SEZONUN SON BALIKLARI İÇİN PAZARA BİR UĞRAYIN

GÜNDEM 29.03.2018 - 15:17, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 1710+ kez okundu.
 

SEZONUN SON BALIKLARI İÇİN PAZARA BİR UĞRAYIN

Denizlerde 15 Nisan’da başlayacak av yasağı öncesi satıcılar, vatandaşları balık almaya çağırdı. Şu an fiyatların uygun olduğunu söyleyen Necati Balıkçı, yaz aylarında genellikle çiftlik levreği ile çuprasını sattıklarını bildirdi.  BALIK YEME KÜLTÜRÜ YOK  Merkez Seyhan ilçesi Saydam ve Obalar caddesinin kesiştiği yerdeki Balıkçılar Pazarı esnafı, Adana’nın Karataş ve Yumurtalık ilçesi gibi sahil kentleri olmasına ve buralarda en iyi balıkların çıkmasına rağmen şehirde ‘balık kültürü’ olmayışından yakınıyor. Necati Balıkçı, 25 yıldan bu yana sürdürdüğü işinde balık fiyatlarının değişmediğini buna rağmen halkın balığa ilgi duymadığını söylüyor. Besleyici ve doyurucu olmasının yanında uygun fiyatlı balıklar da olduğunun altını çizen Bakılçı, “Levreği 20-35 lira, Çuprayı 20-25 lira, Alabalığı 15 lira, Yılan balığını 25 lira, et balığını 10 lira, Mercanı 20-25 lira, Gümüşü 15 lira, Deniz çuprasını 15- 25 liradan satıyoruz. Bugün en yüksek fiyatlı balık ise Barbun, kilosu 60-70 lirayı buluyor” dedi.  20 LİRAYA 10 KİŞİ DOYAR Bugün kebapçıda bir kişilik Adana kebabın fiyatının 20 lira olduğunu anlatan Balıkçı, “ 2 kilo sardalya 15 lira, 10 kişi doyar, Kefal 15-20 lira. Yarın onu da bulamazsınız. Norveç uskumrusunun kilosu 10 lira, bir kiloda 3-4 tane balık gelir, yenilebilir” diye konuştu.  VARSA YOKSA KEBAP Balıkçı Hayrettin Çetin de şehirdeki kebap kültüründen dert yanarak, “Bu yıl Karadeniz’den balık gelmedi, hamsi Rusya’ya kaçtı. Balıkçılar zarar etti, kar yok. Yazın çupra ve levrek satıyoruz. Adana’da balık kültürü yok, balığı yeterince bilmiyoruz. Varsa yoksa kebap, ciğer, lahmacun” diye konuştu.

Denizlerde 15 Nisan’da başlayacak av yasağı öncesi satıcılar, vatandaşları balık almaya çağırdı. Şu an fiyatların uygun olduğunu söyleyen Necati Balıkçı, yaz aylarında genellikle çiftlik levreği ile çuprasını sattıklarını bildirdi. 

BALIK YEME KÜLTÜRÜ YOK 
Merkez Seyhan ilçesi Saydam ve Obalar caddesinin kesiştiği yerdeki Balıkçılar Pazarı esnafı, Adana’nın Karataş ve Yumurtalık ilçesi gibi sahil kentleri olmasına ve buralarda en iyi balıkların çıkmasına rağmen şehirde ‘balık kültürü’ olmayışından yakınıyor. Necati Balıkçı, 25 yıldan bu yana sürdürdüğü işinde balık fiyatlarının değişmediğini buna rağmen halkın balığa ilgi duymadığını söylüyor. Besleyici ve doyurucu olmasının yanında uygun fiyatlı balıklar da olduğunun altını çizen Bakılçı, “Levreği 20-35 lira, Çuprayı 20-25 lira, Alabalığı 15 lira, Yılan balığını 25 lira, et balığını 10 lira, Mercanı 20-25 lira, Gümüşü 15 lira, Deniz çuprasını 15- 25 liradan satıyoruz. Bugün en yüksek fiyatlı balık ise Barbun, kilosu 60-70 lirayı buluyor” dedi. 
20 LİRAYA 10 KİŞİ DOYAR
Bugün kebapçıda bir kişilik Adana kebabın fiyatının 20 lira olduğunu anlatan Balıkçı, “ 2 kilo sardalya 15 lira, 10 kişi doyar, Kefal 15-20 lira. Yarın onu da bulamazsınız. Norveç uskumrusunun kilosu 10 lira, bir kiloda 3-4 tane balık gelir, yenilebilir” diye konuştu. 
VARSA YOKSA KEBAP
Balıkçı Hayrettin Çetin de şehirdeki kebap kültüründen dert yanarak, “Bu yıl Karadeniz’den balık gelmedi, hamsi Rusya’ya kaçtı. Balıkçılar zarar etti, kar yok. Yazın çupra ve levrek satıyoruz. Adana’da balık kültürü yok, balığı yeterince bilmiyoruz. Varsa yoksa kebap, ciğer, lahmacun” diye konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.