Gürer: Çifti ve esnafın borçları ertelensin, faizleri silinsin

GÜNDEM 18.04.2018 - 13:37, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 1634+ kez okundu.
 

Gürer: Çifti ve esnafın borçları ertelensin, faizleri silinsin

  CHP Niğde Milletvekili ve Tarım, Orman ve Köy İşleri Komisyon Üyesi  Ömer Fethi Gürer, yılın ilk dört ayında mazot ve elektriğe gelen zamların, zaten zorda olan çiftçinin durumunu daha da zora soktuğunu belirterek, tüm çiftçi ve esnafın borçlarının ertelenmesinin ve faizlerinin silinmesinin zorunlu bir ihtiyaç haline geldiğini söyledi.    ÇİTÇİNİN DERDİ BÜYÜK   CHP Milletvekili ve Tarım, Orman ve Köy İşleri Komisyonu Üyesi Ömer Fethi Gürer, TBMM Genel Kurulu’nda söz alarak çiftçilerin büyük sıkıntı içinde olduğunu söyledi. Ömer Fethi Gürer, tarımda kendi kendine yeten ülkemizin, AKP hükûmetlerinin yanlış politikalarıyla ne yazık ki tohumu ithal, gübresi ithal, ilacı ithal, ürünü ithal ve girdileri her gün artan duruma getirildiğini ifade etti.    ÇİFTÇİ BORÇLARI  KAT KAT ARTTI    Ülkemizde çiftçiliğin her geçen gün kan kaybettiğini vurgulayan Ömer Fethi Gürer, Çiftçilerin borçlarının AKP hükûmetleri döneminde 17 kat arttığına dikkat çekti.   ZAMLAR ÇİFTÇİNİN BELİNİ BÜKTÜ    Bu yılın ilk dört ayında mazot ve elektriğe gelen zamlarla çiftçinin durumu daha da zorlaştırdığını vurgulayan CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer,  plansız tarım politikalarının bedelini çiftçi ve halkın ödediğini anlattı.   TÜRKİYE’Yi GDO’LU ÜRÜNLER PAZARI HALİNE GETİRECEKLER   Ülkemizin, uluslararası gıda egemenlerinin GDO'lu ürünlerin pazarı durumuna getirilmek istediğine işaret eden CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer, konuşmasında şu ifadeleri kullandı: “ Şeker fabrikalarının satışı da pancar çiftçisine vurulan son darbedir. Üretici ürettiğini değerinden satamazken tüketici de pahalı ürün kalmak zorunda kalmaktadır. Patates ürününün de bu yıl depoda çürütülmesine Hükûmet göz yumarken çiftçiler borç batağına itilmektedir. Tüm çiftçilerimizin ve esnafın borçlarının ertelenip faizlerinin silinmesi zorunlu bir ihtiyaç hâline gelmiştir” dedi.

 

CHP Niğde Milletvekili ve Tarım, Orman ve Köy İşleri Komisyon Üyesi  Ömer Fethi Gürer, yılın ilk dört ayında mazot ve elektriğe gelen zamların, zaten zorda olan çiftçinin durumunu daha da zora soktuğunu belirterek, tüm çiftçi ve esnafın borçlarının ertelenmesinin ve faizlerinin silinmesinin zorunlu bir ihtiyaç haline geldiğini söyledi. 

 

ÇİTÇİNİN DERDİ BÜYÜK

 

CHP Milletvekili ve Tarım, Orman ve Köy İşleri Komisyonu Üyesi Ömer Fethi Gürer, TBMM Genel Kurulu’nda söz alarak çiftçilerin büyük sıkıntı içinde olduğunu söyledi. Ömer Fethi Gürer, tarımda kendi kendine yeten ülkemizin, AKP hükûmetlerinin yanlış politikalarıyla ne yazık ki tohumu ithal, gübresi ithal, ilacı ithal, ürünü ithal ve girdileri her gün artan duruma getirildiğini ifade etti. 

 

ÇİFTÇİ BORÇLARI  KAT KAT ARTTI 

 

Ülkemizde çiftçiliğin her geçen gün kan kaybettiğini vurgulayan Ömer Fethi Gürer, Çiftçilerin borçlarının AKP hükûmetleri döneminde 17 kat arttığına dikkat çekti.

 

ZAMLAR ÇİFTÇİNİN BELİNİ BÜKTÜ 

 

Bu yılın ilk dört ayında mazot ve elektriğe gelen zamlarla çiftçinin durumu daha da zorlaştırdığını vurgulayan CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer,  plansız tarım politikalarının bedelini çiftçi ve halkın ödediğini anlattı.

 

TÜRKİYE’Yi GDO’LU ÜRÜNLER PAZARI HALİNE GETİRECEKLER

 

Ülkemizin, uluslararası gıda egemenlerinin GDO'lu ürünlerin pazarı durumuna getirilmek istediğine işaret eden CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer, konuşmasında şu ifadeleri kullandı: “ Şeker fabrikalarının satışı da pancar çiftçisine vurulan son darbedir. Üretici ürettiğini değerinden satamazken tüketici de pahalı ürün kalmak zorunda kalmaktadır. Patates ürününün de bu yıl depoda çürütülmesine Hükûmet göz yumarken çiftçiler borç batağına itilmektedir. Tüm çiftçilerimizin ve esnafın borçlarının ertelenip faizlerinin silinmesi zorunlu bir ihtiyaç hâline gelmiştir” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.