ELEKTRİKTE “DEPREM” VAR!

GÜNDEM 22.05.2018 - 12:02, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 2553+ kez okundu.
 

ELEKTRİKTE “DEPREM” VAR!

Tarife değiştirmek isteyenden artık deprem sigortası istiyorlar.
Adana’da elektrik faturalarını farklı bir tarifeye çevirmek isteyenler EnerjiSa’nın ofislerinde adeta büyük şok yaşıyor.   SİGORTANIZ YOKSA OLMAZ EnerjiSa yetkilileri, yaz ayı geldiği için elektrik faturasını farklı bir tarifeye çevirmek isteyen vatandaşa “deprem sigortası” olup olmadığını sordu. Tarife değişikliği için elektrikle-deprem sigortasının ne ilgisi var? diyen vatandaşa “Deprem sigortanız yoksa bu değişikliği yapamayız, mutlaka sorgulatın” deniliyor.   “DAHA ÖNCE YAPTIRMIŞTIM” Daha önce EnerjiSa’da tarife değişikliği yaptırdığını ancak bu tür bir zorunluluk yaşatılmadığını anlatan dertli vatandaş, “Büyük şaşkınlık yaşıyorum. Artık her şeyi birbiriyle ilintilendirip para istiyorlar. Anlamak mümkün değil. Bu tür zorluklar yaşatarak tarife değiştirmek isteyenleri caydırmak istiyorlar.” diye tepki gösterdi.   HERŞEY 19 YIL ÖNCE BAŞLADI Zorunlu deprem sigortası uygulaması, 17 Ağustos 1999 tarihinde gerçekleşen Marmara depreminin ardından depremlerin meskenlerde yarattığı maddi zararları teminat altına almak üzere hayata geçirildi. Zorunlu Deprem Sigortası’nda herhangi bir hasar durumunda tazminat Doğal Afet Sigortaları Kurumu tarafından ödeniyor.   “DEPREM SİGORTASINI İSTEMEK ZORUNDAYIZ” Bu arada EnerjiSa yetkilileri, 6305 sayılı Afet Sigortaları Kanunu’nun 11’inci maddesinde zorunlu deprem sigortasının kapsamına giren binalar ve bağımsız bölümlerle ilgili olarak yaptırılan su ve elektrik abonelik işlemlerinde, zorunlu deprem sigortasının kontrol edilmesinin zorunlu olduğunun hükme bağlandığını, işlem yapmak zorunda olduklarını bildirdiler.
Tarife değiştirmek isteyenden artık deprem sigortası istiyorlar.

Adana’da elektrik faturalarını farklı bir tarifeye çevirmek isteyenler EnerjiSa’nın ofislerinde adeta büyük şok yaşıyor.

 

SİGORTANIZ YOKSA OLMAZ

EnerjiSa yetkilileri, yaz ayı geldiği için elektrik faturasını farklı bir tarifeye çevirmek isteyen vatandaşa “deprem sigortası” olup olmadığını sordu. Tarife değişikliği için elektrikle-deprem sigortasının ne ilgisi var? diyen vatandaşa “Deprem sigortanız yoksa bu değişikliği yapamayız, mutlaka sorgulatın” deniliyor.

 

“DAHA ÖNCE YAPTIRMIŞTIM”

Daha önce EnerjiSa’da tarife değişikliği yaptırdığını ancak bu tür bir zorunluluk yaşatılmadığını anlatan dertli vatandaş, “Büyük şaşkınlık yaşıyorum. Artık her şeyi birbiriyle ilintilendirip para istiyorlar. Anlamak mümkün değil. Bu tür zorluklar yaşatarak tarife değiştirmek isteyenleri caydırmak istiyorlar.” diye tepki gösterdi.

 

HERŞEY 19 YIL ÖNCE BAŞLADI

Zorunlu deprem sigortası uygulaması, 17 Ağustos 1999 tarihinde gerçekleşen Marmara depreminin ardından depremlerin meskenlerde yarattığı maddi zararları teminat altına almak üzere hayata geçirildi. Zorunlu Deprem Sigortası’nda herhangi bir hasar durumunda tazminat Doğal Afet Sigortaları Kurumu tarafından ödeniyor.

 

“DEPREM SİGORTASINI İSTEMEK ZORUNDAYIZ”

Bu arada EnerjiSa yetkilileri, 6305 sayılı Afet Sigortaları Kanunu’nun 11’inci maddesinde zorunlu deprem sigortasının kapsamına giren binalar ve bağımsız bölümlerle ilgili olarak yaptırılan su ve elektrik abonelik işlemlerinde, zorunlu deprem sigortasının kontrol edilmesinin zorunlu olduğunun hükme bağlandığını, işlem yapmak zorunda olduklarını bildirdiler.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.