu anlatan Müftüoğlu, “Seçimle ve atamayla gelinen tüm karar organlarındaki kadın temsil oranlarını yükseltmek için tam 21 yıldır çalışıyoruz. Bugüne kadar gelmemizde bize destek veren herkese teşekkür ederiz” dedi.  SİYASET OKULU BAŞLIYOR Çukurova Üniversitesi ile işbirliği yaparak “Siyaset Okulu”nu hayata geçirmeyi planladıklarını kaydeden Müftüoğlu, 10 haftalık bir eğitimle katılanlara sertifika vereceklerini anlattı. Kadının toplumun her kesiminde olması gerektiğine dikkat çeken Müftüoğlu, bugün toplumda yaşanan sorunların büyük kısmının kadının aktif sosyal hayat içinde yer almayışından kaynaklandığının altını çizdi. Müftüoğlu, yerel siyasete önem verdiklerini bunun için özellikle kadın muhtarların bu alanda söz sahibi olması gerektiğini sözlerine ekledi.  İŞTE YENİ YÖNETİM  Müftüoğlu, 15 gün önce göreve başladığını hatırlatarak, yönetimin şöyle oluştuğunu kaydetti: “Elife Müftüoğlu (Başkan), Günay Şahin (Sekreter), Rabiye Okel (Sayman), Av. Oya Tekin, Fazilet Badan, Aygül Seçginok, Meral Çelik Tohumcuer.”
KA.DER Şube Başkanı Müftüoğlu:

Kadın Adayları Destekleme Derneği (KA.DER) Adana Şube Başkanı Elife Müftüoğlu, “Kadınların her alanda yönetimde olması için yüzde 50’lik kota istiyoruz” dedi. 

“21 YILDIR UĞRAŞ VERİYORUZ”
Müftüoğlu, yaptığı açıklamada, KA.DER’in 21 yıldan bu yana kadın ve erkeğin her alanda eşit olarak temsil edilmelerini savunan bir sivil toplum örgütü olduğunu söyledi. Toplumu ve bireyleri ilgilendiren kararların alındığı, seçim ve atama ile oluşan tüm karar organlarında kadın erkek eşitliğinin demokrasinin bir gereği olduğunu anlatan Müftüoğlu, “Seçimle ve atamayla gelinen tüm karar organlarındaki kadın temsil oranlarını yükseltmek için tam 21 yıldır çalışıyoruz. Bugüne kadar gelmemizde bize destek veren herkese teşekkür ederiz” dedi. 
SİYASET OKULU BAŞLIYOR
Çukurova Üniversitesi ile işbirliği yaparak “Siyaset Okulu”nu hayata geçirmeyi planladıklarını kaydeden Müftüoğlu, 10 haftalık bir eğitimle katılanlara sertifika vereceklerini anlattı. Kadının toplumun her kesiminde olması gerektiğine dikkat çeken Müftüoğlu, bugün toplumda yaşanan sorunların büyük kısmının kadının aktif sosyal hayat içinde yer almayışından kaynaklandığının altını çizdi. Müftüoğlu, yerel siyasete önem verdiklerini bunun için özellikle kadın muhtarların bu alanda söz sahibi olması gerektiğini sözlerine ekledi. 
İŞTE YENİ YÖNETİM 
Müftüoğlu, 15 gün önce göreve başladığını hatırlatarak, yönetimin şöyle oluştuğunu kaydetti: “Elife Müftüoğlu (Başkan), Günay Şahin (Sekreter), Rabiye Okel (Sayman), Av. Oya Tekin, Fazilet Badan, Aygül Seçginok, Meral Çelik Tohumcuer.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.