KÖY ENSTİTÜLERİ 78. YAŞINDA!

GÜNDEM 20.04.2018 - 12:21, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 2585+ kez okundu.
 

KÖY ENSTİTÜLERİ 78. YAŞINDA!

ADANA / Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Eğitim Fakültesi’nce Köy Enstitüleri’nin 78. kuruluş yıldönümü dolayısıyla "Aydınlanmacı Hasan Ali Yücel ve Köy Enstitüleri" konulu panel düzenlendi. Akif Kansu Toplantı Salonu’ndaki panelin moderatörlüğünü ÇÜ Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Doğanay yaparken; Prof. Dr. Süleyman Bozdemir ve Emekli Türkçe Öğretmeni Ali Uysal konuşmacı oldu. İYİ BİR ÖĞRETMEN NASIL OLUR? Köy Enstitüleri belgeseli gösteriminin ardından Prof. Dr. Süleyman Bozdemir, Köy Enstitülerinin kurucusu Hasan Ali Yücel’in hayatı, eğitim alanındaki çalışmaları ve bıraktığı eserler hakkında katılımcılara bilgiler aktardı. Köy Enstitüsü mezunu emekli Türkçe Öğretmeni Ali Uysal ise Köy Enstitülerinin kuruluş amacını anlattıktan sonra öğretmen adaylarına, iyi bir öğretmenin nasıl olması gerektiğini, kendi öğrencilik ve öğretmenlik hayatından örnekler vererek anlattı. Etkinlik sonrası Ali Uysal,  kendi hayatına mercek tutarak kaleme aldığı “İnsancık’tan İnsan’a Bir Köy Enstitüsü Gerçeği ” adlı kitabını imzaladı. (EGEMEN

ADANA / Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Eğitim Fakültesi’nce Köy Enstitüleri’nin 78. kuruluş yıldönümü dolayısıyla "Aydınlanmacı Hasan Ali Yücel ve Köy Enstitüleri" konulu panel düzenlendi. Akif Kansu Toplantı Salonu’ndaki panelin moderatörlüğünü ÇÜ Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Doğanay yaparken; Prof. Dr. Süleyman Bozdemir ve Emekli Türkçe Öğretmeni Ali Uysal konuşmacı oldu.

İYİ BİR ÖĞRETMEN NASIL OLUR?

Köy Enstitüleri belgeseli gösteriminin ardından Prof. Dr. Süleyman Bozdemir, Köy Enstitülerinin kurucusu Hasan Ali Yücel’in hayatı, eğitim alanındaki çalışmaları ve bıraktığı eserler hakkında katılımcılara bilgiler aktardı. Köy Enstitüsü mezunu emekli Türkçe Öğretmeni Ali Uysal ise Köy Enstitülerinin kuruluş amacını anlattıktan sonra öğretmen adaylarına, iyi bir öğretmenin nasıl olması gerektiğini, kendi öğrencilik ve öğretmenlik hayatından örnekler vererek anlattı. Etkinlik sonrası Ali Uysal,  kendi hayatına mercek tutarak kaleme aldığı “İnsancık’tan İnsan’a Bir Köy Enstitüsü Gerçeği ” adlı kitabını imzaladı. (EGEMEN

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.