ASTSUBAY MYO MAĞDURU GENÇLERİMİZE HAKLARINI GERİ VERİN!

GÜNDEM 03.05.2018 - 10:55, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 2520+ kez okundu.
 

ASTSUBAY MYO MAĞDURU GENÇLERİMİZE HAKLARINI GERİ VERİN!

15 Temmuz Darbe Girişimi sonrası tasfiye edilip kapatılan, sonradan tekrar öğrenci alarak öğretime devam eden Astsubay Meslek Yüksekokullarında 2014-2015 girişli olup mağdur olan öğrencileri TBMM gündemine taşıyan CHP Adana Milletvekili, TBMM İdare Amiri İbrahim Özdiş:
    15 Temmuz Darbe Girişimi sonrası çıkarılan 669 sayılı KHK’da kapatılan askeri okullardan olan Astsubay Meslek Yüksekokullarında özellikle 2014-2015 girişli olup öğrencilikleri iptal edilen gençlerin mağduriyeti sürüyor. Başbakan Binali Yıldırım ve Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli’nin “Ohal Komisyonu tarafından dosyalarınız incelenecek, olmazsa mahkeme yoluna başvurabileceksiniz” dediği gençlerin dosyalarını ne OHAL Komisyonu ne de mahkemeler kabul ediyor.   BU GİBİ UYGULAMALARLA TÜRK ORDUSU YIPRATILIYOR   Askeri okulların kapatılması ve bunun gibi uygulamaların Türk Silahlı Kuvvetleri ve Türk Ordusunu yıprattığını iddia ederek TBMM Genel Kurulu’nda Başbakan Binali Yıldırım’a seslenen CHP’li Özdiş’in konuşması şu şekilde: “FETÖ'cüleri temizleyeceğiz." diyerek askerî okulları toptan kapattınız. Dürüst, namuslu, tarikat bağlantısı olmayan binlerce gencimiz mağdur oldu. Nurettin Canikli ve şahsınız bu konunun komisyonca veya mahkemelerce çözüleceğini söyledi ancak geçen bir buçuk yılda hiçbir gelişme yaşanmadı. Ayrıca söz konusu astsubay meslek yüksekokulları geçen yıl tekrar açıldı, yeni öğrenciler aldı. 2014-2015 döneminde astsubay meslek yüksekokulu öğrencisiyken mağdur edilen gençlerimizin haklarının geri verilmesini talep ediyoruz Sayın Başbakan.”  
15 Temmuz Darbe Girişimi sonrası tasfiye edilip kapatılan, sonradan tekrar öğrenci alarak öğretime devam eden Astsubay Meslek Yüksekokullarında 2014-2015 girişli olup mağdur olan öğrencileri TBMM gündemine taşıyan CHP Adana Milletvekili, TBMM İdare Amiri İbrahim Özdiş:

 

 

15 Temmuz Darbe Girişimi sonrası çıkarılan 669 sayılı KHK’da kapatılan askeri okullardan olan Astsubay Meslek Yüksekokullarında özellikle 2014-2015 girişli olup öğrencilikleri iptal edilen gençlerin mağduriyeti sürüyor. Başbakan Binali Yıldırım ve Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli’nin “Ohal Komisyonu tarafından dosyalarınız incelenecek, olmazsa mahkeme yoluna başvurabileceksiniz” dediği gençlerin dosyalarını ne OHAL Komisyonu ne de mahkemeler kabul ediyor.

 

BU GİBİ UYGULAMALARLA TÜRK ORDUSU YIPRATILIYOR

 

Askeri okulların kapatılması ve bunun gibi uygulamaların Türk Silahlı Kuvvetleri ve Türk Ordusunu yıprattığını iddia ederek TBMM Genel Kurulu’nda Başbakan Binali Yıldırım’a seslenen CHP’li Özdiş’in konuşması şu şekilde:

“FETÖ'cüleri temizleyeceğiz." diyerek askerî okulları toptan kapattınız. Dürüst, namuslu, tarikat bağlantısı olmayan binlerce gencimiz mağdur oldu. Nurettin Canikli ve şahsınız bu konunun komisyonca veya mahkemelerce çözüleceğini söyledi ancak geçen bir buçuk yılda hiçbir gelişme yaşanmadı. Ayrıca söz konusu astsubay meslek yüksekokulları geçen yıl tekrar açıldı, yeni öğrenciler aldı. 2014-2015 döneminde astsubay meslek yüksekokulu öğrencisiyken mağdur edilen gençlerimizin haklarının geri verilmesini talep ediyoruz Sayın Başbakan.”

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.