Kuytul’a özgürlük istediler

GÜNDEM 11.06.2018 - 14:44, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 1967+ kez okundu.
 

Kuytul’a özgürlük istediler

Adana’da Furkan Eğitim ve Hizmet Vakfı’na düzenlenen operasyonda gözaltına alınıp 9 Şubat’ta tutuklanan vakfın kurucu başkanı Alparslan Kuytul için bir grup “özgürlük” istedi.  Sabancı Merkez Camii önünde ilahiler okuyan Kuytul taraftarları, ilahi okuyup “Öncü nesil Hoca’sının yanında” flamaları açtı. Polisin bu sırada yoğun güvenlik tedbiri alması dikkat çekti.  Kuytul, yaklaşık 4 ay önce “Vakıf faaliyeti adı altında kuruluş amacı dışında anayasal düzene karşı fikir ve eylem birliği içerisinde hareket ederek kamu güvenliğine karşı faaliyet yürütme ve suç örgütü kurma” suçlamasıyla tutuklanmıştı. Polis, vakfın merkez Seyhan ilçesi Abidinpaşa caddesindeki Genel merkezini de mühürleyip taşınmazlarına el koymuştu.

Adana’da Furkan Eğitim ve Hizmet Vakfı’na düzenlenen operasyonda gözaltına alınıp 9 Şubat’ta tutuklanan vakfın kurucu başkanı Alparslan Kuytul için bir grup “özgürlük” istedi. 
Sabancı Merkez Camii önünde ilahiler okuyan Kuytul taraftarları, ilahi okuyup “Öncü nesil Hoca’sının yanında” flamaları açtı. Polisin bu sırada yoğun güvenlik tedbiri alması dikkat çekti. 
Kuytul, yaklaşık 4 ay önce “Vakıf faaliyeti adı altında kuruluş amacı dışında anayasal düzene karşı fikir ve eylem birliği içerisinde hareket ederek kamu güvenliğine karşı faaliyet yürütme ve suç örgütü kurma” suçlamasıyla tutuklanmıştı. Polis, vakfın merkez Seyhan ilçesi Abidinpaşa caddesindeki Genel merkezini de mühürleyip taşınmazlarına el koymuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.