NISSAN, üstü açılır LEAF’i tanıttı

02.06.2018 - 10:22, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 1942+ kez okundu.
 

NISSAN, üstü açılır LEAF’i tanıttı

          NISSAN, dünyanın en çok satan elektrikli modeli LEAF’in üstü açık versiyonu olan NISSAN LEAF Open Car'ı Tokyo'da lanse etti. Japon otomotiv devi NISSAN, %100 elektrikli modeli LEAF’in piyasaya sürüldüğü 2010 yılından bu yana Japonya’daki 100 bin adetlik satış performansını kutlamak için NISSAN LEAF Open Car’ı sahneledi. Tokyo’da düzenlenen Sıfır Emisyonlu Toplum Forumunda tanıtılan araç, NISSAN’ın elektrikli araç vizyonunun bir parçası olarak ortaya çıktı. Dünyanın en çok satan elektrikli otomobili olan NISSAN LEAF, 2010 yılından bu yana tüm dünyada 320 binden fazla satıldı. Satış performansı her geçen gün artan LEAF, daha önce New York Auto Show öncesinde düzenlenen ‘Dünyanın En İyi Otomobilleri’ ödüllerinde ‘Dünyanın En Çevreci Otomobili’ seçilmiş; Avrupa Yeni Araç Değerlendirme Programı EuroNCAP’ten de 5 yıldız almıştı. Ekim 2017'de lanse edilen yeni nesil NISSAN LEAF; e-Pedal, ProPILOT sürüş destek sistemi ve ProPILOT Park gibi gelişmiş NISSAN Intelligent Mobility teknolojileri ve yanı sıra gelişmiş menziliyle de öne çıkıyor. NISSAN’ın Japonya’daki 100 bin adetlik satışını kutlamak amacıyla geliştirilen LEAF Open Car için şu anda bir üretim planı bulunmamakta.     NISSAN Motor Company Hakkında Merkezi Japonya'nın Yokohama kentinde bulunan NISSAN Motor Co. Ltd. Japonya'nın en büyük ikinci otomotiv şirketidir. Renault-NISSAN İttifakı'nın bir parçası olan ve dünya genelinde 244 bin 500'den fazla çalışanı bulunan NISSAN, 2015 yılı içinde 5.42 milyon araç satış gerçekleştirip, 12.23 trilyon Japon Yeni (109,8 milyar dolar) gelir elde etti. NISSAN, Infiniti ve Datsun markaları altında altmıştan fazla modelden oluşan zengin bir ürün yelpazesine sahip olan NISSAN Motor Co. Ltd. sıfır emisyonlu mobilite konusunda da dünya lideri konumundadır. NISSAN'ın bu alandaki dominant modeli LEAF dünyanın geniş kitlelere yönelik tamamen elektrikli ilk araç olma özelliğini taşıyor. LEAF aynı zamanda sıfır emisyonlu araç segmentinde sahip olduğu yaklaşık yüzde 50 pazar payıyla tarihin en çok satılan elektrikli modeli unvanına sahiptir. Fransız üretici Renault ile 1999’dan bu yana ortaklığı bulunan NISSAN’ın, 2016 yılı itibariyle de Renault-NISSAN İttifakının devamı niteliğinde Mitsubishi Motors ile ortaklığı başlamıştır.         tr

 

 

 

 

 

NISSAN, dünyanın en çok satan elektrikli modeli LEAF’in üstü açık versiyonu olan NISSAN LEAF Open Car'ı Tokyo'da lanse etti.

Japon otomotiv devi NISSAN, %100 elektrikli modeli LEAF’in piyasaya sürüldüğü 2010 yılından bu yana Japonya’daki 100 bin adetlik satış performansını kutlamak için NISSAN LEAF Open Car’ı sahneledi.

Tokyo’da düzenlenen Sıfır Emisyonlu Toplum Forumunda tanıtılan araç, NISSAN’ın elektrikli araç vizyonunun bir parçası olarak ortaya çıktı. Dünyanın en çok satan elektrikli otomobili olan NISSAN LEAF, 2010 yılından bu yana tüm dünyada 320 binden fazla satıldı.

Satış performansı her geçen gün artan LEAF, daha önce New York Auto Show öncesinde düzenlenen ‘Dünyanın En İyi Otomobilleri’ ödüllerinde ‘Dünyanın En Çevreci Otomobili’ seçilmiş; Avrupa Yeni Araç Değerlendirme Programı EuroNCAP’ten de 5 yıldız almıştı.

Ekim 2017'de lanse edilen yeni nesil NISSAN LEAF; e-Pedal, ProPILOT sürüş destek sistemi ve ProPILOT Park gibi gelişmiş NISSAN Intelligent Mobility teknolojileri ve yanı sıra gelişmiş menziliyle de öne çıkıyor.

NISSAN’ın Japonya’daki 100 bin adetlik satışını kutlamak amacıyla geliştirilen LEAF Open Car için şu anda bir üretim planı bulunmamakta.

 

 

NISSAN Motor Company Hakkında

Merkezi Japonya'nın Yokohama kentinde bulunan NISSAN Motor Co. Ltd. Japonya'nın en büyük ikinci otomotiv şirketidir. Renault-NISSAN İttifakı'nın bir parçası olan ve dünya genelinde 244 bin 500'den fazla çalışanı bulunan NISSAN, 2015 yılı içinde 5.42 milyon araç satış gerçekleştirip, 12.23 trilyon Japon Yeni (109,8 milyar dolar) gelir elde etti. NISSAN, Infiniti ve Datsun markaları altında altmıştan fazla modelden oluşan zengin bir ürün yelpazesine sahip olan NISSAN Motor Co. Ltd. sıfır emisyonlu mobilite konusunda da dünya lideri konumundadır. NISSAN'ın bu alandaki dominant modeli LEAF dünyanın geniş kitlelere yönelik tamamen elektrikli ilk araç olma özelliğini taşıyor. LEAF aynı zamanda sıfır emisyonlu araç segmentinde sahip olduğu yaklaşık yüzde 50 pazar payıyla tarihin en çok satılan elektrikli modeli unvanına sahiptir. Fransız üretici Renault ile 1999’dan bu yana ortaklığı bulunan NISSAN’ın, 2016 yılı itibariyle de Renault-NISSAN İttifakının devamı niteliğinde Mitsubishi Motors ile ortaklığı başlamıştır.

 

 

 

 

tr

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.