Gürer: 4/C’liler, imitasyon 4/B istemiyor

GÜNDEM 10.04.2018 - 13:28, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 2532+ kez okundu.
 

Gürer: 4/C’liler, imitasyon 4/B istemiyor

  CHP Niğde Milletvekili ve CHP Emek Büroları Merkez Yöneticisi Ömer Fethi Gürer, taşeron işçilerin ardından, 4/B statüsüne geçirileceği açıklanan 4/C’li personel için verilen sözlerin de tam manasıyla yerine getirilmediğini söyledi. 4/C’liler için “imitasyon bir 4/B kadrosu” oluşturulduğunu belirten CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, 4/C’den 4/B’ye geçen personel ile normal 4/B’li personelin hak ve kazanımları arasında ciddi farkların bulunduğu ifade etti. CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, taşeron işçilerin kadroya geçişiyle ilgili süreçte oluşan mağduriyetlerin bir benzerinin de 4/C’li geçici personelin, 4/B’li sözleşmeli personel statüsüne geçirilmesinde de yaşandığını vurguladı. 4/C’den 4/B statüsüne geçirilen personel in eğitim durumları bakımından hak kaybına uğratıldığını söyleyen Ömer Fethi Gürer, “yükseköğretim mezunu olanların idari büro görevlisi, yükseköğretim mezunu olmayanlar ise idari destek görevlisi olarak yeni statüye alındı. Yükseköğretim mezunu olmayanların lise mi, ortaokul mu yoksa ilkokul mezunu mu olduğuna hiç bakılmadı. 4/B’ye geçişte yüzde 10 zammı vermemek için böyle bir düzenlemeye gidildi. Bu da 4/C’den 4/B’ye geçe personel için ciddi bir hak kaybı oluşturdu” dedi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 4 Aralık 2017 tarihindeki Grup toplantısında,  “Kamuda 4C statüsünde çalışan kardeşlerimiz de 4B kadrosuna alınıyor. Böylece kamuoyumuzda uzun zamandır tartışılan bu meseleyi kökten çözmüş oluyoruz” şeklindeki sözlerini hatırlatan CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, “Bu açıklamalar ile 4/C’li personel umutlandırıldı. Ancak hükümetin ve cumhurbaşkanının verdiği diğer sözler gibi bu sözleri de 4/C’li personelin umutlarını suya düşürdü” diye konuştu. 657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun, konuyla ilgili maddelerinde geçtiğimiz hafta değişiklik yapıldığını ve bu değişikliğin 2 Nisan 2018 tarihinde yürürlüğe girdiğini hatırlatan CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, “Düzenlemede normal 4/B statüsündeki personel ile 4/C’den 4/B’ye geçişi yapılan personelin hak ve kazanımları arasında uçurum var. Yeni statüyü ‘imitasyon’ olarak değerlendiren personel, bu düzenlemeden memnun değiller. ‘4/B’ye geçirildiklerini ancak,4/B’nin yararlandığı haklardan yararlanamayacaklarını ifade ediyorlar. Aynı işi yapan 4/B’liler ile 4/C’den 4/B’ye geçen personel arasında mali açıdan uçurumların olduğunu belirtiyorlar. Bu kapsamdaki personele imzalatılan bir resmi evrakta, Devlet Memurları Kanununa eklenen bir maddeden bahsedilerek, ‘…yürütmekte olduğum hizmetleri aynı şekilde yerine getirmeye devam etmek üzere…” şeklindeki bir de ifade bulunuyor. Beklentilerden uzak kalan bu düzenleme, 4/B’ye geçirilen personelin 4/B’lilerin yararlandığı haklardan kısıtlama yapılmasını öngörüyor” dedi.

 

CHP Niğde Milletvekili ve CHP Emek Büroları Merkez Yöneticisi Ömer Fethi Gürer, taşeron işçilerin ardından, 4/B statüsüne geçirileceği açıklanan 4/C’li personel için verilen sözlerin de tam manasıyla yerine getirilmediğini söyledi.

4/C’liler için “imitasyon bir 4/B kadrosu” oluşturulduğunu belirten CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, 4/C’den 4/B’ye geçen personel ile normal 4/B’li personelin hak ve kazanımları arasında ciddi farkların bulunduğu ifade etti.

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, taşeron işçilerin kadroya geçişiyle ilgili süreçte oluşan mağduriyetlerin bir benzerinin de 4/C’li geçici personelin, 4/B’li sözleşmeli personel statüsüne geçirilmesinde de yaşandığını vurguladı. 4/C’den 4/B statüsüne geçirilen personel in eğitim durumları bakımından hak kaybına uğratıldığını söyleyen Ömer Fethi Gürer, “yükseköğretim mezunu olanların idari büro görevlisi, yükseköğretim mezunu olmayanlar ise idari destek görevlisi olarak yeni statüye alındı. Yükseköğretim mezunu olmayanların lise mi, ortaokul mu yoksa ilkokul mezunu mu olduğuna hiç bakılmadı. 4/B’ye geçişte yüzde 10 zammı vermemek için böyle bir düzenlemeye gidildi. Bu da 4/C’den 4/B’ye geçe personel için ciddi bir hak kaybı oluşturdu” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 4 Aralık 2017 tarihindeki Grup toplantısında,  “Kamuda 4C statüsünde çalışan kardeşlerimiz de 4B kadrosuna alınıyor. Böylece kamuoyumuzda uzun zamandır tartışılan bu meseleyi kökten çözmüş oluyoruz” şeklindeki sözlerini hatırlatan CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, “Bu açıklamalar ile 4/C’li personel umutlandırıldı. Ancak hükümetin ve cumhurbaşkanının verdiği diğer sözler gibi bu sözleri de 4/C’li personelin umutlarını suya düşürdü” diye konuştu.

657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun, konuyla ilgili maddelerinde geçtiğimiz hafta değişiklik yapıldığını ve bu değişikliğin 2 Nisan 2018 tarihinde yürürlüğe girdiğini hatırlatan CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, “Düzenlemede normal 4/B statüsündeki personel ile 4/C’den 4/B’ye geçişi yapılan personelin hak ve kazanımları arasında uçurum var. Yeni statüyü ‘imitasyon’ olarak değerlendiren personel, bu düzenlemeden memnun değiller. ‘4/B’ye geçirildiklerini ancak,4/B’nin yararlandığı haklardan yararlanamayacaklarını ifade ediyorlar. Aynı işi yapan 4/B’liler ile 4/C’den 4/B’ye geçen personel arasında mali açıdan uçurumların olduğunu belirtiyorlar. Bu kapsamdaki personele imzalatılan bir resmi evrakta, Devlet Memurları Kanununa eklenen bir maddeden bahsedilerek, ‘…yürütmekte olduğum hizmetleri aynı şekilde yerine getirmeye devam etmek üzere…” şeklindeki bir de ifade bulunuyor. Beklentilerden uzak kalan bu düzenleme, 4/B’ye geçirilen personelin 4/B’lilerin yararlandığı haklardan kısıtlama yapılmasını öngörüyor” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.