HERŞEY AHIRDAKİ RESİMLERLE BAŞLADI!

SİYASET 31.05.2018 - 08:07, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 2206+ kez okundu.
 

HERŞEY AHIRDAKİ RESİMLERLE BAŞLADI!

Ünlü ressam Etem Çalışkan AGESDER’de sanat hayatını anlattı.
Hattat, Ressam ve Gazeteci Etem Çalışkan, Akdeniz Geleneksel El Sanatları Derneği (AGESDER) üyeleriyle bir araya gelerek sanat hayatından kısa hatıralar paylaştı. Çalışkan, yeni yetiştiği dönemlerde resim yapmasına tepki gösterenler olduğunu da hatırlatarak buna rağmen ahırda gizli gizli resimler çizdiğini söyledi.  AGESDER Başkanı Serdal İnözü ile dernek üyeleri Birsen Nazik, Nehir Özerpalet, İran asıllı Behzad Zebarjadi’nin kendi yaptıkları eserlerden hediyeler verdiği Etem Çalışkan, sanatseverlerin ricası üzerine “Aşk, şans gibidir” isimli kaligrafi çalışması yaptı.  “SANATÇILAR ÇİLİNGİRDİR” Sanatın her şeyin çözümünü sağladığını ifade eden Etem Çalışkan, Ankara Garı’nda tanık olduğu bir olayı hiç unutamadığını söyledi. Garda küçük bir büfede hem gazete hem kitapların satıldığını anlatan Çalışkan, “Omzunda heybe, başında fötr şapkalı köylünün kitap aldığını gördüm. Garip bir köylünün aldığı kitap ne olabilirdi? Beyoğlu’nda satılan sanat kitabı ne ise Ankara Garı’nda da o satılıyormuş. O köylünün sanat kitabı aldığına şahit oldum. Çok etkilendim” diye konuştu. HALUK UYGUR, ETEM ÇALIŞKAN’I ANLATTI Etem Çalışkan’ın, son yaptığı eserlerine ‘güneşin içinde baykuş’ olarak imza attığını belirten Dr. Haluk Uygur, Atatürk’ün günümüzde bilinen imzasının kaligrafisini yaptığını ifade etti. Anıtkabir’deki kitabelerin tasarımının Emin Barın’a, uygulamasının ise Etem Çalışkan’a ait olduğunu söyledi.
Ünlü ressam Etem Çalışkan AGESDER’de sanat hayatını anlattı.

Hattat, Ressam ve Gazeteci Etem Çalışkan, Akdeniz Geleneksel El Sanatları Derneği (AGESDER) üyeleriyle bir araya gelerek sanat hayatından kısa hatıralar paylaştı. Çalışkan, yeni yetiştiği dönemlerde resim yapmasına tepki gösterenler olduğunu da hatırlatarak buna rağmen ahırda gizli gizli resimler çizdiğini söyledi. 
AGESDER Başkanı Serdal İnözü ile dernek üyeleri Birsen Nazik, Nehir Özerpalet, İran asıllı Behzad Zebarjadi’nin kendi yaptıkları eserlerden hediyeler verdiği Etem Çalışkan, sanatseverlerin ricası üzerine “Aşk, şans gibidir” isimli kaligrafi çalışması yaptı.
 “SANATÇILAR ÇİLİNGİRDİR”
Sanatın her şeyin çözümünü sağladığını ifade eden Etem Çalışkan, Ankara Garı’nda tanık olduğu bir olayı hiç unutamadığını söyledi. Garda küçük bir büfede hem gazete hem kitapların satıldığını anlatan Çalışkan, “Omzunda heybe, başında fötr şapkalı köylünün kitap aldığını gördüm. Garip bir köylünün aldığı kitap ne olabilirdi? Beyoğlu’nda satılan sanat kitabı ne ise Ankara Garı’nda da o satılıyormuş. O köylünün sanat kitabı aldığına şahit oldum. Çok etkilendim” diye konuştu.
HALUK UYGUR, ETEM ÇALIŞKAN’I ANLATTI
Etem Çalışkan’ın, son yaptığı eserlerine ‘güneşin içinde baykuş’ olarak imza attığını belirten Dr. Haluk Uygur, Atatürk’ün günümüzde bilinen imzasının kaligrafisini yaptığını ifade etti. Anıtkabir’deki kitabelerin tasarımının Emin Barın’a, uygulamasının ise Etem Çalışkan’a ait olduğunu söyledi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.