Diş Hekimleri Dt. Fatih Güler ile devam dedi

GÜNDEM 30.04.2018 - 12:15, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 2430+ kez okundu.
 

Diş Hekimleri Dt. Fatih Güler ile devam dedi

  Adana Diş Hekimleri Odasında tek liste ile gidilen genel kurulun ardından yapılan seçim sonucu  güven tazeleyen Başkan Dt. Fatih Güler, “Hizmete devam” dedi.   Diş Hekimi Adem Gonca’nın divan başkanlığında Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başlayan genel kurulun ardından yapılan seçim sonucu mevcut başkan Dt. Fatih Güler’in hazırladığı liste 17. dönemde de görev yapacak.   KORUYUCU HEKİMLİK ÇÖZÜMDÜR Çukurova Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Serdar Toroğlu ve dişhekimlerinin katıldığı genel kurul açılışında konuşan Adana Diş Hekimleri Odası Başkanı Dt. Fatih Güler, “Yaptığımız bilimsel toplantılarla mesleğimizle alakalı teknolojik gelişmeleri meslektaşlarımıza ulaştırdık. Önümüzdeki dönemde de bilimsel toplantılarımızı sürdüreceğiz. Koruyucu hekimliği talep eden söylemlerimizde ne kadar haklı olduğumuz ortadadır. 0 -18 yaş koruyucu hekimliğini talep ettiğimiz gibi 65 yaş üstünün total dişsizliğine de iki implant talep etmemiz lazım. Buda bir koruyucu hekimliktir. Çene hareketlerinin yavaşlamasının Alzimerla bir ilişkisi olduğu saptanmıştır. Koruyucu hekimlik her alanda çözümdür.”   PARADOKS YAŞANIYOR Türkiye’de bir çok ilçe de özelde diş hekimliği hizmeti verilmediğini ama yurtdışına sağlık hizmeti veren bir ülke olunduğundan paradoks yaşandığını söyleyen Başkan Dt. Güler, “Bunu aşmamız şarttır. Ülkemizde 500 bin yabancı ikametgah almış insan var. Suriye’den gelen üçbuçuk milyon insan ülkemizin sağlık sisteminin içerisine dahil olmuştur. 476 bin kişi Afgan, Pakistan, Irak’tan gelmiş. Yurtdışında yaşayan 7-8 milyon Türk var. Biz Nüfusumuzu 81 milyon diye açıklıyoruz ama 90 milyonun üstünde insan kitlesi ülkemizde sağlık hizmeti alıyor. Ayrıca Batum’dan, Nahçıvan’dan, Bulgaristan’dan, Yunanistan’dan diş tedavisi için gelenler var. Tüm bu insanlara hizmet veriyoruz ama Tufanbeyliye, Aladağ’a, Pozantıya, Karaisalıya muayenhane açamıyoruz. Ülkemizde böyle bir paradoksumuz var. Bu biran önce çözüme kavuşturulmalıdır. Bu dönem kurullarımızda görev alan ve odalarına sahip çıkan tüm meslektaşlarıma şükranlarımı sunuyorum.” diye konuştu.   Adana Diş Hekimleri Odası 17. Döneminde Dt. Fatih Güler’in başkanlığında Dr. Dt. Hasan Boğa, Dt. Hasan Yaman, Dr. Dt. Metin Ersoy, Dt. Dr. Dt. M. Emre Benlidayı, Dt. K. Cenk Altuntop, Dr. Dt. Oğuzhan Ünal, Dt. Süleyman Dilek ve Dt. Mustafa Kalat görev yapacak

 

Adana Diş Hekimleri Odasında tek liste ile gidilen genel kurulun ardından yapılan seçim sonucu  güven tazeleyen Başkan Dt. Fatih Güler, “Hizmete devam” dedi.

 

Diş Hekimi Adem Gonca’nın divan başkanlığında Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başlayan genel kurulun ardından yapılan seçim sonucu mevcut başkan Dt. Fatih Güler’in hazırladığı liste 17. dönemde de görev yapacak.

 

KORUYUCU HEKİMLİK ÇÖZÜMDÜR

Çukurova Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Serdar Toroğlu ve dişhekimlerinin katıldığı genel kurul açılışında konuşan Adana Diş Hekimleri Odası Başkanı Dt. Fatih Güler, “Yaptığımız bilimsel toplantılarla mesleğimizle alakalı teknolojik gelişmeleri meslektaşlarımıza ulaştırdık. Önümüzdeki dönemde de bilimsel toplantılarımızı sürdüreceğiz. Koruyucu hekimliği talep eden söylemlerimizde ne kadar haklı olduğumuz ortadadır. 0 -18 yaş koruyucu hekimliğini talep ettiğimiz gibi 65 yaş üstünün total dişsizliğine de iki implant talep etmemiz lazım. Buda bir koruyucu hekimliktir. Çene hareketlerinin yavaşlamasının Alzimerla bir ilişkisi olduğu saptanmıştır. Koruyucu hekimlik her alanda çözümdür.”

 

PARADOKS YAŞANIYOR

Türkiye’de bir çok ilçe de özelde diş hekimliği hizmeti verilmediğini ama yurtdışına sağlık hizmeti veren bir ülke olunduğundan paradoks yaşandığını söyleyen Başkan Dt. Güler, “Bunu aşmamız şarttır. Ülkemizde 500 bin yabancı ikametgah almış insan var. Suriye’den gelen üçbuçuk milyon insan ülkemizin sağlık sisteminin içerisine dahil olmuştur. 476 bin kişi Afgan, Pakistan, Irak’tan gelmiş. Yurtdışında yaşayan 7-8 milyon Türk var. Biz Nüfusumuzu 81 milyon diye açıklıyoruz ama 90 milyonun üstünde insan kitlesi ülkemizde sağlık hizmeti alıyor. Ayrıca Batum’dan, Nahçıvan’dan, Bulgaristan’dan, Yunanistan’dan diş tedavisi için gelenler var. Tüm bu insanlara hizmet veriyoruz ama Tufanbeyliye, Aladağ’a, Pozantıya, Karaisalıya muayenhane açamıyoruz. Ülkemizde böyle bir paradoksumuz var. Bu biran önce çözüme kavuşturulmalıdır. Bu dönem kurullarımızda görev alan ve odalarına sahip çıkan tüm meslektaşlarıma şükranlarımı sunuyorum.” diye konuştu.

 

Adana Diş Hekimleri Odası 17. Döneminde Dt. Fatih Güler’in başkanlığında Dr. Dt. Hasan Boğa, Dt. Hasan Yaman, Dr. Dt. Metin Ersoy, Dt. Dr. Dt. M. Emre Benlidayı, Dt. K. Cenk Altuntop, Dr. Dt. Oğuzhan Ünal, Dt. Süleyman Dilek ve Dt. Mustafa Kalat görev yapacak

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.