KROMMETAL, SU DEPOSU VE HİDROFOR İMALATINDA SEKTÖRÜ BELİRLİYOR

GÜNDEM 02.05.2018 - 11:46, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 2129+ kez okundu.
 

KROMMETAL, SU DEPOSU VE HİDROFOR İMALATINDA SEKTÖRÜ BELİRLİYOR

  Adana’da modüler su deposu ve hidrofor imalatı ile inşaat firmalarının çözüm ortaklarından biri olan Krommetal, yaklaşık 12 yılda Türkiye’nin önemli firmalarından biri olmayı başardı. Metal Sanayi’de yaklaşık 2 bin metrekare kapalı alanda üretim yapan Krommetal, modüler su deposu ve hidrofor imalatında önemli bir marka haline geldi. Güçlü ve tamamen teknik personellerden oluşan bir ekiple yola devam eden Krommetal, 81 ilin yanında yurt dışına da ürünlerini ihraç ediyor. Krommetal Yönetim Kurulu Başkanı Engin Hazar, 12 yılı aşkın bir süre içerisinde sektörde ülkenin önemli markalarından biri haline geldiklerini, su deposu ve hidrofor üretiminde sektörü belirleyen firmalardan biri olduklarını vurguladı. Yurt içinde Hakkari’den Edirne’ye kadar 81 ilde bayiler ağıyla iş yaptıklarının altını çizen Hazar, yurt dışında ise özelikle Kuzey Irak başta olmak üzere Afganistan’da Amerikan üslerine, Cezayir’de petrol rafinelerine, Afrika ülkelerine işler yaptıklarını dile getirdi. “ÇELİK YAPI SİSTEMLERİ İLE EV İMALATI YAPMAYA BAŞLADI” Su deposu ve hidrofor imalatının yanında son yıllarda konteyner ve çelik yapı sistemleri imalatına da geçtiklerini anlatan Engin Hazar, “Konteyner ve hafif çelik yapı sistemlerinden ev ve işyeri üretmekle ilgili işimizi geliştirmeyi hedefliyoruz. Bununla ilgili olarak çeşitli dizayn çalışmaları yapmaktayız. Zaten 3 yıldır Milli Eğitim Bakanlığı ile anlaşmalı olarak konteyner sınıf imalatı yapıyoruz. Mevcut teknik altyapımız ve şuana kadar yaptığımız imalatları geliştirerek hafif yapı ve hızlı ev sistemleriyle ilgili imalatları geliştireceğiz.” diye konuştu. Çelik yapı sistemlerinin hem maliyetinin düşük hem de temelsiz yapı olduğu için ruhsat prosedürlerinin az olduğunu dile getiren Hazar, birçok avantajlı yanıyla ön plana çıktığını anlattı. Çelik yapı sistemleri sökülüp taşınabilir olduğu için evin yerinin istenildiği zaman değiştirilebileceğine vurgu yapan Hazar, “Yeni sistemlerle yapıldığı için enerji bakımından da çok avantajlı. Özellikle ısı enerjisi bakımından yalıtımlı binalar yaptığımız için daha tasarruflu. Halbuki beton hem çok maliyetli hem de ömür yönünden dezavantajlı. 40-50 yıl sonra betonun ömrü bittiğinde sökümü bile para götürür ama çelik yapı sistemlerinde hurdaya satabilirsiniz, amortisman değeri var. Çelik yapı sistemleri hem ergonomik, hem enerji tasarrufu iyi hem de masrafsız. Bölgemizde de ciddi bir talep var.” ifadelerini kullandı.

 

Adana’da modüler su deposu ve hidrofor imalatı ile inşaat firmalarının çözüm ortaklarından biri olan Krommetal, yaklaşık 12 yılda Türkiye’nin önemli firmalarından biri olmayı başardı.

Metal Sanayi’de yaklaşık 2 bin metrekare kapalı alanda üretim yapan Krommetal, modüler su deposu ve hidrofor imalatında önemli bir marka haline geldi. Güçlü ve tamamen teknik personellerden oluşan bir ekiple yola devam eden Krommetal, 81 ilin yanında yurt dışına da ürünlerini ihraç ediyor. Krommetal Yönetim Kurulu Başkanı Engin Hazar, 12 yılı aşkın bir süre içerisinde sektörde ülkenin önemli markalarından biri haline geldiklerini, su deposu ve hidrofor üretiminde sektörü belirleyen firmalardan biri olduklarını vurguladı. Yurt içinde Hakkari’den Edirne’ye kadar 81 ilde bayiler ağıyla iş yaptıklarının altını çizen Hazar, yurt dışında ise özelikle Kuzey Irak başta olmak üzere Afganistan’da Amerikan üslerine, Cezayir’de petrol rafinelerine, Afrika ülkelerine işler yaptıklarını dile getirdi.

“ÇELİK YAPI SİSTEMLERİ İLE EV İMALATI YAPMAYA BAŞLADI”

Su deposu ve hidrofor imalatının yanında son yıllarda konteyner ve çelik yapı sistemleri imalatına da geçtiklerini anlatan Engin Hazar, “Konteyner ve hafif çelik yapı sistemlerinden ev ve işyeri üretmekle ilgili işimizi geliştirmeyi hedefliyoruz. Bununla ilgili olarak çeşitli dizayn çalışmaları yapmaktayız. Zaten 3 yıldır Milli Eğitim Bakanlığı ile anlaşmalı olarak konteyner sınıf imalatı yapıyoruz. Mevcut teknik altyapımız ve şuana kadar yaptığımız imalatları geliştirerek hafif yapı ve hızlı ev sistemleriyle ilgili imalatları geliştireceğiz.” diye konuştu.

Çelik yapı sistemlerinin hem maliyetinin düşük hem de temelsiz yapı olduğu için ruhsat prosedürlerinin az olduğunu dile getiren Hazar, birçok avantajlı yanıyla ön plana çıktığını anlattı. Çelik yapı sistemleri sökülüp taşınabilir olduğu için evin yerinin istenildiği zaman değiştirilebileceğine vurgu yapan Hazar, “Yeni sistemlerle yapıldığı için enerji bakımından da çok avantajlı. Özellikle ısı enerjisi bakımından yalıtımlı binalar yaptığımız için daha tasarruflu. Halbuki beton hem çok maliyetli hem de ömür yönünden dezavantajlı. 40-50 yıl sonra betonun ömrü bittiğinde sökümü bile para götürür ama çelik yapı sistemlerinde hurdaya satabilirsiniz, amortisman değeri var. Çelik yapı sistemleri hem ergonomik, hem enerji tasarrufu iyi hem de masrafsız. Bölgemizde de ciddi bir talep var.” ifadelerini kullandı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.