BAYRAM MOLASI VERMİYOR

GÜNDEM 13.06.2018 - 12:01, Güncelleme: 29.12.2022 - 15:19 1394+ kez okundu.
 

BAYRAM MOLASI VERMİYOR

24 Haziran Pazar günü yapılacak Cumhurbaşkanlığı ve milletvekili seçimlerine 10 gün kala, AK Parti’den MHP’ye, CHP’den HDP’ye partilerin milletvekili adaylarının çalışmaları sürüyor.
Parti, CHP, MHP, İYİ Parti ve HDP’li vekiller vatandaşları bayram süresince yalnız bırakmayacak. Vekil adayları, partilerindeki bayram kutlamalarının ardından çarşı pazarda, sokaklarda esnaftan vatandaşa, sanayicilerden sivil toplum örgütlerine ziyaretler gerçekleştirip parti programlarını ve yapacakları çalışmaları anlatacak.  AK PARTİ 1 PUAN YÜKSELTTİ  7 Haziran 2015 yılındaki seçimde Adana’da yüzde 30 oranında oy alan alan AK Parti, yenilenen 1 Kasım seçimlerinde yüzde 36,8 oy alarak Ömer Çelik, Necdet Ünüvar, Fatma Güldemet Sarı, Talip Küçükcan, Mehmet Şükrü Erdinç ile Tamer Dağlı’yı milletvekili çıkardı. CHP, 7 Haziran seçimlerinde 28,8 olan oy oranını 1 puan artırarak 29,8’e çıkarmayı başardı. CHP listesinin ilk dört sırasındaki Elif Doğan Türkmen, Zülfikar İnönü Tümer, İbrahim Özdiş ile Aydın Uslupehlivan’ı Meclise göndermeyi başardı.  MHP OYLARINI KORUYAMADI! MHP, 7 Haziran’daki 23,4 olan oy oranını koruyamadı. Yaklaşık 3,8 puanlık düşüşle 19,6’ya gerileyen MHP, listesinden Mevlüt Karakaya, Muharrem Varlı ve Seyfettin Yılmaz’ı Meclise taşıdı. Adana’da 7 Haziran ile 1 Kasım seçimlerinde oy oranını koruyamayan partilerden biri de HDP oldu. HDP’nin ilk seçimde 14,4’lük oy oranı, 1 Kasım’da 11,7’ye geriledi. HDP, yalnızca Meral Danış Beştaş’ı Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne gönderdi.  OY ORANI BOZULMAZSA! AK Parti Adana’da; 1 Kasım seçimlerinde, 4 bin 427 sandıkta oy kullanan 1 milyon 271 bin 889 seçmenden 461 bin 815’inin oyunu aldı. AK Parti’nin ardından CHP 373 bin 905 oy, MHP 246 bin 77, HDP ise 147 bin 426 oy toplayabildi. Adana’daki seçimde yüzde 85,66’lık katılım oranına ulaşılırken toplam seçmen sayısı 1 milyon 484 bin 818’i buluyor. 24 Haziran seçimlerine sayılı günler kala; 1 Kasım seçim sonuçlarını koruması halinde partiler şu milletvekillerini Meclis’e gönderecek. AK Parti: Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı, ilk sıra milletvekili adayı Jülide Sarıeroğlu ile birlikte Tamer Dağlı, Mehmet Şükrü Erdinç, Ahmet Zenbilci, Abdullah Doğru, Sevil Can. CHP: Ayhan Barut, Orhan Sümer, Müzeyyen Şevkin ve Burhanettin Bulut. MHP: Muharrem Varlı, Ayşe Sibel Ersoy ve Cahit Öztok. HDP: Tülay Hatımoğulları.  İYİ PARTİ NASIL ETKİLER? Bu arada, MHP’den ayrılarak parti kuran Meral Akşener’in İYİ Partisi ise ilk seçime giriyor. İYİ Parti’ye diğer partilerden koparak katılan seçmenlerin nasıl bir katkı koyacağı bilinmiyor. Ancak Adana’da sendikacı İsmail Koncuk, Uzun süre Numune Hastanesi’nde başhekim yardımcılığı yapmış  Mehmet Metanet Çulhaoğlu ile Kozan ve çevresinde Yörük Ali Paşa olarak bilinen Ali Aydın’ı  İYİ Parti’nin Meclis’e taşıyabileceği konuşuluyor. İYİ Parti ile başa güreşen diğer partilerin de oy oranlarında nasıl bir değişim yaşanacağı da ortaya çıkacak.
24 Haziran Pazar günü yapılacak Cumhurbaşkanlığı ve milletvekili seçimlerine 10 gün kala, AK Parti’den MHP’ye, CHP’den HDP’ye partilerin milletvekili adaylarının çalışmaları sürüyor.

Parti, CHP, MHP, İYİ Parti ve HDP’li vekiller vatandaşları bayram süresince yalnız bırakmayacak. Vekil adayları, partilerindeki bayram kutlamalarının ardından çarşı pazarda, sokaklarda esnaftan vatandaşa, sanayicilerden sivil toplum örgütlerine ziyaretler gerçekleştirip parti programlarını ve yapacakları çalışmaları anlatacak. 
AK PARTİ 1 PUAN YÜKSELTTİ 
7 Haziran 2015 yılındaki seçimde Adana’da yüzde 30 oranında oy alan alan AK Parti, yenilenen 1 Kasım seçimlerinde yüzde 36,8 oy alarak Ömer Çelik, Necdet Ünüvar, Fatma Güldemet Sarı, Talip Küçükcan, Mehmet Şükrü Erdinç ile Tamer Dağlı’yı milletvekili çıkardı. CHP, 7 Haziran seçimlerinde 28,8 olan oy oranını 1 puan artırarak 29,8’e çıkarmayı başardı. CHP listesinin ilk dört sırasındaki Elif Doğan Türkmen, Zülfikar İnönü Tümer, İbrahim Özdiş ile Aydın Uslupehlivan’ı Meclise göndermeyi başardı. 
MHP OYLARINI KORUYAMADI!
MHP, 7 Haziran’daki 23,4 olan oy oranını koruyamadı. Yaklaşık 3,8 puanlık düşüşle 19,6’ya gerileyen MHP, listesinden Mevlüt Karakaya, Muharrem Varlı ve Seyfettin Yılmaz’ı Meclise taşıdı. Adana’da 7 Haziran ile 1 Kasım seçimlerinde oy oranını koruyamayan partilerden biri de HDP oldu. HDP’nin ilk seçimde 14,4’lük oy oranı, 1 Kasım’da 11,7’ye geriledi. HDP, yalnızca Meral Danış Beştaş’ı Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne gönderdi. 
OY ORANI BOZULMAZSA!
AK Parti Adana’da; 1 Kasım seçimlerinde, 4 bin 427 sandıkta oy kullanan 1 milyon 271 bin 889 seçmenden 461 bin 815’inin oyunu aldı. AK Parti’nin ardından CHP 373 bin 905 oy, MHP 246 bin 77, HDP ise 147 bin 426 oy toplayabildi. Adana’daki seçimde yüzde 85,66’lık katılım oranına ulaşılırken toplam seçmen sayısı 1 milyon 484 bin 818’i buluyor. 24 Haziran seçimlerine sayılı günler kala; 1 Kasım seçim sonuçlarını koruması halinde partiler şu milletvekillerini Meclis’e gönderecek. AK Parti: Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı, ilk sıra milletvekili adayı Jülide Sarıeroğlu ile birlikte Tamer Dağlı, Mehmet Şükrü Erdinç, Ahmet Zenbilci, Abdullah Doğru, Sevil Can. CHP: Ayhan Barut, Orhan Sümer, Müzeyyen Şevkin ve Burhanettin Bulut. MHP: Muharrem Varlı, Ayşe Sibel Ersoy ve Cahit Öztok. HDP: Tülay Hatımoğulları. 
İYİ PARTİ NASIL ETKİLER?
Bu arada, MHP’den ayrılarak parti kuran Meral Akşener’in İYİ Partisi ise ilk seçime giriyor. İYİ Parti’ye diğer partilerden koparak katılan seçmenlerin nasıl bir katkı koyacağı bilinmiyor. Ancak Adana’da sendikacı İsmail Koncuk, Uzun süre Numune Hastanesi’nde başhekim yardımcılığı yapmış  Mehmet Metanet Çulhaoğlu ile Kozan ve çevresinde Yörük Ali Paşa olarak bilinen Ali Aydın’ı  İYİ Parti’nin Meclis’e taşıyabileceği konuşuluyor. İYİ Parti ile başa güreşen diğer partilerin de oy oranlarında nasıl bir değişim yaşanacağı da ortaya çıkacak.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve egemengzt.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.